מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

יורש אחר יורש לפי סעיף 42 לחוק הירושה

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט לעינייני מישפחה פסק, בפסק דין מקיף, כי סעיף 11 לצוואתו של ברוד הוא תניה של "יורש אחר יורש" לפי סעיף 42 לחוק הירושה, התשכ"ה-1965 (להלן חוק הירושה או החוק).
...
נוכח העובדה שיורשי קפקא בחרו שלא להשתתף בהליכים במהלך השנים ולא לתבוע כי כתבי יד אלה יועברו לידיהם, אין בידינו לומר כי הם מבקשים להשתתף בהכרעה זו. כשלעצמי נראה לי כי להבדיל מכתבי קפקא אותם קיבל ברוד במתנה, ושהיו בבעלותו וברשותו של ברוד, הנה הכתבים שנטל לאחר מותו של קפקא אינם יכולים להראות ככאלה שהיו "בבעלותו וברשותו"; הם היו ברשותו בלבד.
עם זאת, כפי שייאמר להלן, החלטנו שלא להשית הוצאות בבית משפט זה. לפני סיום אבקש להקדיש מספר מלים לאחריות הכבדה, ולא פחות חשוב מכך – החשובה והראויה, המוטלת על המשיבים 3 ו-4, מנהלי עזבון ברוד והספריה הלאומית בהתאמה.
סוף דבר: אין בידינו להיעתר לערעור.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט עמד, בין היתר, על כך שהצוואה ההדדית נערכה בדרך של "יורש אחר יורש", לפי סעיף 42 לחוק הירושה, התשכ"ה-1965; וכי המנוחה, אשר הנה היורשת הראשונה על פי הצוואה ההדדית, רשאית לעשות במה שקבלה כבשלה למעט גריעת זכויות היורש השני באמצעות צוואה.
...
עוד קבע בית המשפט, למעלה מן הצורך, כי דין התביעה להידחות אף לגופה בהעדר גמירות דעת אצל המנוחה, וזאת על בסיס עדות המנוחה לפניו.
לאחר שעיינתי בבקשת הרשות לערער ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

31 האם ההוראה בצוואות ההדדיות היא הוראת "יורש במקום יורש" לפי סעיף לחוק הירושה או הוראת "יורש אחר יורש" לפי סעיף 42 לחוק הירושה? סעיף 41 (א) לחוק הירושה קובע את הגדרת החוק להוראת "יורש במקום יורש": "המצווה רשאי לצוות לשניים על מנת שיזכה השני אם לא זכה הראשון;
...
אשר על כן דין טענה זו להידחות.
אין בידי לקבל טענה זו כטענת הגנה.
סיכום 20 אשר על כן ולאור כל האמור לעיל - אני מורה כי העברת הזכויות בדירה ברחוב המאבק בגבעתיים מהנתבעת לנתבע 2 – בטלה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

שנית, ככל שיקבע כי פרשנות סעיף 5 לצוואה היא כי מדובר במצב של מות שני בני הזוג, לאו דוקא בעת ובעונה אחת, עולה סוגיה נוספת: האם הוראות הצוואה הנן יורש אחר יורש, לפי סעיף 42 לחוק הירושה, כטענת הנתבע, לפיו מאחר ו- מ.ש (אח של ז.ש) נפטר בשנת 2015, לפני פטירתם של ז.ש ו- ר.ש, הרי שלפי סעיף 42(ג) לחוק הירושה הוא "מת לפני שעת זכייתו", ולפיכך "הוראת הצוואה לטובתו מתבטלת". או שמא מדובר במצב של יורש במקום יורש, לפי סעיף 41 לחוק הירושה, כטענת התובעים.
...
סוף דבר יוצא אפוא, שלפי כלל האפשרויות שנטענו בפני בית המשפט על ידי הצדדים, מ.ש (אח של ז.ש) אינו יורש ולפיכך לילדיו התובעים אין מעמד כלל, תהא הפרשנות אשר תהא.
מהמקובץ עולה, כי הנתבע הינו היורש היחיד של עיזבונה של ר.ש. משהתקבלה הפרשנות לפיה סעיף 5 לצוואה עוסק במצב בו בני הזוג היו הולכים לבית עולמם בעת ובעונה אחת.
נוכח התוצאה אליה הגעתי, התובעים ישלמו לנתבע הוצאות משפט בסך 10,000 ₪ (סה"כ) שישולמו תוך 30 יום, שאם לא כן יישא סכום זה ריבית והצמדה כדין מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט קמא סבר כי העברת הזכויות מהאם לאחיות בוצעה כדין בשל העידר מניעה מצד האם להעביר את הזכויות בדירה לאחיות מן הטעמים הבאים: ההסדר שקבעו המנוח והאם בצוואה המשותפת, אינו הסדר של "יורש אחר יורש", לפי סעיף 42 לחוק הירושה, כטענת המערער, אלא הסדר של "יורש במקום יורש", לפי סעיף 41 לחוק הירושה.
...
אף מקובלת עלינו קביעתו של בית המשפט קמא כי מדובר בנסיבות המקרה שלפנינו, במתנה גמורה, שהושלמה עם רישומה בלשכת רישום המקרקעין ביום 23.3.2014.
לאור האמור, הערעור נדחה ופסק הדין מאושר על ידינו לפי סעיף 148 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט-2018.
המערער ישלם למשיבות, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪ שיועברו למשיבות באמצעות בא כוחן, מתוך הפיקדון שהפקיד המערער לקופת בית משפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו