יש לדחות טענת בנגייב לפיה מבקש למעט מהודעתו עובר להרשעתו שכן כלל לא אולץ לחתום על הסדר הטיעון וברי כי נרשמה בפרוטוקול הדיון הודאתו המפורשת כדלקמן: "מבקש לחזור מכפירה. כתב אישום המתוקן הוסבר לי ואני מודה בו. אני מבין שיש הסדר לעונש וידוע לי שבית המשפט אינו כפול בהסדר הטיעון" (ר' נספח ב' בעמ' 152 , שו' 24-26).
משכך הוא מושתק מלהעלות טענות סותרות.
למעלה מן הצורך, יצוין כי עולה תמיהה בנוגע לטענת בנגייב כי הודה במעשה, אך בשל "לחץ של בית המשפט, נסיעות, טרטורים, לחץ של עורכי דין לסגור את התיק" (עמ' 66 ש' 23 לפרוטוקול), זאת הן לאור הודאתו המפורשת מפיו והן מתוך דברי בא כוחו שם בטיעונים לעונש המציין את שיקול הדעת אשר הוביל להסדר הטיעון עת ברי לנאשם כי הודאתו תהווה בסיס לחיובו בהליך האזרחי דנן:"..בית המשפט יודע שיש הליך אזרחי מקביל, המתלונן תבע את מדינת ישראל על רשלנות. מדינת ישראל הגישה הודעת צד ג' כנגד הנאשם. יש סיכוי כרגע בעקבות נטילת האחריות שלו שיקחו את הכרעת הדין וגזר הדין והמתלונן ישתמש בה כראיה להוכיח לפחות את עצם העובדה מי עשה את המעשה, לכן אני חושב שזה שיקול חשוב שיש לקחת בחשבון, שישנו הליך אזרחי שסיומו של ההליך הפלילי תורם לו. עו"ד צינמן המייצג אותו בהליך האזרחי ממתין לנו, הם נמצאים בשלב תצהירי עדות ראשית." (ר' בת"פ 9046-02-14 ,שם בעמ' 156 לפרוטוקול , שו' 26-32 ).
...
בסיכומי תשובה, הוסיפה וטענה המדינה כי במסגרת כתב ההנה להודעת צד ג', לא טען כלל בנגייב הנתבע כי המדינה התרשלה, לפיכך מדובר בהרחבת חזית אסורה ולפיכך דין הטענה להידחות.
טענת הנתבע כי לא יכול היה להגיש בקשה להבאת ראיות לסתור היות והתביעה סולקה נגדו במסגרת החלטה מיום 13/3/17, דינה להידחות, שכן הנתבע לא העלה את הטענה במהלך 8 הדיונים שהתקיימו, עובר ליום 13/3/17 ואף לא הגיש בקשה במסגרת הדיון בהודעת צד ג' מטעם המדינה כנגדו אשר נותרה בעינה.
העיקרון האמור כי מעילה בת-עוולה לא תצמח עילת תביעה חל בנסיבות המקרה דנן במלוא משמעותו, דהיינו אף לו הוכיח טענתו כאמור, עדיין יש לשלול מהמעוול סעד, מתוך העיקרון לפיו אין חוטא יוצר נשכר ומתוך הרצון שלא לאפשר למעוול ליהנות מפרי חטאו, בנסיבות קיצוניות כגון דא.
האמור הינו בגדר קל וחומר עת בנגייב לא ביסס כלל את טענתו בדבר רשלנות המדינה ולמצער אשם תורם מצידה לקרות הנזק , מעבר לטענה בעלמא ומכאן כי על טענתו זו להידחות.
בנוסף מקובלת עליי טענת המדינה בסעיפים 30-31 לסיכומיה, לפיה בנסיבות המקרה דנן חובת הזהירות שלה הינה כלפי הקורבן ולא כלפי העבריין, משהורשע בעבירת התקיפה ומשכך אין מקום לקבל את טענת בנגייב כי המדינה התרשלה כלפיו או למצער נושאת באשם תורם לחלק מן הנזק.
אשר על כן, התוצאה היא מתקבלת ההודעה לצד ג' במלואה כנגד הצד השלישי, קרי הודעת המדינה לבנגייב לחייבו במלוא סכום הפיצוי אותו שילמה לתובע.