התובע נבדק על ידי שלושה מומחים רפואיים מטעם בית המשפט: פרופ' גרשון וולפין, מומחה לכירורגיה אורתופדית (להלן: "פרופ' וולפין"), ד"ר טארק פאהום, פסיכיאטר (להלן: "ד"ר פאהום") וד"ר אדם דרנל, פסיכיאטר (להלן: "ד"ר דרנל").
וכן, היה הבעלים או שותף למיזמים בהייטק, כמו יבוא חול זכוכית מירדן (בשנים 2003-2001), יבוא צנורות לירדן (בשנים 2003-2001), פיתוח חיישן אלקטרוני אישי (בשנים 2004-2003), צביעת טקסטיל ויצירת טקסטיל (בשנים 2006-2004) וחיישן לזיהוי מוות בעריסה (בשנת 2010).
אין חולק, כי בכוחם של מסמכים אלה לתרום עד מאוד לחשיפת האמת ועשיית הצדק.
לעניין ההוצאות הרפואיות אומר, כי הוצאות אלה שהיו לתובע בעבר ואלה שיהיו לו בעתיד, כלולות הן בסל הבריאות והתובע זכאי להן מקופת החולים בה הוא רשום, והכול על פי הוראות חוק ביטוח בריאות ממלכתי, תשנ"ד – 1994 (וראו גם סעיף 2(ב1) לחוק).
...
אין ממש בהשוואת התובע אל אותם עובדים אחרים, שבלאו הכי לא הוכח כדין כושר השתכרותם הפוטנציאלי ,וטענותיו של התובע, לעניין זה, בעלמא הן.
בהתחשב במכלול נסיבות העניין ובכלל זה שכרו והכנסתו החלקיים של התובע מלפני התאונה, נסיבותיו האישיות של התובע, השכלתו, מקצועו, התקדמותו, בריאותו, חוסר התמדתו כעוסק קבוע ובטוח, תכניותיו העסקיות הרבות שנחלו כישלונות כלכליים וכספיים צורבים, אי-מתן פטנטים ל"אמצאותיו" הרבות של התובע, להן הוא לא עשה צעדים ממשיים ומשמעותיים להמצאתן, הבטחתן וניצולן, וכיוצא באלה, אני קובע, כי השתכרותו הפוטנציאלית של התובע, בעבר ובעתיד, הינה סך של 7,500 ₪ נטו לחודש, נכון להיום.
וכן, נכותו התפקודית הזמנית של התובע, מיום התאונה ועד ליום 18.11.2006, כאמור באישורי חופשות מחלה המוזכרים בחוות דעתו של פרופ' וולפין ושלא נסתרו על ידו, מקובלת עליי.
שאר טענות הצדדים לפרטי הנזק הנתבעים
לא מצאתי ממש בשאר טענותיהם של הצדדים ודינן להידחות.
התוצאה
התוצאה היא, אפוא, כי אני נעתר לתביעה ומחייב בזה את הנתבעת לשלם לתובע כדלקמן:
א. סך של 414,196 ₪;
ב. הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 63,700 ₪.