מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

טופס הגשת תביעות חוב בהליך חדלות פירעון

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 21/01/19, כחודשיים לאחר תחילת הלך ההקפאה וכשבועיים לאחר המועד שנקצב להגשת תביעות החוב הגיש המערער תביעת חוב מטעמו, על סך של 72,366 ₪, שנסובה על שתי המחאות שמסרה החברה למערער טרם היקלעותה להליכי חידלות הפרעון, ואשר חוללו בהעדר כסוי.
זאת ועוד, המערער אף טען כי דיבר עם מר סמיון אודות כוונתו להגיש תביעת חוב ביום 02/01/19 ודרש ממנו המצאת טופס תביעת חוב, כאשר מר סמיון לא הבהיר לו כי בנסיבות המקרה הוגבל המועד להגשת תביעות חוב וכי יש להגישן עד ליום 06/01/19 ולמעשה העביר למערער את הטופס להגשת תביעת חוב ביום 17/01/19 תוך שצירף העתק הפירסום שנעשה בעיתונות, ממנו עולה כי המועד להגשת תביעות חוב הנו עד ליום 06/01/19, שאז נודע למערער לראשונה אודות הפירסום שנעשה בעיתונות.
בית המשפט העליון ברע"א 9802/08 הועדה המקומית לתיכנון ולבניה עריית ירושלים נ' א.ר מלונות רותם (1994) בע"מ (בפרוק) (21/08/12) (להלן: "פרשת רותם") קבע פרמטרים לצורך הכרעה בבקשה להארכת מועד להגשת תביעת במסגרת הליך חידלות פרעון.
...
מתוקף הפרסום שנעשה, הייתה למערער כמו לכל יתר הנושים לפחות ידיעה קונסטרוקטיבית אודות הימצאות החברה בהליך חדלות פירעון, ואף מטעם זה אין להיעתר לערעור המערער על דחיית הבקשה להארכת מועד.
סוף דבר הכרה בתביעת החוב של המערער עשויה להוביל לפגיעה בהליך הקפאת ההליכים, ואף לפגוע בהסדר הנושים.
משלא העלה המערער טעם שיש בו כדי להצדיק את הארכת המועד, אין מנוס להורות על דחיית בקשת המערער לאשר את הגשת תביעת החוב מטעמו, משזו הוגשה באיחור ניכר.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

שנית, כפי שפורט לעיל, תקנה 122(א) לתקנות חידלות פרעון קובעת כי בקשת נושה להארכת מועד להגשת תביעת חוב, תוגש בטופס שנוסחו מופיע באתר האנטרנט של הממונה ובנוסף תאומת בתצהיר.
סעיף זה קובע כי: " הכונס הרישמי בתפקידו כנאמן על נכסי החייב, או הנאמן, רשאים, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להאריך את התקופה להגשת תביעת חוב של נושה לפרק זמן שיקבעו בהחלטתם, אם שוכנעו כי הנושה לא יכול היה להגישה במועד שנקבע". ניכר כי בשתי הוראות החוק, יש להוכיח כי הנושה לא היה יכול להגיש את תביעת החוב במועד שנקבע, וכי הוראת סעיף 210(ג) לחוק חידלות פרעון, אף מוסיפה כי יש להיתחשב, בין השאר, בשלב בהליך שבו הוגשה הבקשה.
...
לפיכך, כאשר החייב נוהג בחוסר תום לב ואינו מגיש דוח על מצב עסקיו כנדרש או מסתיר את חובו לנושה מסוים, עשוי בית המשפט להיעתר לבקשה להארכת מועד.
בגין דחיית הערעור המערערת תשלם הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 4,000 ₪ עבור היחידה ומנהל ההסדר יחדיו (2,000 ₪ לכל אחד מהם).
המערערת תשלם למנהל ההסדר הסך 2,000 ₪ תוך 30 יום ממועד המצאת פסק דין זה לידיה, שאם לא כן הסכום יישא תוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נקודת המוצא היא כי נושה מובטח, המחזיק בידו שיעבוד או מישכון קינייני להבטחת חובו, רשאי להפרע את חובו המבוטח באמצעות מימוש הנכס הממושכן, אף במצב שבו ניתן צו לפתיחת הליכים, בכפוף להוראות החוק, כאשר סעיף 247 לחוק חידלות פרעון קובע כי בטרם מימוש הנכס, על הנושה להודיע לנאמן על כוונתו לעשות כן, ובילבד שהגיש תביעת חוב לפני מתן ההודעה או יחד עימה.
מחלוקת נוספת בין הצדדים מיתמקדת בשאלה אם נפל פגם בהגשת תביעת החוב על-ידי הנושה, כאשר לטענת המבקשת תביעת החוב הוגשה בנגוד להוראות החוק וזאת מאחר והנושה הצהיר בטופס התביעה כי מדובר "בחוב רגיל" ולא בנושה "מובטח". איני סבור כי מדובר בפגם מהותי המצדיק היתערבות בהחלטת בית משפט קמא.
...
(ד)  מצא בית המשפט כי יש נסיבות המצדיקות זאת, רשאי הוא להורות שמימוש הנכס המשועבד בידי הנושה המובטח לפי סעיף קטן (א)(2) או (ב) ייעשה בפיקוח הנאמן ובתנאים שיקבע בית המשפט".
בנסיבות אלה, אף טענת המבקשת לפיה הסמכות להורות על תפיסת ומימוש הרכב מסורה אך לבית משפט לחדלות פירעון נדחית בזאת, מאותם נימוקים שצוינו לעיל.
נוכח האמור, משלא מצאתי כל עילה להתערבות בהחלטתו של בית משפט קמא, דין הערעור להידחות.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

סעיף 122 לתקנות קובע כי בקשת נושה להארכת מועד להגשת תביעת חוב תוגש בטופס שנוסחו יופיע באתר האנטרנט של הממונה ותאומת בתצהיר כאשר על הבקשה לכלול את תביעת החוב תוך פירוט כלל הנסיבות שבשלהן הנושה לא היה יכול להגיש את תביעת החוב במועד.
עוד נקבע בפסיקת בית המשפט העליון כי תקנה 210(ג) לחוק חידלות פרעון אינה מצריכה נסיבות מיוחדות לצורך הארכת המועד להגשת תביעת חוב, וכי על הנאמן להתייחס בהחלטתו גם לזכויות הנושים, לזכויות החייב, למידת האיחור במועד, לקיומה של מחלוקת של ממש בקשר לחוב, לנזק אשר נגרם למי מהצדדים, לפגיעה באנטרס ההסתמכות מצד מי מבעלי הדין ולפגיעה ביעילות ההליך או בקידומו (ראה : ע"א 850/22 אליהו דרור נ' עו"ד עוז עמית מיום 20.7.2022).
...
טענות הצדדים : לטענת המערערת, לא רק שצו פתיחת ההליכים לא נשלח אל אביה למרות שהינו נושה של החייב, אלא שגם לא נשלחה אליו הודעה בדבר זכותו להגשת תביעת חוב, ולכן יש מקום להיעתר לבקשה ולהורות לנאמן לבחון את תביעת החוב.
בשולי הדברים אציין כי אין בית המשפט מתעלם מהאיחור הלכאורי אשר נובע מפגם טכני בהגשת הערעור, אולם סבורני כי מכלול הנסיבות מקים את אותם טעמים מיוחדים המצדיקים לבחון הדברים לעומקם.
לעתים ההיצמדות לכללים הפרוצדורליים עלולה להביא לעיוות דין, ובמקרה דנן סבורני כי על בית המשפט והנאמן למנוע עיוות דין (אשר כאמור – ממילא התביעה שרירה וקיימת ככל שהבקשה למתן צו שיקום כלכלי תידחה).
סוף דבר : הערעור מתקבל באופן שאני מורה לנאמן לבדוק את תביעת החוב של הנושה, ולבטל את ההחלטה המורה על דחייתה ללא בדיקה בשל איחור בהגשתה.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה המועד לשם הגשת תביעת חוב בהליך חידלות פרעון קבוע בסעיף 210 לחוק: "(א) נושה בחוב עבר רשאי להגיש לנאמן תביעת חוב, בתוך שישה חודשים ממועד פירסומו של הצוו לפתיחת הליכים; הנאמן רשאי לבקש מהנושה להשלים פרטים הנוגעים לתביעת החוב, אם סבר כי הדבר דרוש לשם הכרעה בה.
תקנה 122 לתקנות קובעת כך: "(א)  בקשת נושה להארכת מועד להגשת תביעת חוב תוגש בטופס שנוסחו יופיע באתר האנטרנט של הממונה ותאומת בתצהיר; הבקשה תיכלול את תביעת החוב ויפורטו בה הנסיבות שבשלהן הנושה לא היה יכול להגיש את תביעת החוב במועד.
...
הכרעת הנאמן בתביעת החוב מלמדת כי הנאמן סבר שלא התקיימו נסיבות בגינן נבצר מהמערער להגיש את תביעת החוב במועד והנאמן אף ציין כי תביעת החוב הוגשה לאחר שבני הזוג כבר הגישו הצעתם להסדר (ראו סעיפים 11,20,30, 46-48 להכרעת הנאמן בתביעת החוב מתאריך 8.11.2022), אם כן, לא שוכנעתי כי מתקיים בענייננו "טעם מיוחד" לשם הארכת מועד להגשת הערעור.
למעלה מן הצורך אוסיף שנימוקי הנאמן, כפי שפורטו בהכרעת החוב שנשלחה למערער פורטו דיו ומכל מקום, הרי שגם לגופו של עניין, לא שוכנעתי שהמערער הרים את נטל ההוכחה הנדרש ממנו.
סוף דבר הערעור על הכרעת הנאמן בתביעת חוב – נדחה ואף הבקשה להארכת המועד להגשת הערעור נדחית, מהנימוקים שפורטו לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו