מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ידיעה ממשית על נהיגה בזמן פסילה

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רביעית, הכרה בחזקה זו עומדת בסתירה להלכה שלפיה שלילת הכסוי הבטוחי מותנית בידיעה ממשית של הנהג על פסילת רישיונו, ואין די בידיעה קונסטרוקטיבית, כאשר הנטל להוכיח דבר ידיעתו של הנהג על הפסילה מוטל על המבטחת הטוענת להיעדר כסוי בטוחי.
משמעות הדבר היא כי באין ידיעה- אין עבירה של נהיגה בזמן פסילה, והנהג זכאי לקבלת תגמולי ביטוח.
...
אין בידי לקבל טענה זו. בהודעה על קיום דיון מתאריך 3.3.2021 (אשר נצפתה על ידי הנתבעת בתאריך 3.3.2021 בשעה 10:42) צוין בסעיף 3 כי "מומחים לרבות שמאים לא יתייצבו למועד הקבוע, אלא אם צד יודיע על רצונו לחקור את המומחה לרבות שמאי של הצד שכנגד. הודעה כזו תוגש עד 45 יום לפני המועד הקבוע". הנתבעת לא הגישה הודעה במועד שנקצב; גם בישיבה המקדמית לא הודיעה על רצונה לחקור את השמאי; וגם במהלך ישיבת ההוכחות לא התבקשה חקירת השמאי.
על יסוד עדות התובע, אשר נתתי בה אמון מלא, חוות דעת השמאי והמסמכים אשר לא נסתרו, אני קובעת כי נזקי רכב צד ג' מסתכמים בסך של 26,182 ₪, וכי סכום זה שולם על ידי התובע לידי צד ג', ועל הנתבעת לשפות את התובע בסכום זה, בהתאם לכיסוי הביטוחי הכולל גם ביטוח אחריות כלפי צד שלישי.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בסך של 26,182 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

באין ידיעה – אין עבירה של נהיגה בזמן פסילה והנהג אף אינו "חשוף" בדין האזרחי לפגיעה בזכותו לתגמולי ביטוח.
בע"א 7602/06 עיזבון נתנאל ג'ורג' חאדג'ג' ז"ל נ' סימה מלכה (11.10.2011) (להלן: "עניין חאדג'ג'"), אשר גם בו התעוררה שאלת המצאתה של הודעה על התליית רישיון, נדונו ניזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים, ובית המשפט העליון הבהיר, כי טרם שתושת על נהג חובה לשאת מכיסו בנזקי תאונת דרכים (שלו ואולי אף של ניזוקים אחרים) חייב הנהג "להיות ער לכך שהתיישבותו בכסא הנהג עלולה להיות בעלת השלכות כה דרמאטיות". עוד נקבע שם, כי הפסיקה פירשה את התיבה "מי שהודע לו" אשר בתקנה 67 לפקודת התעבורה "ככזו המחייבת מתן הודעה של ממש לנהג אודות הפסילה כדי שהפסילה תשתכלל...". שלילת הכסוי הבטוחי מותנית בידיעתו הממשית של הנהג המבוטח על פסילת רישיונו.
...
לעניין זה ראו את שנאמר בע"א 7602/06, עזבון נתנאל ג'ורג' חאדג'ג' ואח' סימה מלכה ואח' מפי כב' השופט ח. מלצר ולפיו: "ניחושים סטטיסטיים אינם יכולים להוות לבדם תחליף לראיות". נוכח האמור, טענתה של המבטחת להיעדר כיסוי ביטוחי נדחית.
סוף דבר: החבות לפיצוי התובעת מוטלת על המבטחת ובנסיבות אלה התביעה נגד קרנית והנתבע נדחית.
כמו כן נדחית ההודעה לצד ג' שהגישה קרנית נגד הנתבע.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, "בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, המתבססת על לשונו של סעיף 67 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], באין הודעה לנהג על שלילת רישיונו אין לראות בו כמי שנהג בעת פסילת רישיונו. הודעה יכולה להיות בדרכים שונות, בעל - פה או בכתב, ובילבד שאמנם תהיה הודעה. גם אם הוזמן הנהג לדיון בו נפסל רישיונו ולא התייצב אין לייחס לו ידיעה קונסטרוקטיבית. פסילת רישיון אינה תקפה כלפי הנוהג כל עוד לא הודע עליה ונדרשת ידיעה ממשית על הפסילה" (עמוד 4 לפס"ד בעיניין עיזבון המנוחה ממו ז"ל, לעיל; אליעזר ריבלין תאונת הדרכים – תחולת החוק סדרי דין וחישוב פיצויים 521 (מהדורה רביעית, 2012); יצחק אנגלרד פיצויים לנפגעי תאונות דרכים 259 (מהדורה שלישית, תשס"ה)).
...
אקדים אחרית לראשית ואציין כי על סמך החומר המונח לנגד עיניי, נוכח התרשמותי הישירה והבלתי אמצעית מהנהגים במהלך חקירותיהם הנגדיות בבית המשפט, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק לרבות טופסי ההודעה, תמונות הנזק וסרטון מקום התאונה, ובשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה, ומוקדי הנזק בכלי הרכב ותוך שאני לוקחת בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את מלוא השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להורות על חלוקת אחריות בין הנהגים, כאשר עיקר האחריות לקרות התאונה מוטלת על כתפי הנתבעות בשיעור של 50%.
עוד ולאחר ששמעתי את טענות הנתבעות לעניין העדר כיסוי ביטוחי, בשל התליית רישיון הנהיגה, אציין כבר עתה, כי לאחר עיון במסמכים שהוגשו לעיוני על ידי הנתבעת 1, אני מוצאת לדחות את טענת הנתבעת 2, להעדר כיסוי ביטוחי.
אשר על כן טענת הנתבעת 2 להעדר כיסוי ביטוחי נדחית.
סוף דבר אשר על כן, לסילוק סופי ומוחלט, של כל תביעות התובעות נגד הנתבעות, תשלם הנתבעת 2 לתובעות סך של 4,949 ₪ נושא הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל, אגרת בית משפט כפי ששולמה וכפי שתשולם וכן שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪.
התביעה כנגד הנתבעת 1 נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

נפקותו של העידר הודעה פוזיטיבית לנהג לעניין זה ר' את פסק דינו של כב' השופט זכריה ימיני, תא"מ (רמלה) 29962-12-12 יצחק רפאל אבוחצירא נ' ארתור סאקיאן (נבו, 6.1.15), המסכם את הדברים כדלקמן: השופט ימיני מפנה לפסק הדין בתא"מ (י-ם) 7628-04-12 ניסן נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ (נבו, 4.11.13), שבמסגרתו נקבע כי לאור סע' 67 לפקודת התעבורה, "נהיגה בפסילה תחשב רק במקרה בו יש למבוטח ידיעה פוזיטיבית". פסק דין זה האחרון מאזכר אף הוא את פסק הדין בע"א 11924/05 שומרה חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון המנוחה ממו ז"ל (נבו, 20.6.07) הקובע כי – "בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, המתבססת על לשונו של סעיף 67 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], באין הודעה לנהג על שלילת רישיונו אין לראות בו כמי שנהג בעת פסילת רישיונו. הודעה יכולה להיות בדרכים שונות, בעל - פה או בכתב, ובילבד שאמנם תהיה הודעה. גם אם הוזמן הנהג לדיון בו נפסל רישיונו ולא התייצב אין לייחס לו ידיעה קונסטרוקטיבית. פסילת רישיון אינה תקפה כלפי הנוהג כל עוד לא הודע עליה ונדרשת ידיעה ממשית על הפסילה" כאמור, ישנם שלושה תנאים לפסילה תקפה: הודעה בדרך כלשהיא; ידיעה פוזיטיבית; וידיעה ממשית על הפסילה.
...
בנסיבות אלו, אין מנוס מלקבוע כי נטל ההוכחה שלעניין מוטל על המבטחת ועליה להרימו.
משכך, קובע ביהמ"ש שם כי דין טענת המבטחת להעדר כיסוי ביטוחי במועד אירוע התאונה, להידחות.
דבריה אלו של כב' השופטת גולומב יפים מקל וחומר ענייננו, מקום שבו לא הוכח כי מכתב ההתליה נמסר לנהג, מכתב ההתליה עצמו לא הומצא לעיוני, ותעודות עובדי הציבור שהוצגו לפניי סותרות זו את זו. אין מדובר באי בהירות אלא בפגם היורד לשורשו של עניין, ומשכך אין מנוס מלקבוע כי הנתבעת לא הרימה את נטל הראיה המוטל עליה.
סוף דבר ותוצאה המסקנה העולה, אפוא, היא שלא הוכח בענייננו כי יש לשלול כיסוי ביטוחי מהנתבע, ועל הנתבעת לשפות את התובעת בגין הנזקים שגרמו לרכב התובעת ע"י מבוטחה של הנתבעת, הנתבע 1.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

צוין כי הנהג נהג בזמן פסילה מנהלית מיום 14.1.24.
שימוש בסמים משפיע באופן קצוני על הנהיגה, מערפל את חושיו של הנהג, משפיע לרעה על יכולת קבלת ההחלטות שלו ועל מהירות התגובה שלו.
בכל אלה לא היה די כדי להרתיעו מלשוב ולבצע לכאורה עבירה דומה, כשהפעם מתלווה לה עבירה של נהיגה בפסילה.
בהתאם לפסיקה, על המבקש היה לנקוט בפעולות ממשיות על מנת לוודא ולדאוג שבנו לא יבצע עבירה ברכבו, אולם דבר מעין זה לא הוכח בפני.
יפים לעניין זה דברי כב' השופט מ' כהן, במסגרת דחיית בקשה לביטול הודעת איסור שימוש ברכב, בבפמ (פ"ת) 328-05-13 פרידה שבו נ' מדינת ישראל (16.5.13), בנסיבות של חשד לנהיגה תחת השפעת סם, מסוג קוקאין: "במצב בו נהג המבקש ברכב במצב שיכרות/תחת השפעת סם, נטל על עצמו את הסיכון של נהיגה בלתי שקולה עם אפשרות לפגוע באחרים וכן היה עליו לדעת שאם ייתפס עלול הוא להענש גם מנהלית בהתאם לחוק. בהתנהגותו זו גילה המבקש זילזול בסיכונים אלה, ועל כן אין לו להלין אלא על עצמו." לעניין טענת המבקש שהרכב דרוש לטיפוליה של אישתו וחמו, כעולה מחומר החקירה ברשות המשפחה רכבים נוספים ומכאן שהפגיעה במשפחת המבקש מינורית.
...
סיכומו של דבר, לאחר שעיינתי בחומר החקירה, מצאתי בשלב זה, שהחלטת קצין המשטרה לאסור את השימוש ברכב למשך 30 יום, הייתה מידתית ובדין יסודה, לא מצאתי שנפל פגם בשיקול הדעת של קצין המשטרה, ועל כן הבקשה נידחת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו