הנתבעת אף העבירה דיווחים לא מדויקים למוסד לביטוח לאומי על העסקתם;
- אשר לתקופת ההודעה המוקדמת, הם עבדו באופן חלקי (חלקם), או לא עבדו בכלל (חלק אחר), היות שלא התאפשר להם להגיע לעבודה, כמובטח, וגם בגלל שהתנאים הפיזיים במקום העבודה החדש לא אפשרו זאת (מבנה ללא חלונות ואיוורור נאות), וכפי שגם עלה מדו"ח ביקורת של משרד העבודה והרווחה;
- תלושי משכורת לחודשים 7-9/2020 הונפקו להם על ידי הנתבעת רק ביום 3.11.2020, והם כללו פרטים לא מדויקים – כגון חובות בגין חופש, הלוואות ואי-מתן הודעה מוקדמת;
- בסיכומו של דבר, הנתבעים נותרו חייבים להם בגין הזכויות הבאות – הפרישי שכר והחזרי נכויי שכר שלא כדין, וכן פצויי הלנה; פצויי פיטורים ופיצויי הלנת פצויי פיטורים, ולחילופין – תשלומי מעסיק על חשבון פצויי פיטורים בשיעור 8.33% לפי הסכמי העבודה, וכן פצויי הלנה; תגמולי עובד שנוכו משכרם ולא הועברו להסדרים הפנסיוניים, בתוספת פצויי הלנה; תגמולי מעסיק; יתרת דמי הבראה (שולמו חלקית); פדיון דמי חופשה; פיצוי בגין אי-הנפקת תלושי שכר במועד; פיצוי בגין הפרת חובת תום-הלב כלפיהם;
- אשר לנתבע, יש להורות על הרמת מסך ועל חיובו באופן אישי בזכויות הנתבעות בהליך, היות שאי-העברת נכויים משכר העובד מהוה לפי הפסיקה הצדקה להרמת מסך.
לגופו של עניין - טענת 'זיוף דוחות הנוכחות' – נתחיל את הדיון בטענה העיקרית, שהיא טענת זיוף דו"חות הנוכחות של התובעים.
]
מצד הנתבעים, הם הסתמכו בטענתם לגבי "זיוף דו"חות הנוכחות" על חוות דעת אשר נכתבה על ידי מר רונן שמי, יועץ מס. נזכיר, כי רונן לא היה מעורב בנתבעת בעת האירועים נשוא התביעה, וחוות דעתו נכתבה רק בעקבות הגשת התביעה כנגד הנתבעים.
]
- דוגמה ראשונה – מצד אחד רונן טען, כי בסך כל השינויים הנטענים שבוצעו לשיטתו על ידי התובעים בדיווחי הנוכחות, הוא לא הכליל בתחשיב ימי מחלה, חג וחופשה: "... למשל יש יום חופש או חג אז מצוין, הוכנס בצורה ידנית בדו"ח הנוכחות חופשה או חג, זה לא נספר במספר של השינויים..."[footnoteRef:80].
בעדותו הסכים הנתבע לכך שהוא הורה שעובדי הנתבעת יישבו בביתם ויקבלו שכר מלא באותה עת. הוא העיד, כך: "... לא רציתי להוציא אותם לחל"ת נוסף כי הם לא היו זכאים לביטוח לאומי והם היו בחיסרון כיס קשה כולם. אז אמרתי "תראו, אנחנו נמשיך לשלם משכורות כרגיל בתנאי אחד, ואחד ויחיד - במקום שעון נוכחות יש לכם את הואטסאפ. בשעה 08:00 תכתבו 'נכנסתי', בשעה 17:00 תכתבו 'יצאתי', זה מה שאני רוצה. תלכו לים, תבלו, תעשו מה שאתם רוצים, אבל זאת השעה שאתם צריכים לכתוב 'נכנסתי' ו'יצאתי'". הבעיה היא שכל אחד עשה דין לעצמו וכתב את השעות מתי שהוא רוצה כי לא הבינו ולא ידעו אבל, אבל ההסבר היה חד וחלק.
...
בסופו של דבר, מדובר בנסיבות חמורות וקשות, שמצדיקות ביחס לרכיבי התביעה הרמת מסך חלקית ובאשר לכלל התשלומים הפנסיוניים[footnoteRef:216].
]
במקרה שלפנינו, אנו סבורים כי כלל הנסיבות שצוינו עד כה תומכות בהרמת מסך, אך כזאת שהיא חלקית (וכן חיוב אישי חלקי), ובכל הקשור לתשלומים הפנסיוניים בכללותם.
]
סוף דבר
לסיכום – לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל ברובה הגדול, ועל הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים הבאים, כדלקמן –
- לתובע 1, פיטר שיינקמן – פיצויי פיטורים בסך של 62,459 ₪; תגמולי מעסיק בסך של 40,172 ₪; ותגמולי עובד (שנוכו מהשכר ולא הועברו לקרן הפנסיה) בסך של 30,301 ₪; הפרשי שכר בסך של 12,438 ₪; דמי הבראה בסך של 3,685 ₪; פדיון חופש בסך של 5,488 ₪; פיצוי בגין הפרת הוראות חוק הגנת השכר בסך של 3,000 ₪.