השתלשלות ההליכים וגירסאות
במרץ 2016 הוגשה תביעה זו נגד נציגות ועד הבית שפרטיו בכותרת (לעיל ולהלן: "ועד הבית" או "הועד") והמבטחת שלו (הנתבעות 1 ו-2) על ידי דיירת בבניין.
לתפיסתי, הדברים של התובעת מכוונים בעצם – לענין מי לתפיסתה אמור לשלם בפועל בגין ניזקי המנוחה או התובעים; זאת – ככל הנראה, מתוך התפיסה שהיא ממשיכה לחיות לצד דיירי הבניין שאותם הועד מייצג, ולקבל שירותים מחברת הניקיון; כאשר, מבחינתה היא - איננה רוצה לקבל כסף מהם, אלא מגורם מרוחק וחד-פעמי יותר, כמו - "ביטוח", שמבטח את אחריות הוועד בגין נזק גוף.
לפי הוראת סעיף 69 לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969: "הנציגות תשמש מורשה של כל בעלי הדירות בכל ענין הנוגע להחזקתו התקינה ולניהולו של הבית המשותף, והיא זכאית בענינים אלה להיתקשר בחוזים ולהיות צד בכל הליך משפטי ובכל משא ומתן אחר בשם כל בעלי הדירות". ועד הבית בעניינינו נתבע כמי שמשמש המחזיק והאחראי על השטחים ברכוש המשותף בבית המשותף, מורשה של הדיירים; וככזאת – חבה עליו כלפיהם, גם במקרה של התרשלות או הפרת חובות חקוקות של הועד או של קבלן ששכר לבצוע חובותיו - חובת נאמנות.
הנכס מתוחזק על ידי וועד הבית ומי מטעמו -עבור כל דיירי הבנין, כך שבודאי בשעות בהן מבוצע הניקיון של הבניין, לנתבעות 1 ו-3 בעניינינו השליטה בנכס וגם בטיב ואופן ניקיונו של נכס זה. מטעמו של ועד הבית מחזיקה בשטחים המשותפים בעת ביצוע הניקיונות – חברת הניקיון, שאמורה אף להזהיר את המשתמש בנכס מפני סכנת החלקה, ולנתב את דרכו על ידי קונוסים צהובים ושילוט.
...
הנתבעות לא מציעות פיצוי בראש נזק זה.
בתובענה זו, בהתאם לראיות שהוצגו, ולמשך התקופה שהיתה מלווה בניתוח ובנכויות זמניות גבוהות בשנה הראשונה, אני קובע פיצוי גלובאלי לתובעים בסך 10,000 ₪.
בגין התנהלות הנתבעות 1 ו-2 בניהול הגנתן בתיק זה, באופן שחרג מהמידתיות הראויה בנסיבות של נזק שנגרם לראייה המכרעת בתיק זה המצויה בידיהם בנאמנות, כשמתברר רק לאחר שנים של התנהלות, שבהם מביע בית המשפט את תמיהתו לנוכח היעדר תצהיר שמלמד לגבי הפרטים של מה אירע לגבי הראייה המכרעת בתיק – שבעצם לא מובאת בראיות המוגשות מטעמן כל הצדקה ראויה - למחדל זה, ישלמו הנתבעות 1 ו-2 (בנוסף למקובל) הוצאות משפט לתובעים בסך של 3,000 ₪.
סוף דבר
אשר על כן, אני פוסק בזאת כי:
התובעים זכאים לפיצוי בסך של 93,500 ₪.