מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

יחסי עובד-מעביד עם פרילנסר: חשבונית כראיה

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסיפא התביעה מוסיף התובע כי אפילו תידחה עתירתו לקיומם של יחסי עובד מעביד הרי שלאור תקופת העבודה הארוכה (26 שנים) יש להעניק לו פצויי פיטורים ולוּ מטעמים סוצאליים.
מפנה לסעיף 2, אתה כותב שאתה עובד 26 בכסות של עובד עצמאי כנגד חשבונית מס. מה זאת אומרת בכסות, שאתה לא עובד עצמאי? כן. אז תחליט אתה עצמאי או לא עצמאי, פרילאנסר או לא? פרילאנסר.
ואולם ראיות סדורות לכך – אַין, ובחקירתו התקשה התובע עד מאד להסביר כיצד הגיע לחישוב שכרו הממוצע ומדוע משתנות טענותיו לענין שכרו בהקשרים השונים של התביעה (ראו למשל עמ' 21 לפרוטוקול).
האם נעדיף לומר כי תקופה של 26 שנה תצביע על מחויבות, תלות כלכלית ואולי אף על יחסי עובד-מעביד, כאשר באותה המידה חלוף הזמן דוקא יוצר טענה של חוסר תום לב והשתק? בעניינינו התובע היתנהל תקופה כה ארוכה כקבלן עצמאי; הנפיק חשבוניות לפי עוסק מורשה, שלטענתו אינו פעיל עוד משנת 1981 עד לשנת 2010; ואשר הפעם הראשונה שהוא פונה בתלונה כלשהיא הנוגעת על מסגרת ההיתקשרות הנה רק בבית הדין.
...
לא מצאנו לקבל את טענת התובע לפיה יש לפסוק פיצויי פיטורים מסיבות סוציאליות בהתאם לנפסק בעב (י-ם) 3348/94 ציפורה בשן – מדינת ישראל שירות התעסוקה, ניתן ביום 26/3/2002.
אנו סבורים כי אין הדבר דומה לנסיבות ענייננו.
סוף דבר: לאור כל האמור – התביעה נדחית.

בהליך תובענה ארגונית (בין עובד לארגון עובדים) (תע"א) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הגב' מקובר לא הציגה כל ראיה לגבי התקופה בה שימשה כפרילנסרית, לרבות חשבוניות ו/או דוחות מס הכנסה, מהם ניתן ללמוד על כך שהתקיימו יחסי עובד-מעביד בינה לבין מי מהנתבעות בתקופה זו ו/או חלק ממנה.
...
סוף דבר התביעה כנגד הנתבעת 1 מתקבלת באופן חלקי.
התביעה כנגד הנתבעת 4 – נדחית.
בהתאם לאמור, תשלם הנתבעת 1 לתובעים, בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לידיה, את הסכומים כדלקמן: לתובעת 1 – סך של 20,891 ש"ח כפיצוי בגין פיטורים בהיעדר שימוע.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2016 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ערעור זה סב על פסק דינו של בית הדין האיזורי בבאר-שבע (השופט יוחנן כהן ונציגי הציבור מר שמואל אטיאס ומר לאון מיוני; ס"ע 35142-05-11), שבו נקבע כי בין הצדדים היתקיימו יחסי עובד ומעביד לאורך כל תקופת ההיתקשרות ביניהם, וכי המשיב זכאי לתשלומים שונים בגין תקופת העבודה וסיומה בפיטוריו בסכום כולל של 85,998 ₪, בקיזוז סך של 7,807 ₪ ששולם לו במסגרת "גמר חשבון". בנוסף, חויב המערער לשלם למשיב הוצאות משפט בסכום כולל של 12,000 ₪.
אשר לפן השלילי של מבחן ההישתלבות, קבע בית הדין האיזורי כי לא הוצגה ולו ראשית ראיה לכך שלמשיב היה עסק משלו; בית הדין קיבל את גרסת המשיב וקבע כי הוא עבד כעצמאי רק לאחר שסיים את עבודתו אצל המערער; המשיב לא נשא בנטל ניהול בית הדפוס, וניהול הכספים היה מופקד בידי המערער; המשיב לא הנפיק חשבוניות למערער, ולא ניהל ספרים.
בכל הנוגע לקיום יחסי עבודה בתקופה הראשונה טען המערער כי המשיב הועסק כ"פרילאנסר", במעמד של עצמאי, ובית הדין היתעלם בפסיקתו מהקלטת שיחה בין המשיב לבין בא כוחו, שבמסגרתה הודה המשיב במפורש מספר פעמים כי בתקופה הראשונה הועסק כעצמאי ולא כעובד; אכן, למשיב לא היה עסק משלו (ביניין, מכונות דפוס) והוא לא היה שותף של המערער, אולם ההסדר בין המערער לבין המשיב – שלפיו המשיב מביא עבודות לבית הדפוס ומתחלק ברווחים מעבודות אלה עם המערער– מעיד על מעמדו כפרילאנסר.
בכל הנוגע לטענה כי חל נתק ביחסי העבודה בין המערער לבין המשיב בתקופה ינואר 2006 עד מאי 2006, דהיינו עד יום 1.6.2006, טען המערער כי בית הדין האיזורי היתעלם מראיות רבות המעידות על כך שבתקופה זו לא היתקיימו יחסי עבודה בין הצדדים ובכלל זאת: תלושי השכר של המשיב, בהם נכתב במפורש כי תחילת העבודה היא ביום 1.6.2006; הודאת המשיב בשיחה בינו לבין בא כוחו כי שנה וחצי לפני סיום עבודתו עבד כעובד שכיר, כך שאם סיים את עבודתו בחודש דצמבר 2007 – ינואר 2008, הוא הועסק כעובד שכיר החל מחודש יוני 2006; לא הוכחו הפקדות של משכורות בתקופה ינואר 2006 עד מאי 2006.
...
המערער ישלם למשיב שכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.
ראשית, חזקה כי המערער ערך את החישוב הנכון והפקיד מחצית מהסכום שנפסק, מסקנה המתחזקת גם מהעובדה ששולם למשיב סכום זהה במסגרת תיק ההוצאה לפועל.
נוכח כל האמור, אין להיעתר לבקשתו של המערער שלא להעביר לזכות המשיב את הכספים שהופקדו בבית דין על פי החלטת בית הדין מיום 3.5.2015, ובכך לסכל את תכלית ההפקדה – הבטחת זכותו של המשיב בערעור לגבות מיידית את הכספים שנפסקו לזכותו ככל שהערעור יידחה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על כן, בטרם נכריע בשאלה האם היתקיימו יחסי עובד מעסיק בין הצדדים נפרט את העובדות הרלבנטיות העולות מהראיות שלפנינו.
למען התמונה השלמה יצוין, כי הנתבעת מעסיקה בקרים אחרים כגון "בקרים פדגוגיים" ו"בקרי חשבוניות" ואולם מדובר בתפקידים שונים משל התובע[footnoteRef:27] כך שלא ניתן להתבסס עליהם לצורך קביעת שכרו החלופי של התובע.
כמו כן מבוקש לפסוק לתובע פיצוי לא ממוני וזאת בהתאם לנפסק בעיניין כותה, כי לבית הדין סמכות לפסוק פיצוי באמור בגין העסקה בסווג מוטעה של "פרילאנסר" ובגין חוסר תום הלב כאשר ברור כי מתקיימים יחסי עבודה, כמו במקרה שלפנינו.
...
במקרה שלפנינו – לאחר ששקלנו את מכלול הנסיבות הגענו לכלל מסקנה, כי יש לפסוק לתובע פיצוי ללא ממוני בסך 40,000 ₪ כאשר לקחנו בחשבון, כי הנתבעת היא שהכתיבה את מודל ההתקשרות בין הצדדים כיחסי קבלנות, כי דובר במשך העסקה ארוך של כ 8.5 שנים וכן שההכרה, כי התקיימו יחסי עבודה בין הצדדים מגלמת בתוכה זכויות כלכליות שאינן ניתנות לכימות וכן זכויות הנגזרות מהמטרות אותן דיני העבודה באים לקדם.
] סוף דבר: מכל המפורט לעיל- התביעה מתקבלת חלקית באופן כזה שעל הנתבעת לשלם לתובע סך של 40,000 ₪ בגין נזק לא ממוני.
תביעת התובע בגין יתר הרכיבים נדחית, הכל כפי שפורט לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו