מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טעות רישום הסדר מקרקעין בטאבו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עוד טען התובע כי "יד נעלמה" מסרה נתונים שגויים ביחס למקרקעין בכוונה לשלול את זכויות התובע ובני משפחתו בהם, וכי האחרונים זכאים להרשם כבעליהם.
משהסתיים הליך ההסדר וקביעותיו של פקיד ההסדר נרשמו במירשם המקרקעין, מבטל הרישום כל זכות קיימת.
...
התובע לא השיב ולא חלק על טענה זו. לפיכך, אני מקבלת את הטענה וקובעת כי עילת התביעה לעניין הבעלות במקרקעין, התיישנה.
סוף דבר לנוכח האמור, לא מצאתי יסוד לתביעת הבעלות שהגיש התובע הן בשל קיומו של מעשה בית דין, הן בשל היעדר עילה והן בשל התיישנות, ואני מורה על דחיית טענותיו בהקשרים אלה על הסף.
אני דוחה את קדם המשפט ליום 6.7.2023 שעה 10:00.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

האם עסקת המכר הראשונה סותרת את הליכי ההסדר בסעיף 22(ב) לכתב התביעה טען התובע כי זכותו של פהד במקרקעין, שנרשמו ביום 4.1.1957 במסגרת הליכי הסדר מקרקעין, נרשמו בטעות או שלא כשורה, וכי הוא החזיק בנאמנות במקרקעין עבור עליא לה הוא מכר את הזכויות ביום 10.11.1956.
הציטוט המדוייק מתוך המסמך האמור הוא: "...לשם ביצוע עסקת המכירה ייפתי מקומי ובמקומי את מר ח'ליל חנא ח'ליל אבו חילו מאנשי הכפר ראמה שיעשה במקומי ובמימוש הליך המכירה והפינוי לשמה של הקונה עליא הנזכרת הפני לישכת ההסדר או לכשתוקם לישכת הטאבו בעכו ולאשר במקומי בפני רשם המקרקעין או מנהל ההסדר את המכירה והפינוי וקבלת התמורה...". בסופו של דבר, וכנראה עקב הזמן הקצר שבין השלמת הליכי רישום ההסדר (4.1.1957) למועד עסקת המכר הראשונה (10.11.1956), לא דווחה עסקת המכר הראשונה לפקיד ההסדר על ידי פהד ו/או מיופה הכוח הרשום במסמך ו/או עליא, והמקרקעין נרשמו מכח הליכי ההסדר על שם פהד כדת וכדין.
...
הוכחת עסקת המכר השלישית לאור התשובות לשלוש שאלות המשנה דלעיל, שוכנעתי לקבוע כי הוכחה לי עסקת המכר השלישית, במסגרתה נמכרו המקרקעין ממטר לתובע.
לקראת סיום שוכנעתי לקבוע, לנוכח כל המפורט בהרחבה לעיל, כי התובע הוכיח את תביעתו, וזכאי לקבל את הסעדים שביקש במסגרתה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מצהיר כי התובע זכאי להירשם כבעלים של חלקה 24 בגוש 18841 מאדמות הכפר ראמה, וזאת לאחר כריתת שלוש עסקות המכר שפורטו לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה ת"א 37908-08-17 סלום נ' הממונה על מירשם המקרקעין אגף רישום והסדר ואח' לפני כב' השופט רון סוקול, סגן נשיא התובע ג'ריס סלום ע"י עו"ד ע' ואכד הנתבעים 1. הממונה על מירשם המקרקעין - אגף רישום והסדר - נמחק 2. הפטריארכיה היוונית אורטודקסית בירושלים ע"י עו"ד ג' נאסר פסק דין
אין ראיה כי מאן דהוא הגיש בקשה לשינוי הרישום, או כי התגלתה טעות ברשום המקורי שהיה צריך לתקנה.
...
סוף דבר לאור כל האמור, אני דוחה את התביעה.
אני מורה לרשם המקרקעין לרשום את עסקאות המכר שפורטו בפסקה 60 לעיל, בכפוף להצגת כל המסמכים הרלבנטיים, לרבות ייפויי כוח מהפטריארכיה.
התובע ישלם לפטריארכיה הוצאות המשפט בסך של 10,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

במהלך הדיונים שנערכו לפני בית משפט קמא הושגו הסכמות כדלקמן: (1) תביעתו של מירשם המקרקעין נגד דוד, שכאמור הוגשה במסגרת הודעה לצד שלישי, תדחה; (2) תביעתו של נצר נגד עו"ד מושונוב, שכאמור הוגשה במסגרת הודעה לצד שלישי, תדחה; וכן (3) תביעתו של עו"ד שמחיוף נגד האגף לרישום והסדר זכויות מקרקעין במשרד המשפטים, שכאמור הוגשה במסגרת הודעה לצד שלישי, תדחה אף היא.
אולם, נצר רכש את הזכויות במקרקעין בהאמינו, בטעות, כי מוכר הזכויות הוא דוד קונפינו האמיתי – מקרה שאינו מזכה אותו בהגנתה של תקנת השוק מאחר שטעותו ומעשה התרמית שגרם לה לא נבעו מרישום הזכויות השגוי במירשם המקרקעין.
...
אחרי שמצאנו כי בית המשפט נימק את קביעותיו באופן מפורט ומשכנע, ובשים לב לכלל הגדול אשר מורנו שלא להתערב בממצאי עובדה שנקבעו על-ידי הערכאה הדיונית בהתאם לדיני הראיות, ללא חללים וללא סתירות פנימיות (ראו, מִני רבים: ע"א 6164/22 Smiths Detection Inc.
מדובר אם כן בנורת אזהרה ביחס לאותנטיות של הצו, המחזקת את המסקנה לפיה היה על עו"ד לוי לברר את שאלת האותנטיות של המסמך שהוצג לה. מטעם זה אני סבורה כי היה מקום לקבוע כי עו"ד לוי התרשלה – ולא בשל ה"חסר" בחותמת "העתק מתאים למקור" (הפגם הצורני אליו התייחס בית משפט קמא בפסק דינו).
כאשר מדובר בפגם כזה, וכאשר כל העדים ובכלל זה גם עורכי הדין ורשם המקרקעין אינם סבורים כי הוא פגם שניתן להבחין בו על נקלה בזמן אמת, אני סבורה כי יש קושי במסקנתו של בית משפט קמא לפיה מדובר בפגם "נראה, זועק ובולט לעין" (פיסקה 34 לפסק הדין), ולכן אינני סבורה כי יש לייחס לעו"ד לוי רשלנות בשל כך שהיא לא הבחינה בפגם הזה.
משנקבע כי עו"ד לוי התרשלה ביחס לצו הירושה, אני סבורה כי הוכח גם הקשר הסיבתי בין התרשלותה לבין הנזק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

מישור נוסף של טענות בכתב התביעה נוגע לקיום "טעות" בהסדר שנערך במקרקעין והרישום במירשם שנעה מכוחו.
בהתאם להוראות הדין, משהושלם הליך ההסדר במקרקעין ונרשמו זכויות בהתאם במירשם המקרקעין, מבוטלת כל זכות במקרקעין הסותרת את הרישום.
...
גם הבקשה לסעד זמני (והתשובות לה בעקבותיה) אינה ממוקדות במישור הפוססורי להבדיל משאלת קיומן של ראיות לכאורה מספקות במישור הקנייני (הפטיטורי), ובסוגיה זו סבורני, כמפורט לעיל, כי עילתה אינה בעלת עוצמה.
בהתחשב במכלול הנתונים כמפורט לעיל, מסקנתי היא כי הכף נוטה לדחיית הבקשה לסעד זמני בכל הנוגע לשימוש בדרך הגישה מושא התביעה.
הבקשה לסעד זמני נדחית אפוא, בכפוף לרישום הערה בדבר קיום ההליך דנן ביחס לחלקות 23 ו-24, במרשם המקרקעין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו