על-פי סעיף 5(ג)(7) לחוק הסביבה החופית, ההוראה לעניין המעבר החופשי לאורך החוף לא תחול ביחס ל- "שמורת טבע וגן לאומי כהגדרתם בחוק גנים לאומיים" או עפ"י סעיף 5(ג)(9) "אזורים או מיתקנים אחרים שקבע השר בצו, ובכלל זה איזור או מיתקן שהכניסה אליו והשמוש בו מוגבלים מטעמי בטחון, בטיחות או הגנה על ערכי טבע וכן אזורים בתחום חוף הים של ים סוף המשמשים את נמל אילת ...".
ההגנה הנתנת מכוח חוק גנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה, התשנ"ח-1998, מתייחסת רק לאתר הנצחה 'מוכרז'- ולא כך הוא המצב בעניינינו.
אלא מאי, המשיב נסמך בצו ההסרה שניתן על ההגדרות שניתנו לשטח ההרחבה וכן לשטח החצר של המסעדה ועליהם ממוקמים המתקנים מושא צו ההסרה בהתאם לתכנית ג/17748 ובה הם הוגדרו כ- "שטח מגורים" וכן "שטח פרטי פתוח".
לצורך הכרעה במחלוקת זו, יש לעיין בתכניות התקפות החלות על השטח ופרשנותן, שכן כידוע תכנית הנה בבחינת דין ופרשנותה מסורה לביהמ"ש (ע"א 8797/99 אנדרמן נ' ועדת הערר המחוזית (20.12.01); עע"ם 8831/04 הוועדה המקומית לתיכנון ובניה חולון נ' פז חברת נפט בע"מ (23.9.07)- במקרים אלה נדונה פרשנות הייעוד "שטח פרטי פתוח" כאשר לצידו של כלל פרשני זה עומד כלל היסוד בדיני תיכנון ובניה ולפיו לא יינתן היתר אלא אם השמוש מתאים לתכנית החלה.
...
ההליך בקליפת האגוז
לפניי בקשת העותר, קיבוץ עין גב (להלן: "המבקש" או "הקיבוץ" ) לביטול צו להסרת פגיעה בסביבה החופית, לפי סעיף 10 לחוק השמירה על הסביבה החופית, התשס"ד-2004 (להלן: "החוק" או "חוק הסביבה החופית") וזאת מכוח הוראת סעיף 9 לחוק הנ"ל.
בקצירת האומר, טוען הקיבוץ כי דין צו ההסרה להידחות על הסף, מאחר והמקרה דנן אינו המקרה הנכון לעשות בו שימוש בצו מינהלי, לאור העובדה שלא הוכחה 'רמת וודאות גבוהה' לקיום התנאים הקבועים בחוק, וכן בהעדר תשתית מספקת להוצאת הצו לאור חוסר ודאות עובדתי ותכנוני, התעלמות מעובדות ושיקולים רלוונטיים, קיומן של מחלוקות משפטיות מורכבות המחייבות בירור בטרם הוצאת הצו וכן מאחר והצו אינו מפרט באופן מלא וברור את התשתית העובדתית הנדרשת לשם הוכחת קיומה של פגיעה בסביבה החופית וקיום התנאים הקבועים בחוק להוצאת צו ההסרה.
עוד אציין, כי אין בידי לקבל את טענת הקיבוץ לעניין משקל עדותו של מר בן דוד בכל הקשור לתשריט של תכנית 17748, שכן איני רואה מניעה להיעזרותו של מר בן דוד, כמי שהוציא את צו ההסרה, בייעוצו של מר גידי וסלר, מתכנן אגף ים וחופים, ומר אלי גבאי, מנהל יחידת עיט"ם ברשות הטבע והגנים וגורמים נוספים כפי שהעיד על כך בהרחבה בעמ' 23 לפרוטוקול.
מדובר בשימוע וסיור ענייני, במהלכם בוצעה בחינה לכל אחד ממוקדי צו ההסרה תוך מתן הזדמנות לקיבוץ להציג את השגותיו ולהביא את ראיותיו שלטענתו מביאות למסקנה שאין מקום למתן צו הסרה בכל מוקד ומוקד.
סוף דבר
לאור כל המפורט לעיל, אני דוחה את הבקשה לביטול הצו להסרת הפגיעה בסביבה החופית, ומורה על הותרת הצו על כנו, בכפוף לאמור להלן.