מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טיפול עו"ד הופסק ללא תשלום שכר טרחה

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לאחר שהתיק הסתיים בפשרה בשנת 2019, התובע דרש מהנתבעת לשלם לו שכר טירחה בהתאם לקבוע בעמוד השני של הסכם שכר הטירחה, שם הוסדר שכר הטירחה בנסיבות של "הפסקת טפול". בחלק זה נקבע כי "אם יבחר הלקוח להפסיק הטיפול, ישלם את שכר הטירחה על פי השלב אליו הגיע התיק כאמור...". החלופה הרלבנטית לענייננו היא סעיף 9 הקובע: "אם הפסקת הטיפול הייתה בשלב שלאחר קדם המשפט הראשון ועד לסיום הראיות, ישלם הלקוח שכר טירחה בשיעור של 60% מהשכר המוסכם." הפסקת הטיפול של התובע הייתה בשלב שלאחר קדם המשפט הראשון.
נוסף לאמור, קיימת אפשרות סבירה, לפיה, כטענת התובע, הנתבעת החליטה להעביר את הייצוג במועד שבו החליטה על כך על מנת שלא לשלם לתובע את מלוא שכר הטירחה המגיע לו אם יטפל בתיק עד תום.
יצוין בהקשר זה כי הנתבעת טענה כי היא שילמה עשרות אלפי שקלים עבור חוות דעת מומחים, אך היא הגישה קבלה אחת בלבד עבור שכר מומחה בסך 5,300 ש"ח. כמו כן, טענה כי שילמה שכ"ט עו"ד לעוה"ד שהחליף את התובע אך לא הציגה כל אסמכתא לתשלום שכר הטירחה הנטען.
...
אינני מקבלת את הטענה.
לאור האמור, התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 יום, את הסכומים כדלקמן: 27,378 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים, שותפות רשומה של משרד עורכי דין ועורך דין, אחד מהשותפים בה, הגישו תביעה כספית בסך 52,721 ₪ כנגד הנתבעים בעילת אי תשלום שכר טירחתם על פי הסכם מיום 13.4.16.
העד מוסיף ומפרט את הפעולות שבוצעו על ידו בשיתוף פעולה עם התובע 2 לצורך השלמת הליכי הפרוק ורישום זכויות בלישכת רישום המקרקעין כל זאת עד להפסקת הייצוג על ידי התובע 2 וייצוג מרשו באוקטובר 2019.
הסכם זה הודפס על דף לוגו של משרד עורכי דין מנשה, דורסט ושות' הכולל גם פירוט שמות חמשת עורכי הדין במשרד זה. בתום פירוט הצעת שכר הטירחה הודפס: "בכבוד רב ובברכה, גל מנשה, עו"ד". אין מחלוקת כי הסכם גוש חלב מעניק לתובעים את הטיפול בייצוג הנתבעת 1 במחלוקות אשר התגלעו בקשר עם הפרוייקט תמ"א 38 ברח' גוש חלב 20, תל אביב בו לנתבעת זכויות במקרקעין אלו.
...
עוד טענו הנתבעים כי התוצאה של העברת הטיפול לעו"ד הזוטר הביא לכך שהתובע 2 לא למד את התיק ולא היה בקי בו, כך שהייצוג בסופו של דבר נפגע וגרם לנתבעים נזק והוצאות מיותרות.
חוות דעת זו לא הוגשה ולפיכך לא הורם נטל הראיה בעניין זה. נוכח כל האמור לעיל – הנני דוחה גם טענה זו של הנתבעים.
סוף דבר הוא כי התביעה מתקבלת במלואה והנתבעים ישלמו לתובעים סך של 52,720 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
כמו כן ישלמו הנתבעים לתובעים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העלה טרוניות שאין בהן ממש ובאופן מניפולטיבי מתוך רצון להצדיק את הפסקת הטיפול על ידי עו"ד אלויה ולא לשלם שכר הטירחה.
...
דין הערעור להידחות.
ג) לאור האמור לעיל, ולאור הקביעות שנקבעו, דין הערעור להידחות.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בעל זכויות שלא שילם את שכר טירחתה המקורי של עו"ד מאירי או חלקו, יפעל לתשלומו המיידי וללא כל דיחוי.
מובהר בזאת כי ככל שיהיו הוצאות ועלויות מעבר לאלה ששולמו כבר על ידי הצדדים בעבר וכי המדובר בהוצאות שנגרמו רק בשל חלוף הזמן (מאז הפסקת הטיפול מצד עו"ד מאירי ועד מתן פסק דין זה), אזי יישאו הנתבעים 1 ו-2 בהוצאות אלה לבדם.
...
כל האמור לעיל מביא אותי למסקנה כי את הסתייגותה של הנתבעת 1 בקשר עם מיקום חנייתה בעיצומו של ניסיון הליך הסדרת הזכויות מצד עו"ד מאירי בשנת 2016, יש לראות בנסיבות העניין כדרישה שכל כולה ניסיון ל"שיפור עמדה" וכבעלת אופי סחטני, ולא מן הנמנע כי הדבר נעשה מתוך ציפייה כי עיתוי העלאת ההתנגדות יביא לוויתור של מי מבעלי החניות המקורות החזיתיות לטובתה (או מתוך מניעים אחרים לא ענייניים).
משעה שהוכח בפניי כי הנתבעת 1 לאורך כל השנים מאז כניסתה לדירה עשתה שימוש באותה החנייה משך עשרות שנים מבלי להעלות כל תלונה על כך במשך כל אותה תקופה, הרי שבהתנהלותה זו יש כדי לבסס את המסקנה כי שימוש זה נעשה מתוך ידיעה והסכמה כי זהו מקום החנייה שהוקצה לה במקור על-ידי החברה הקבלנית.
סוף-דבר: לאור כל האמור, הנני נעתרת לסעד המבוקש בתביעה – פירוק השיתוף בבניין בדרך של רישומו כבית משותף – ובתוך כך מורה על הבאים: לצורך ייעול פירוק השיתוף ועל רקע כברת הדרך שנעשתה בעבר על-ידי עו"ד מאירי ומתוך רצון לחסוך בהוצאות נוספות מצד כלל הצדדים הרלוונטיים, הנני מורה על מינוייה של עו"ד מאירי ככונסת נכסים אשר תפעל להשלמת הפעולות הדרושות לצורך הרישום ובהתבסס על המסמכים שנערכו במסגרת פעולותיה בעבר לרבות התשריט שנערך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

אין מחלוקת כי לתובע לא שולם שכר טירחה כלשהוא בגין טיפולו בתיק עד להפסקת ייצוגו.
במידה והלקוח יחליט להפסיק את טיפולו של עוה"ד בתביעה לפני קבלת הפיצויים יחולו ההוראות כדלקמן: במידה והפסקת הטיפול תהיה לפני הגשת תביעה לבית המשפט, ישלם הלקוח לעוה"ד שכ"ט בשיעור של 33.3% (שליש) משכר הטירחה המוסכם בסעיף 1 להסכם זה. .
...
אין בידי לקבל גם את טענת התובע לפיה הנתבעת "התנגדה" לעיונו בתיק הנתבעים.
התביעה נגד הנתבעת 5 (הקטינה) - נדחית.
התביעה נגד הנתבעים 1-2 (הנתבעת) - נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו