מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חתימה על חוזה שכירות מוגנת עם חברת עמידר לישראל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לחוק רשות מקרקעי ישראל, התש"ך – 1960, כל הנכסים דלא ניידים השייכים לתובעת, מנוהלים על ידי רשות מקרקעי ישראל, ועמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ, פועלת כשלוחתה (להלן: "עמידר").
הנתבעים, מר מידבק אמיל והגב' מידבק האלה, ילידי שנת 1949 ו- 1955, בהתאמה, חתמו ביום 17/5/1981 על חוזה שכירות מוגנת ביחס לדירה (להלן: "הנתבעים", "הנתבע", ו- "חוזה השכירות", בהתאמה) (חוזה השכירות צורף כנספח ג' לכתב התביעה).
...
מנגד, הנתבעים טוענים כי יש לדחות את התביעה הן על הסף והן לגופה.
סוף דבר התובענה נדחית.
הבקשה לפיצול סעדים – נדחית.
התובעת תשלם לנתבעים הוצאות משפט בסך כולל של 7,500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים בעניינים מנהליים עע"מ 7941/18 לפני: כבוד השופט נ' סולברג כבוד השופט י' אלרון כבוד השופט ע' גרוסקופף המערערים: 1. שרון חכון 2. סלביה חכון נ ג ד המשיבות: 1. עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ 2. מדינת ישראל - רשות מקרקעי ישראל ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מיום 17.9.2018 בעת"מ 2394-06-18 שניתן על ידי כבוד השופט א' ש' שילה
בשנת 1981, חתם המנוח על הסכם שכירות מוגנת בדירה.
...

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 37539-10-14 רשות הפיתוח במובן חוק רשות הפיתוח נ' גלב ואח' לפני כבוד השופטת בכירה כרמלה האפט התובעים: רשות הפיתוח במובן חוק רשות הפיתוח (העברת נכסים), התש"י – 1950 ע"י מנהל מקרקעי ישראל, באמצעות "עמידר" החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ. הנתבעים: 1.ראובן גלב 2.נצחיה גלב 3.מוני גלב 4.עידן גלב פסק דין
מכתב עמידר לראובן מיום 6/5/1987 במכתב זה (נ/3) המיועד לראובן ועניינו: "הצעתך להשכרת המושכר לדייר מוצע.", נכתב בכתב יד: "השכירות עבור 3 חדרים תהיה בסך 20,65 ₪ לחודש" וכן: "לתשומת לב הדייר הנכנס: עבור שני חדרים על פי חוזה תחתום על חוזה מוגן לפי החוק; אך עבור החדר השלישי, שהוא בנייה בלתי חוקית, תחתום על נספח לחוזה, עד שתשיג רישיון בנייה מעיריה." מר רביב העיד כי שכר הדירה לעסקים מחושב לפי מטרים ואילו שכר הדירה למגורים מחושב לפי מספר החדרים (פרוטוקול הדיון מיום 4/3/2019, עמ' 42).
במענה לשאלה האם קיבלו אישורים לכך מעמידר הוא משיב כי לא היה מעורב באישורים (פרוטוקול הדיון מיום 18/3/2019, עמ' 109); במענה לשאלה מדוע הוריו חתמו על חוזה שכירות, על פיו שטח המושכר הנו 156 מ"ר בעוד שלטענתו הם קנו שטח של 305 מ"ר הוא משיב: "כי אבא שלי בן אדם שלא מבין בניירת ובחוזים. פשוט אתם הטעתם אותו שם," (פרוטוקול הדיון מיום 18/3/2019, עמ' 111).
...
התביעה לפינוי הנתבעים נדחית.
בהתאם, אני דוחה את בקשת התובעת להתיר לה לפצל סעדיה.
התובעת תשלם לנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

עוד הוסכם כי ההורים יהיו רשאים לפנות לעמידר במהלך תקופת השכירות החוזית בבקשה לרכישת בעלות ו/או חכירה ו/או זכות דיירות מוגנת בנכס, אשר תוגש רק אם תבוטל ההכרזה על ייעוד הקרקע שעליה מוקם הנכס (לצרכי כביש או דרך), ובקשתם תועבר לדיון בפני הועדה המתאימה במנהל מקרקעי ישראל (כשמו אז) ויוחלט בה על פי הנהלים ובהתאם לשיקול דעת הועדה (להלן: "הסכם הפשרה") (ראו נספח 3 לתצהיר העדות הראשית מטעם התובעת).
הנתבע אף אישר כי בהתאם להסכם השכירות שנחתם עם התובעת בהמשך להסכם הפשרה, זכות השכירות נתונה להוריו בלבד, כך להלן: "ש: זה מייל תשובה של כרמלית אבי נערי ... היא אומרת לך מפורשות "הסכם השכירות הנו בין הצדדים חברת עמידר לאדונים הנכבדים סופר דוד ויהודית (לך אין זיקה לנכס)". ת: ידוע.
כן נקבע, כי במקרה שהצדדים ביקשו לקבוע קשר של שכירות אין להניח שאומד דעתם היה ליצור היתקשרות לצמיתות משום שהתקשרות מעין זו, אף אם היא תקפה, אינה יוצרת קשר של שכירות: "הוראה בחוזה – בין מפורשת ובין משתמעת – המתפרשת כהוראה הקובעת קשר חוזי לצמיתות שוללת מהחוזה את אופיו כחוזה שכירות" [רע"א 1784/98 עמידר – החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ נ' אליעזר מנדה ז"ל, פ"ד נג(4) 315 (1999)‏‏, פסקה 2 לפסק דינו של כב' הנשיא א' ברק].
במסגרת הדו"ח נרשם: "היה הסכם פשרה עם דוד סופר, והוא חתם על חוזה שכירות לא מוגן, בשלב מסוים הבן שלו מאור סופר פלש ליחידה הנ"ל. הנכס מוחזק ע"י מאור סופר בלי שום חוזה.." (נספח 6 לתצהיר מר דחאברה).
...
כמו כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת דמי שימוש ראויים בסך של-120,585 ₪.
אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת דמי שימוש ראויים בסך של-1,100 ₪ בגין כל חודש החל מיום 01/01/2024 ועד לפינוי בפועל של הדירה על ידו.
בנוסף, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת הוצאות משפט בסכול כולל של- 1,000 ₪, וכן שכ"ט עורך דין בסכום כולל של- 15,000 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 66487-12-22 פחימה ואח' נ' עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט **** פיש העותרים 1.מיכאל פחימה 2.סימי פחימה המשיבים 1.עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ 2.מדינת ישראל – משרד הבינוי והשיכון בשם העותרים: עו"ד גיא בית און בשם המשיבה 1: עו"ד גל אמיר ועו"ד חן יהואש בשם המשיבה 2: עו"ד יזן חטיב מפרקליטות מחוז חיפה (אזרחי) פסק דין
רקע עובדתי העותרים חתמו בשנת 1990 על הסכמים לשכירות בלתי מוגנת בתנאים הנהוגים בדיור הצבורי באשר לדירות נשוא התביעה.
...
במצב הדברים העתירה נדחית על הסף מפאת היותה מוקדמת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו