כמו כן נקבע בהסכם, כי ישולם פיצוי מוסכם בגובה 10% מהתמורה בגין הפרה יסודית של ההסכם ונקבע גם כי: "כל מחלוקת שתתגלע ביניהם בכל הכרוך בהסכם זה, פרשנותו, ביצועו, ביטולו וכו', תובא להכרעה בפני בורר מוסכם שיהיה הרב יהודה סילמן שליט"א".
ביום 20.6.15 חתמו המבקש 1 (להלן: "המוכר") והמשיב 2 (להלן: "הקונה") על הסכם לפיו הקונה ישלם למוכר דמי תיווך בגין עסקת מכר הדירה בסך של 150,000 ₪.
בית המשפט מציין בפסה"ד, כי המוכרים טענו שיש לבטל את ההסכם מחמת הפרתו ע"י הקונים ומחמת היותו נוגד את תקנת הציבור, מאחר שהוא כולל העברת "כסף שחור". בפס"ד נקבע בין היתר כי:
"לא מצאתי ממש בעילת ביטול נטענת זו... בפרוטוקול הבוררות עולה שהבוררים היו ערים לקיומה של טענת ההפרה... לא ברור איפוא, כיצד יכולים המבקשים להלין על כי המשיבים לא שילמו להם ביום 10.5.17 את התשלום הראשון על פי הסכם המכר, אם הם עצמם מנעו זאת...הינה כי כן, מי שיזם את הפחתת הסך של 150,000 ₪ מהתמורה המצוינת בהסכם המכר היו המבקשים 2-3 עצמם, על מנת להקטין את מס השבח שלשיטתם היו אמורים להיות מחויבים בו, ומשכך אינם יכולים להשמע בטענת אי החוקיות על מנת להישתמט מהתחייבויותיהם".
בו ביום שבו ניתן פסה"ד, הגישו המוכרים תביעה נוספת לבה"ד ובקשו את ביטול ההסכם (עמ' 2 שורות 24-15).
כפי שנקבע בע"א 1084/99 נחמיה עיני נ' דוד קאסוטו ואח', פ"ד נו (3) 913, משניתן פסק בוררות, הוא מחייב כמעשה בי דין ומי שרוצה להשיג על פסק בוררות, צריך לעשות כן במסגרת בקשה לביטול פסק בורר:
"משלא עשה כן וחלפה התקופה להגשת בקשה כזאת, לא ניתן עוד לתקוף את פסקי הבוררות לגופם והם מחייבים את בעלי הדין כמעשה בי דין" (עמ' 918).
...
המוכרים הגישו בקשת רשות ערעור על החלטתי לבית המשפט העליון (רע"א 5222/18).
כיצד אם כן הם יכולים לטעון כי אין הוא מחייב?
טענת המבקשים כי בית הדין עצמו "הטיל ספק בסמכותו" ליתן את פסק הבוררות השני (סעיף 44 לסיכומיהם), דינה להידחות.
אין ליתן יד להתנהלות קלוקלת זו.
סיכומו של דבר: יש לדחות את התביעה ולקבוע, כפי שנקבע אף בפסק הבוררות השני, כי המשיבים לא הפרו את ההסכם ויש להמשיך במימושו בלשכת ההוצאה לפועל.
לא ניתן להעלות נושא זה בשנית בהליך זה.
המבקשים ישלמו למשיבים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 50,000 ₪.