במוקד התביעה דנן עומדת טרוניית התובע, כי הנתבעים הפרו את חובת הזהירות המוטלת על כתפיהם, שעה שלא יידעו אותו טרם המכירה כי העסקה תחויב במס שבח מקרקעין ולו ידע מלכתחילה, כי הוא ייאלץ לשלם מס שבח בסכום השווה לשליש מסכום העסקה, הוא לא היה מתקשר בעסקת המכר נשוא התביעה.
בגירסה הישנה, פרק הצהרת מוכר, כולל, בין היתר, את הפסקה הבאה שסומנה ע"י הנתבע 1 כרלוונטית לעניינו של התובע, ולפיה "אני מבקש/ת פטור על פי סעיף 49 ב(1) (יש למלא סעיף הפטור המדוייק כולל סעיף רבתי וסעיף קטן) לפרק חמישי 1: פטור לדירת מגורים מזכה. (צרף טופס בקשה חתום 2988 חתום על ידך אישית. בקשה חתומה על ידי בא כוח לא תהיה קבילה). לידיעת המוכר/ת: על פי סעיף 49(א)(א) לחוק, בהיעדר בקשה לפטור ממס על פי פרק חמישי 1, יחול חיוב במס שבח". בטופס 2988, במהדורה הישנה, תחת הפרק העוסק בהצהרת המוכר, סומן כי הדירה הנמכרת לא שימשה מלאי עסקי לעניין מס הכנסה, וכי "לא מכרתי בארבע השנים שקדמו למכירה זו, דירת מגורים (או חלק מדירה) אחרת בפטור ממס שבח, וכי אין בבעלותי דירת מגורים המושכרת בשכירות מוגנת". לעומת זאת, בטופס 2988 במהדורה החדשה נמצא, כי הפרק העוסק בהצהרת המוכר עבר שינוי מהותי בתוכנו, ובין היתר, הוא כולל פרק העוסק ב-'הוראות מעבר' ולידו כתוב כי סעיף זה ימולא ע"י הנישום המעוניין להחיל עליו את הוראת המעבר לתיקון 34' לחוק, כאשר חשיבותו של הטופס העדכני הוא בכך שמתייחס במפורש למצב שבו היו קיימים חוזים קודמים והדרישה לפירוט התקופות והצורך בצרוף חוזים אלה עם פירוט נוסף לגבי מועדים נקובים בגוף הטופס.
בעניינינו, הנתבע 1 ידע על הדרישה של הנתבע 2 למחיקת הצהרת הזכאות לפטור של המוכר מחוזה המכר, הוא ידע כבר במעמד החתימה על חוזה המכר, אם לא קודם לכן, שהנכס מושכר למרפאת שיניים, הוא לא עיין כדבעי באמור בהסכם השכירות הנוגע לנכס, לא בחן את העבר של הנכס מבחינת תקופות השכרתו, היתעלם מתיקון חקיקתי מרכזי בחוק שניכנס 4 שנים לפני מועד העסקה דנן, מילא טפסים ישנים שאינם מבטאים את התיקון לחוק ואינם כוללים את השאלות הראויות להבחן עם הלקוח לצורך קבלת הזכאות לפטור ממס שבח או קביעת גובה השומה.
...
הנזק הישיר שנגרם לתובע כתוצאה ממעשיו וממחדלו של הנתבע 1, הוא הסכום שנאלץ התובע לשלם אותו בסופו של דבר לרשויות המס בסך 315,121 ₪.
סוף דבר
אני מורה על קבלת התביעה נגד הנתבע 1 בגין רשלנות מקצועית.
אני דוחה את התביעה נגד הנתבע 2 וקובעת כי לא הוכח שהאחרון התרשל כלפי התובע.