המשיבה מודה כי אמנם משך חודשים ספורים במחצית השנייה של שנת 2018 הוצג באתר המשיבה אישור לא עדכני של המכון המדעי טכנולוגי להלכה בכל הנוגע למכשיר, וזאת בשל תקלה בתום לב. בהקשר זה עומדת המשיבה על שוליות פעילותה באתר המרשתת (לעומת כלי תיקשורת ייעודיים לציבור החרדי והדתי), ומטעימה, כי אין בטעות זו שבתום לב כדי להקים עילה לתביעה ייצוגית, משניתן לייחס את העילה לאדם – ככל שקיים אדם כזה – שמתקיימים בו כל אלו: הוא רכש את המוצר לאחר שגלש באתר המרשתת של המשיבה באותם חודשים בודדים בהם אותו אישור שהוצג (של המכון המדעי טכנולוגי להלכה) לא היה מעודכן; צפה באישור והסתמך עליו לעניין התאמתו לשימוש בשבת; כך שאילו היה בפניו האישור העדכני, בו צוין כי "על מנת לצאת מכל חשש איסור 'בורר' לכל הדיעות והשיטות", יש להתקין עוקף סננים, לא היה רוכש את המוצר; ואת טענותיו הוא מעוניין להביא לפיתרון בבית משפט אזרחי.
מנגד, המשיבה מציגה את הדברים בצורה מתונה יותר (ואף מדויקת יותר, כעולה מנספחי התשובה ואף מנספחי בקשת האישור): "היו מי שעוררו בשנים האחרונות שאלה אחרת, שאינה נוגעת למכשיר ולסוגיית איסור הבישול, אלא לסננים הנלווים למכשיר...". מדובר בשאלה האם השמוש בסננים עשוי ליצור "בעיה הלכתית של "בורר" (=האיסור לברור בשבת בין "אוכל" ל"פסולת", בין דבר רצוי לדבר שאינו רצוי), או שמא אין לחשוש מכך והשמוש בסננים אינו כרוך באיסור כלשהוא" (ראו פסקה 9 לתשובת המשיבה לבקשת האישור).
מנגד, את טענתה אודות "כשרות" בר המים תמכה המשיבה בחוות דעת של הרב אשר וייס, המציין "ומשו"כ משנה לא זזה ממקומה ומותר להשתמש במסננים אלה ללא חשש ופקפוק"; חוות דעת של הראשון לציון הרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף, מניסן תשע"ט, המסכם את עמדתו באשר לשימוש בסנני מים בשבת וכותב "ולמסקנא הדבר מותר, וא"צ (=ואין צורך) להחמיר"; מיסמך נוסף מניסן תשע"ט, הנושא את הכותרת "אישור כשרות" מבית הוראה יביע אומר, חתום בידי הרב אהרון בוטבול, המציין כי לדעת החתום על המסמך מותר להשתמש בשבת ב"נועם 1", ו"בפעולת הסננים אין שום איסור בורר"; מכתב מאת הרב אברהם רובין, ראש "בד"צ מהדרין" מניסן תשע"ט המציין כי "שימוש בשבת במנפקי מים שהמים בהם עוברים סינון ו/או טפול הנו מותר בשופי לפי גדולי תורה מכלל העדות והחוזים, ואף נפוץ השמוש בשבת במתקנים כאלו בישיבות ובבתי כנסת". במכתב זה מציין הרב רובין כי הגוף שהוא עומד בראשותו, המנפיק "אישור כשרות" גם למוצרי חשמל דוגמאת בר המים "נועם 1", "חרת על דגלו מתן כשרות תואמת אף לנוקטים הפלגות יתרות ומחמירים מעל ומעבר להלכה", ומשום כך נימנע מלהדרש לסוגיית הסננים, ונתן הנחיה "לעקיפת הסננים בשבת". ואולם, מטעים הרב רובין, כי "ברור כי לפי דעת גדולי תורה מכל הדיעות השמוש בסננים מותר, וכן רווח המנהג, ופוק חזי מאי עמא דבר (=צא וראה כיצד נוהג העם)". עוד הפניתה המשיבה לאישורים מטעם "מכון מדעי טכנולוגי להלכה" בראשות הרב לוי יצחק הלפרין (להלן – המכון המדעי) - אישור המכון המדעי שהונפק בראשית שנת 2018 ונרשם בו כי "הסננים החיצוניים של דגם "נועם 1" פועלים על בסיס גוש פחם שאין בו חשש "בורר", מותרים בשבת, וכשרים לפסח"; וכן אישור אחר מאותו גוף (המכון המדעי) - שאף שנושא הוא את אותו תאריך מראשית 2018, מציינת המשיבה ומצביעה על כך שהוא הונפק רק במחצית שנת 2018 – בו נרשם כך: "על מנת לצאת מכל חשש איסור "בורר" לכל הדיעות והשיטות יש לידרוש מהמתקין התקנת ברז עוקף סננים לשבת".
...
בהתאם, כך נטען, יש לקבל את בקשת האישור בהקשר זה.
לאור התפתחות הטענה בהליך, לא נראה שיש מקום לקבל את עמדת המבקשים ולאפשר את ניהול התובענה בכל הנוגע לטענה הנוגעת לסכומים המוחזרים במקרה ביטול עסקת מכר מרחוק.
משאינני מקבלת את עמדת המבקשים כי ההוראה שבסעיף 15 להסכם המכר פסולה עיקרה משום שהיא כוללת הפחתה שאיננה מנויה בסעיף 14(ה)(ב)(1), לא נראה כי קיימת אפשרות סבירה שהטענה, כפי שהועלתה בבקשת האישור, תוכרע לטובת הקבוצה.
סוף דבר
לסיכום, הבקשה לאישור תובענה כייצוגית נדחית ותביעתם האישית של המבקשים נדחית.