על סמך הנחות אלו המליץ לתובעת להסכים לפשרה על פי סעיף 79א.
עוד טוענת התובעת כי טעות מרכזית של ערכאת העירעור בנושא הפשרה, חושפת את בלבול היוצרות בהבנתו את הסך של 400,000 ₪ שקבע, ועת ציין כי סכום זה הוא בנוסף לאשר שולם, בעוד שהסכום הנוסף ששולם היה החזר הלוואה פרטית.
התובעת האמינה להסברי בא כוחה שהיא מקילה על בית המשפט, וכי פשרה לא סותרת אישרור פסק דין כהוייתו, כפי שהיה חייב להיות במקרה זה. אילמלא המלצות בא כוחה והרצון לעזור ולהקל על בית המשפט לא הייתה התובעת מתקשרת בהסכם פשרה זה.
עוד טוענת התובעת בסיכומיה כי "בנגוד לב"כ הנתבעת שרצה להוכיח טעות בכדאיות העסקה, צר לי לומר כי כל הטענות העובדתיות והמשפטיות נוגעות למצב הדברים בהווה ובעבר בפסק הדין והנמקותיו הנכונות. גם ללא הנמקות בנפול טענות הסרק נותרת השאלה בעינה ממנה נובע הפער בין השומה של קנטרוביץ ב- 2018 בערכאה הראשונה בסך של 1,050,000 ₪ ל- 400,000 ₪ בערכאה השנייה."
על ההסכמה לסעיף 79א לא יכולה להשמע טענת "כדאיות העסקה". התובעת ידעה מהנתבעת בשנת 2016 כי היא מוכנה לשלם לה מיליון ₪ ללא טענת קזוז.
התובעת ובא כוחה טעו טעות משפטית בזימון שומה נוספת ליום 1.1.2003, בכך שסברו כי על פי צוי קיום צוואת הוריה, שהם פסקי דין חפצה, יש בסיס להסכמה על פי סעיף 79א.
דיון והכרעה
המסגרת הנורמאטיבית
סעיף 79א קובע:
"(א) בית משפט הדן בענין אזרחי רשאי, בהסכמת בעלי הדין, לפסוק בענין שלפניו, כולו או מקצתו, בדרך של פשרה."
בהתאם לפסיקה פסק דין הניתן על דרך הפשרה איננו פסק דין שניתן לבטלו בנקל.
...
מכאן שטענת התובעת, שהסכמת הנתבעת לפשרה ניתנה בחוסר תום לב ובידיעה ברורה שהתובעת טועה, נדחית.
בשל חשיבות ניסוח ההסכמה אביאה כלשונה להלן:
"אנו מקבלים את המלצת בית המשפט כדלקמן:
לעניין זה ראו אף טענות הנתבעת לפיהן בהתאם לסעיפים 6 ו- 7 לחוק הירושה, תשכ"ה-1965 גם לאחר שניתן צו קיום צוואה אין מניעה כי יורש יסתלק, יעביר או יעשה בהסכם העברות ביחס לחלקו בעיזבון כולו ומקצתו, ובלבד שהעיזבון טרם חולק ואם לתובעת כיורשת סמכות להסתלק או להתפשר לגבי חלקה בעיזבון, אין מניעה מבחינת הדין להסמיך את ביהמ"ש להכריע בפרשה על פי סעיף 79 א.
סוף דבר
התביעה נדחית.