לשיטתה, על אף שהתובע הוגדר כפרילאנסר בהסכם העבודה בינו לבין הנתבעת, בשנת 2017 או 2018, כאשר התובע הודיע לנתבעת על עזיבתו, הוא ביקש לקבל כספים שונים אשר לטענתו לא קיבל לאורך השנים (בין היתר, רכיב הפיצויים ופנסיה).
בעיניין זה נפסק בע"ע (ארצי) 228/08 אקרמן - אמאב צעצועים בע"מ, 6.7.10:
"על פי הפסיקה הקיימת אין בהוראת סעיף 5 לחוק הגנת השכר כדי לגרוע מהסכמת הצדדים לכלול בשכר הכולל דמי נסיעה, דמי הבראה וחגים, ובתנאי שההסכמה לכך תהיה מפורשת וחד משמעית (דב"ע שן/7-1 אליקים הרי - אורינט קולור תעשיות צלום (1986) בע"מ פד"ע כג' 45 - 47, 48; דב"ע 3-63/98 גלי בובליל - א.א.צ. שירותים משפטיים בע"מ פד"ע לב' 91."
עוד נקבע (ע"ע (ארצי) 44196-10-14 חסון - חלבי סלמאן חברה להובלות בע"מ, 7.12.17), כי "על קיומה של הסכמה כזו המשנה מ'בררת המחדל' הקבועה בדין ניתן ללמוד הן מביטוי מפורש של הצדדים והן מהתנהגותם, כשהנטל להוכיחה מוטל על המעסיק".
במקרה שלפנינו, היתנהגות התובע מצביעה על הסכמתו לשכר הכולל תשלום עבור החזר הוצאות נסיעה.
אשר להפקדות לקופת גמל - בית הדין הארצי לעבודה קבע לא אחת כי עובד זר/פליט/מסתנן, יהא כינויו אשר יהא, זכאי כי מעסיקתו תשלם לו, לכל המאוחר בעת נתוק יחסי עובד ומעסיק, פיצוי בגובה ההפקדות שנמנעו בהיעדר הסדר שיפשר, עד להקמת חשבון הפיקדון, עריכת הסדר פנסיוני לעובד זר/פליט/מסתנן.
...
בנסיבות העניין, כאשר האמור לעיל מתייחס רק לחלק מתלושי השכר של התובע, לגביהם מתעוררים סימני שאלה שלא הותרו, וגם לא ניתן להתעלם מכך שחלק מהתלושים תומכים בטענות התובע, הרי שבהתאם לשיקול הדעת הנתון לבית הדין בסוגיה זו, מצאנו לחייב את הנתבעת בפיצויים לפי סעיף 26א' לחוק הגנת השכר, על הצד הנמוך, בסך 5,000 ₪.
בהעדר דוחות נוכחות או פנקס נוכחות שיתמכו בטענות הנתבעת בנושא, דין טענות הקיזוז המבוססות על עניין זה, להידחות.
סוף דבר - התביעה מתקבלת בחלקה ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
הפרשי חלק המעסיק בהפקדות לפנסיה (תגמולים) בסך 36,232 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה המזכה (1.10.16) ועד התשלום בפועל;
חלק המעסיק בהפקדות לפנסיה (פיצויים) בסך 4,761 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה המזכה (1.10.16) ועד התשלום בפועל.