נציין כי בתביעתו, כלל התובע גם רכיב שעניינו דמי חגים, בסך של 16,800 ₪, אולם כפי העולה מן האמור בישיבה שהתקיימה ביום 30.11.14 (פרוט' עמ' 13 שורה 19), הודיע ב"כ התובע כי הוא מבקש למחוק רכיב תביעה זה.
תמצית טענות הנתבע בכתב הגנתו –
הנתבע מכחיש את תחולת ההסכם הקבוצי וצו ההרחבה בענף ההובלה, וטוען כי עיקר עסוקו הינו בענף החקלאות, כאשר במסגרת זו הוא נידרש להוביל תוצרת חקלאית אותה הוא מגדל.
הנתבע לעומת זאת, טען בתצהירו (סע' 3-7) כי הוא עוסק בענף החקלאות מזה עשרות שנים הן כמגדל עצמאי והן כשותף יחד עם קיבוצים, בתי אריזה ומגדלים.
לנוכח קביעתו זו, ומאחר שלא הובאו בפנינו ראיות המלמדות כי יש להחיל על הצדדים הסכם קבוצי זה או אחר, הרי שהמסקנה המתבקשת בנסיבות העניין, היא כי יש להחיל על הצדדים את הוראות צו ההרחבה בענף החקלאות (י"פ 4965) (להלן: "צו ההרחבה") אשר מרחיב את תחולתן של הוראות ההסכם הקבוצי הכללי (7018/99) שבין היתאחדות האכרים בישראל לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה, כפי שעודכן בהסכם 7012/2000, על כל העובדים בישראל בענפי החקלאות ומעסיקיהם.
...
לפיכך, אנו קובעים כי מן הסכומים אותם פסקנו לזכות התובע לעיל, יש לקזז את סכום ההלוואה אותה קיבל התובע, על סך של 50,000 ₪.
לסיכום -
התביעה מתקבלת בחלקה, כך שעל הנתבע לשלם לתובע, בתוך 30 יום מקבלת פסק דין זה, את הסכומים כדלקמן:
סך של 16,500 ₪ בגין פדיון חופשה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.1.13 ועד מועד התשלום בפועל.
לנוכח התוצאה לעיל, ובשים לב למכלול נסיבות העניין, ישלם הנתבע לתובע סך של 7,500 ₪ בגין שכ"ט עו"ד, זאת בתוך 30 יום מקבלת פסק דין זה.
כל אחד מן הצדדים זכאי לערער על פסק הדין בתוך 30 יום מקבלתו, בפני בית הדין הארצי לעבודה בירושלים.