מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טענת זיוף יפוי כח נוטריוני בלתי חוזר: ביטול

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

1.3 לתובעים טענה כי בפועל המנוחה מכרה את המקרקעין לתובע המנוח עוד ביום 29.12.1966 בהתאם לייפוי כח נוטריוני בלתי חוזר, שנחתם בפני נוטריון צבורי בחיפה.
לא צורף כתב ירושה לעזבון התובע המנוח; התביעה הוגשה בחוסר תום לב ובשיהוי ניכר; לא הוגש ערעור על צו קיום הצוואה המזויף כביכול בבית הדין השרעי, ומשכך הוא מהוה מעשה בי-דין; התובעים העלימו עובדות מהותיות בכתב התביעה, ובין היתר כי בייפוי הכח הבלתי חוזר בשפה הערבית שהציגו התובעים, המקרקעין ניתנו לעזבון המנוח התובע ולאחיו מחמד עבד עודה בחלקים שוים.
אם אכן הצוואה מזויפת, כפי שטוען ב"כ התובעים, עליו לפנות תחילה לבית הדין השרעי על מנת לבטל את הצוואה הקיימת.
...
בשל כל האמור לעיל אני מורה על מחיקת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבע 1 מציג יפוי כח נוטריוני בלתי חוזר מיום 26.7.2011 בו מעביר לכאורה יונס את זכויותיו במספר חלקות ובהן חלקה 27 לבנו עאמר יונס עלי אבו ח'דיר (נספח ח' לבקשת הביטול, תירגום הוגש ב 8.11.20).
הדבר אך מלמד כי אכן יש 'שאלות רציניות' לבירור, ובכלל זה יש צורך לבחון האם מיסמכי מי מהצדדים מזויפים, האם בעלי זכויות בקרקע חתמו על עיסקאות נוגדות ועוד.
...
שיקולי יושר וצדק תומכים אף הם בסופו של דבר בהותרת הצו על כנו וזאת במיוחד על רקע מובהקות סוגיית העילה ומאזן הנוחות.
לכל האמור לעיל יש להוסיף כי התנהלות הנתבעים בהליך אינה ברורה עד תום, כאשר אלו מתנהלים בנינוחות, בלשון המעטה, ומגישים את בקשותיהם בהליך, לרבות בקשת ביטול צו המניעה, לאחר חודשים.
אשר על כן אני מורה כי הצו הזמני שניתן יעמוד על כנו והנתבעים יישאו בהוצאות התובע בגין בקשה זו בסך 7,500 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בנוסף הוא טוען כי היזם ניסה לזייף את הסכמתם של בעלי הדירות באמצעות הדבקת תמונה דיגיטאלית של חתימותיהם מייפוי הכח עליו חתמו ביום 7.10.2018 על גבי תשריט הבקשה להיתר שהוגשה ביום 01.05.2020.
בעניינינו משהוצגו לועדה המקומית ייפויי כח נוטריוניים בלתי חוזרים (כדוגמת ייפוי הכח המופיע בסעיף 16 לתגובת הוועדה המקומית) די בכך כדי לטפל בבקשה להיתר.
הבקשה להיתר עבור מיגרש 13 קודמה על ידי אותו יזם כך שגם אם נפל פגם באי שליחת ההודעות בנסיבות הענין אין המדובר בפגם מהותי היורד לשורש הענין ומצדיק את ביטול החלטת הוועדה המקומית.
...
על אף חשיבות הפרסום ויידוע הציבור אף אני סבורה כי הפגם בפרסום ההקלה בקו הבנין של המרפסות אינו חמור דיו כדי להביא לביטול החלטת הועדה המקומית.
על כן טענה זו נדחית.
דיון והכרעה – חניות עמדת ועדת הערר מקובלת עלי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע זכויותיו במקרקעין נמכרו לנתבעת 1 ע"י הנתבע 2 אשר הציג עצמו כמיופה כוחו של התובע, על פי יפוי כח נוטריוני בלתי חוזר מיום 12.12.18 (להלן – "יפוי הכח") והעסקה הושלמה ברשום הנתבעת 1 כבעלת הזכויות ביום 22.2.21.
בנוסף, וזה לעמדתי העיקר, צורף כאמור לכתב התביעה, תצהיר של הנוטריון, אשר על פי יפוי הכח אימת את חתימת התובע, והלה בנוסף להצהרתו לפיה מעולם לא אימת את חתימתו של התובע, ומעולם לא פגש אותו, פירט אידיקציות ברורות לכך שמדובר ביפוי כח מזויף ובכלל זה שימוש ביפוי הכח באות העברית "א" בעוד שהנוטריון מצהיר כי הוא משתמש באות הלועזית "A", שימוש בחותמת שאינה חותמתו של הנוטריון, ואף זיוף חתימתו.
סיכומו של דבר לאור כל האמור לעיל, ובהנתן התשתית העובדתית המבססת כבר היום את טענת הזיוף, ובהיעדר טענה ו/או ראיה נגדית כלשהיא, ובהיעדר כל בסיס משפטי לטענת הנתבעת 1 לזכותה ליהנות מ"תקנת השוק" הקבועה בסעיף 10 לחוק המקרקעין, לאור יפוי הכח המזויף, המסקנה המתחייבת היא שסכויי הגנתה של הנתבעת 1 להיתקבל בכל הנוגע לטענת תום הלב הנם אפסיים, ואין בטיעוני הנתבעת 1 כדי להצדיק את ניהול ההליכים בתיק ובהתאם יש מקום למתן פסק דין כנגדה כבר בשלב זה של ההליך.
לפיכך ניתן בזאת פסק דין הצהרתי ולפיו יש לבטל את העברת זכויות התובע במקרקעין הידועים כגוש 11511 חלקה 45 (להלן: "המקרקעין") לנתבעת 1 (על פי שטר מס' 11257/2021/1) ויש להחזיר לשם התובע את רישום הזכויות ב-1014/11678 חלקים מזכות הבעלות במקרקעין שהיו רשומות על שמו על פי שטר מס' 11289/1981.
...
ביום 18.10.22 התקיימה ישיבת קדם משפט ראשונה שבה הבהרתי לצדדים כי אני סבור כי הונחו בפני בית המשפט די ראיות המצביעות על כך שיפוי הכח מזויף, ובנסיבות אלו סברתי כי על הנתבעת 1 ליתן הסכמתה למתן פסק דין לטובת התובע.
ביום 18.1.23 ניתנה החלטתי בה דחיתי את הבקשה למתן תוקף של פסק דין להסדר הפשרה אשר נומקה בכך שלעמדתי ההסדר המוצע במהותו הינו "עסקה במקרקעין" המחויבת בין היתר בדיווח מתאים למיסוי מקרקעין ותשלום מיסים בהתאם וקבעתי כי בית המשפט "אינו יכול לשמש כ"חותמת גומי" המאשרת הסכם "כספי" לכאורה בין הצדדים, שמשמעותו האמיתית היא "עסקה במקרקעין" החייבת בדיווח ובתשלום מיסים".
כמו כן אני מורה לרשם המקרקעין לבצע את הפעולות המפורטות בסעיף 36 לעיל, וב"כ התובע יגיש פסיקתא לחתימתי במידת הצורך.
בנוסף, ובשים לב לשלב המקדמי בו ניתן פסק הדין, ולנכונות הראשונית של הנתבעת 1 לקבלת התביעה שעליה הצהירה הנתבעת 1 כבר בכתב הגנתה, אני מחייב את הנתבעת 1 בהוצאות התובע (כולל שכ"ט עו"ד) בסכום מופחת של 12,000 ₪.
בנוסף אני מחייב את הנתבע 2 אשר לא הגיש כתב הגנה ועל פי הראיות שלפני ביצע פעולת זיוף חמורה שבעטיה נדרש התובע לכל ההליכים בתיק זה בהוצאות התובע (כולל שכ"ט עו"ד) בסך של 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פסק הדין שניתן נגד נתבע 3 (להלן: "הנתבע") בוטל לאחר שהגיש בקשה מתאימה, ולהלן טענות ההגנה שהועלו על ידו ונתנה לו הרשות להתגונן בגינן: חתימתו על השטר כערב הינה חתימה מזויפת.
בנוסף יתן יקי רחמני לעורך דין שוקי וולף יפוי כח נוטריוני בלתי חוזר לרשום הערת אזהרה על נכס שערכו במחירי השוק של היום כ-400,000 דולר ארה"ב." על מיסמך זה (נספח ג' לתצהיר עדותה של גב' דישי) חתומים הנתבע ונתי. לאחר החתימה על השטר ולאור התחייבותו של הנתבע למשכון כלי הרכב הוציאה התובעת ביום 11.3.98 מכתב אשראי דוקומנטרי, אשר נפרע במלואו (נספח ה' לתצהירה של גב' דישי).
...
מהימנה ומקובלת עלי, ללא כל ספק, גירסתם של גב' דישי ושל עורך דין אייל פלטין, אשר שניהם העידו כי הנתבע היה מעורב פעיל, כמתואר לעיל, במהלך המשא ומתן לקראת כריתת החוזה והשטר, כי הוא חתם על מסמכים אלה ועל מסמכים אחרים שצורפו לתצהיריהם, הוא זה שבקש את ביצוע עסקת המימון באמצעות התובעת וערב להתחייבויותיה של הנתבעת כלפי התובעת.
חוות דעת זו אינה מקובלת עלי.
לאור הטעמים האמורים לעיל ההיתנגדות נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו