מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ייצוג משפטי בבית הדין לעבודה באמצעות ייפוי כוח

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעים 2-4, עם פתיחתו של ההליך בבית הדין לעבודה, המשיך עו"ד דוד לייצג את החברה וניתן לצורך כך יפוי כוח נוסף עליו חתם הנתבע 2.
מכל מקום, טענו הנתבעים 2-4, דירקטוריון החברה החליט בישיבת דירקטוריון מיום 16.11.2020 כי עו"ד דוד ימשיך לייצג את החברה בהליכים המשפטיים.
התובע יודע על ייצוג החברה בבית הדין לעבודה על ידי עורך-דין דוד למעלה משנתיים, ולמרות זאת הוא לא פעל ולא הגיש בקשה כלשהיא ביחס לכך עד היום.
...
לטענת התובע, רק ביום 23.11.2020 התברר לו שביום 16.11.2020 כינסו הנתבעים ישיבת דירקטוריון נדחית ללא נוכחותו ובניגוד לתקנון והוראות הדין, וכי הם הצביעו בה על אותם נושאים שהובאו לדיון במסגרת ישיבת הדירקטוריון מיום 9.11.2020.
לאחר עיון בבקשה ובתגובות, אני סבורה כי דין הבקשה להידחות.
אינני סבורה כי יש מקום להיעתר לבקשה כי בית המשפט יאסור על החברה להעסיק נותני שירותים ללא אישור דירקטוריון מפורש וחתום ויחייב אותה להראות מקור תקציבי לפעילות או ההתחייבות הרלוונטית.
לאור כל האמור, הבקשה מיום 14.12.2020 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

המשיב הגיש נגד המבקש תביעה כספית בעילה חוזית לסך של 205,800 ₪, בטענה שהמבקש פיטר אותו מייצוג משפטי כדי להמנע מלשלם לו את שכר טירחתו.
תמצית הטענות בכתב התביעה בכתב התביעה המשיב טען כך: המשיב הוא עורך דין אשר ייצג את המבקש בשלושה הליכים, שניפתחו במקור על ידי עורך דין אחר בלישכת ההוצאה לפועל בירושלים, נגד עמותת "בית הספר למלאכה" ונגד חברת "דפוס יד החמישה", שניהלה אותה (שתיהן מכפר חב"ד).
המבקש הגיש תביעות לבית הדין לעבודה באמצעות עו"ד אקסלרד, ולאחר שניתנו פסקי דין, פתח נגד העמותה תיקי הוצאה לפועל.
רק לאחר הגשת כתב התביעה, המבקש הודיע על ביטול ייפוי הכוח של המשיב.
...
גם דין התביעה החלופית לשכר ראוי להידחות, שכן הזכות החוזית לתשלום שכ"ט לא בוטלה והיא אפשרית בעתיד, מה גם שהמשיב לא הוכיח את השכר הראוי.
התוצאה היא שדינה של הבקשה לסילוק על הסף של התביעה מחמת מעשה בית דין להידחות.
סיכום התוצאה היא שהבקשה לסילוק התביעה על הסף נדחית, למעט בכל הנוגע לסעד החלופי.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו סע"ש 56385-06-21 26 נובמבר 2023 לפני: כב' השופטת תמר עציון פלץ המבקש/התובע: יקיר הרשקוביץ ע"י ב"כ: עו"ד אלי דמרי, רווית ישי ואח' המשיבה/הנתבעת: אס. וי. טקפרו בע"מ ע"י ב"כ: עו"ד הדס גרוסי ואח' החלטה
ייפוי כוח חתום למשרד המייצג את ב"כ הנתבעת, כולל תאריך – התובע טוען כי מיסמך זה דרוש לאור טענות הנתבעת כי נפלה טעות בהתנהלותה בעיניין ההפקדות לפנסיה, וכי תיקנה את הטעות זו לאחר שהחלה לעבוד עם המשרד המייצג אותה כיום.
לטעמי, אין רלוואנטיות להשוואת העיתוי שבו תוקנה טעות כלשהיא לבין עתוי נטילת ייצוג משפטי, וככל שמבקש התובע לברר פרטים אודות עתוי זה רשאי הוא לעשות כן במסגרת חקירות עדי הנתבעת.
...
מנגד, מכחישה הנתבעת את טענותיו של התובע באופן גורף וטוענת, כי הוא זה שפעל כלפיה בחוסר תום לב ומנסה להתעשר על חשבונה שלא כדין, וכי יש לדחות את תביעתו של התובע תוך חיובו בהוצאות לדוגמא.
בתגובה הבהירה הנתבעת, כי גילתה את כל נתוני הפגישות של התובע לפירוט התוכנות אינה אלא בקשה לפרטים נוספים/מענה על שאלון, ולכן דינה להידחות.
הנתבעת טוענת כי יש לדחות את הבקשה מאחר שייפוי הכוח חוסה תחת חיסיון עורך-דין לקוח, וכי ממילא המסמך אינו רלוונטי מאחר שהיא מלווה על ידי משרד באי כוחה באופן שוטף ואינם חותמים על ייפוי כח עד לניהול כל הליך בנפרד.
כל מסמך קיים בקשר להעסקתו וסיום העסקתו של התובע בנתבעת – לאור המפורט לעיל, ובכפוף להצהרות מתאימות של הנתבעת, הרי שדובר בבקשה גורפת וחופפת לדרישותיו הספציפיות של התובע, ודינה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

הרקע למערכת היחסית העכורה שהתגלעה בין הצדדים, הינו חמש תביעות של עובדים פלסטינאיים שהועסקו בישראל, אותן ניסחה הנתבעת ואף הגישה עבור לקוחותיה לבית הדין לעבודה, ברם לצורך הייצוג המשפטי בבית הדין לעבודה ובהסכמת לקוחותיה, העבירה את המשך הטיפול בהן לתובע.
לדבריו, כל חמשת העובדים חתמו על ייפויי כוח ועל הסכם שכ"ט עו"ד, כאשר בהסכם שכ"ט נרשם במפורש כי לתובע רשות והרשאה להתפשר בשמם של העובדים בכל עניין הנוגע לתביעתם בהתאם לשיקול דעתו, להגיש הסכם פשרה לבית הדין, ולגבות את סכום התביעה והוצאותיה הנילוות.
לא ניתן לקבל טענה זו שעה שאותן האמירות בדיוק הוטחו בתובע בשלוש הזדמנויות שונות במועדים שונים, ובפורום אחר, כאשר בפעם השלישית, לא בחלה הנתבעת בהטחת האשמות חמורות אלו כנגד התובע במסדרונות הומי אדם של בית הדין לעבודה, אותם פוקד התובע חדשות לבקרים במסגרת עבודתו כעו"ד העוסק בדיני עבודה אל מול קהל רב של אנשים, כפי שניתן לראות בברור בסירטון שהוצג לבית המשפט במעמד הדיון, ונצפה על ידי בשנית גם בעת כתיבת פסק הדין.
...
לאור כל המקובץ לעיל, באתי למסקנה כי הנתבעת כשלה מלהוכיח את הגנת "אמת הפרסום" המנויה בסעיף 14 לחוק כאשר שלל הטענות הקשות שהטיחה בפניו של התובע המהוות לשון הרע בהתאם לקביעה לעיל, מתבררות כמשוללות כל אחיזה במציאות העובדתית.
לטעמי, עסקינן בפרסומים מכפישים ופוגעניים ברף גבוה, קל וחומר לאור מקצועו של התובע והפורום בו נאמרו, ואינני מקבלת טענתה של הנתבעת כי מדובר "בהבעת דעה" לגיטימית או סובייקטיבית.
סוף דבר לאור כל המקובץ דלעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך כולל של 42,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ ואגרה וכן כל הוצאות המשפט בהן נשא התובע במסגרת ניהול הליך זה, לרבות הוצאות שכר בטלת שני עדי התביעה בסך 2,000 ₪ כפי שנפסקו במעמד הדיון.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 7.3.2022, לאחר מתן פסק הדין, הוגשה בקשה בשם הנתבעת 1 להארכת מועד לצורך איתור מייצג משפטי, הודע כי מר יוסף מקס אושפז בבית חולים מיום 17.1.2022 עד 7.2.2022 ובית הדין התבקש לא ליתן פסק דין במעמד צד אחד.
ההלכה שיצאה מבית המשפט העליון היא כי טעמים מיוחדים שיירשמו הם – "...במקרה שבו סוכלה הכוונה להגיש ערעור, עקב אירועים שהינם מחוץ לשליטה הרגילה של בעל הדין (מוות, מחלה). טעם מיוחד קיים אף במקרה בו היתחולל ארוע שאינו צפוי מראש, ולא ניתן להערך אליו מראש. גם מצב דברים שבו טעה בעל הדין ביחס למצב המשפטי או העובדתי, כלול בקטגוריה זו, ובילבד שהטעות אינה טעות מובנת מאליה, טעות הנתנת לגילוי על ידי בדיקה שגרתית, שהגשת כל כתב טענות מחויבת בה" (ע"א(עליון) 6842/00 משה ידידיה נ' סול קסט (15.3.2001).
בהתאם לכך פסק בית הדין הארצי לעבודה כך: "בהתאם להלכה הפסוקה, גישתו הסלחנית של בית הדין בהכרה בקיומו של 'טעם מיוחד' "תעמוד למבקש הארכת מועד רק אם יעלה בידו להוכיח כי הסיבה לעיכוב מקורה, ולו בחלקה, בנסיבות חיצוניות שהן מחוץ לשליטתו" (דב"ע (ארצי) נג/9-59 אליעזר גת – הבנק הבנלאומי הראשון, פד"ע כה 552, 557).
גם כאשר כבר היתה מיוצגת והגישה יפוי כח ביום 30.6.2022 – לא טירחה להגיש בקשה לביטול פסק הדין.
...
משנתבעות נמנעו מלהגיש כתב הגנה ונמנעו להגיב לבקשת התובע למתן פסק דין בהעדר נגדן – הגיש התובע בקשה נוספת למתן פסק דין בהעדר ביום 16.2.2022 ובאותו היום נעתר בית הדין לבקשתו ונתן פסק הדין.
מעיון בבקשה לביטול פסק הדין ובכתב ההגנה שצורף לו – מצאתי טענת הגנה כללית וסתמית, לא מפורטת ולא ברורה ולא שוכנעתי כי יש לה סיכוי, מה גם שהנתבעת 2 בעצמה לא טענה אחרת.
בנסיבות אלה, משהנתבעת 2 לא הראתה טעם מיוחד להארכת מועד ולא הראתה טענת הגנה בעלת סיכוי כלשהו ומשחלפו כשנתיים מאז מתן פסק הדין והתובע מצוי בשלב סופי של ביצוע פסק הדין וגבייתו – הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו