על פי לשון הסעיף:
" לאחר תחילת המשפט רשאי הנאשם לטעון טענות מקדמיות ובהן –
בשאלה האם די בגביית גרסה מהנאשם אף ללא חקירה פורמלית לאחר אזהרה כדין, הדיעות בפסיקה חלוקות –
בעמ"ק 20046/03 ועדה מקומית זבולון נ' ויצמן (נבו, 24.10.06 ), נפסק:
" במקרה שבפני מדובר בעבירות של בניה ללא היתר לכאורה...הנאשמים ידעו כי נטענת כנגדם טענה של בניה ללא היתר...ומתקבל הרושם כי היה קשר מתמיד בנושא בין הנאשמים לבין המאשימה ונציגיה...אין ספק כי חובה לקבל גרסת נאשם בטרם יוגש כנגדו כתב אישום...אלא שדרך קבלת הגרסה אינה חייבת להיות בדרך של גביית הודעה. כשמדובר בעבירה של בניה מבנה ללא היתר, די בקבלת תגובת הנאשם כפי שנעשתה במקרה זה. הנאשמים היו במגע הדוק על רשויות התיכנון והבניה לפני הגשת כתב האישום, ואף נשלחה אליהם ביום 11.4.02 הודעה על כוונה להגיש כתב אישום- שנה ויותר לפני הגשתו".
מאידך, בתיק עמ"ק 9493/07 (שלום תל אביב) מדינת ישראל נ' טי.טי.וי הפקות בע"מ (נבו, 26.12.07), נקבע:
"במאמר מוסגר, אציין כי בתיק זה לא נטען בפני שנערכו הליכי חקירה כלשהם מול הנאשם עובר להגשת כתב האישום. משכך, אני רואה עצמי פטורה מהבעת דיעה בשאלה אם יש ברשום תגובת החשוד בעת ביקור במקום, כפי שנעשה במקרים מסוימים, משום גבית גרסא מהחשוד כנדרש. למעלה מן הצורך, אעיר כי בהתאם לעניין יששכרוב, וכן לפסיקה המיישמת אותו, הליכים של גביית הודאה מחשוד כפופים לעקרונות ההליך הראוי ובראשם אזהרה כדין ומתן הודעה על זכות ההיוועצות עם עו"ד ...".
באופן דומה נקבע בעמ"ק 35714-12-11 ועדה מקומית לתיכנון אופקים נ' איילים התיישבות סטודנטים ויזמים ואח' (נבו, 30.10.14):
" סבורני שככלל, הנכון הוא כי המאשימה תיצמד לפורמט קבוע ואחיד של זימון חשוד לחקירה בצורה מסודרת, תוך גביית גירסתו העוקבת. כך ניתן יהא להמנע מפלוגתא מאוחרת, כפי הניטשת במקרה דנא, בשאלה האם ישיבות, סיורים ושאר מפגשים בין הצדדים, עונים להגדרה של זימון החשוד לחקירה כדין, והאם היה בהם כדי להניב מסקנה שבידי החשוד ניתנה היזדמנות ראויה לספק גרסה סדורה, טרם הגשת כתב האישום.
...
ביחס לטענה לשיהוי בהגשת כתב האישום המאשימה טוענת כי דין הטענה להידחות על הסף בשל חוסר ניקיון כפיו של הנאשם, שהמשיך את השימוש בבניה האסורה ותוך הפרת צו שיפוטי.
בנסיבות אלו, משלא מצאתי כי קופחה הגנתו של הנאשם, הבקשה לביטול כתב האישום בשל שיהוי בהגשתו – נדחית.
ברע"פ 11920/04 נאיף נ' מ"י (נבו, 26.3.07) נקבע לעניין הפרת צו שיפוטי :
" אי אכיפה של צווים שיפוטיים היא הפרה בוטה של החוק והיא עולה כדי ערעור סדרי המשפט החיוניים לקיומה של חברה תקינה ועם התנהגות כזו אין מערכת אכיפת החוק יכולה להשלים".
על רקע האמור, העובדה כי חריגות הבניה נהרסו לאחר הגשת כתב האישום, 7 שנים לאחר כניסתו לתוקף של צו ההריסה, אינה מצדיקה, בוודאי שאינה מחייבת את ביטול כתב האישום.
אשר על כן, טענותיו המקדמיות של הנאשם– נדחות.