ראו לעניין זה ת"א (מחוזי- ת"א) 1954/03 ישר ואח' נ' הראל חברה לביטוח בע"מ, דבריו של כב' השופט ד"ר עמירם בנימיני (מיום 07.03.13):
"ההלכה הנוהגת, הן במשפט הפלילי והן במשפט האזרחי, הנה כי בית המשפט רשאי לקבוע ממצא עובדתי לא רק על סמך ראיה ישירה, אלא גם על יסוד ראיה נסיבתית שהוכחה, אשר מובילה בבירור למסקנה הגיונית בדבר אשמתו של נאשם, או חבותו של נתבע. משהוכחה ראיה נסיבתית שכזו, עובר הנטל אל הנאשם או הנתבע ליתן הסבר אשר שולל את המסקנה בדבר אשמתו או חבותו, המתבקשת מן הראיה הנסיבתית שהוכחה לאור שיקולים של היגיון, שכל ישר וניסיון החיים (ראה סיכום ההלכות בספרו של י. קדמי, על הראיות, מהד' תש"ע-2009, חלק שני, עמ' 790-803). בעיניין זה יש כמובן הבדל בין הדין הפלילי לדין האזרחי, לאור ההבדל בנטל הראיה. בדין הפלילי, הדורש הוכחת אשמתו של נאשם מעבר לספק סביר, הדגישו בתי המשפט כי ניתן להרשיע נאשם רק על יסוד ראיה נסיבתית חד- משמעית, אשר מובילה למסקנה הגיונית אחת ויחידה בדבר אשמתו; ספק סביר לגבי קיומה של אפשרות אחרת שאיננה תיאורטית, יוביל לזיכוי הנאשם (ראה סקירת הפסיקה בספרו הנ"ל של י. קדמי, שם). בדין האזרחי, לעומת זאת, שבו נטל הראיה נקבע על-פי מאזן ההסתברויות, די בכך שהראיה הנסיבתית מובילה באופן סביר והגיוני למסקנה בדבר חובתו של הנתבע, כאפשרות שהיא יותר סבירה מן האפשרות בדבר העידר חבותו, ולא עלה בידי הנתבע להצביע על אפשרות סבירה אחרת השוללת את חבותו. הלכה זו קיימת לצד הכלל הראייתי הקבוע בסעיף 41 לפקודת הנזיקין ("הדבר מדבר בעד עצמו"), גם כשכלל זה אינו חל (ראה: ע"א 241/89 ישראליפט שירותים תשל"ג בע"מ נ' הינדלי, פ"ד מט(1) 45 (1995), פסקה 14 לפסק דינו של כב' השופט א' מצא, וכן פסק דינו של כב' השופט, כתוארו אז, א' ברק).
בע"א 73/86 לוי שטרנברג נ' עריית בני-ברק, פ"ד מג(3) 343, 348-349 (1989) פסק כב' הנשיא מ' שמגר, כתוארו דאז:
"הנושא הראשון עניינו בהוכחת הרשלנות באמצעות ראיות נסיבתיות. במקרה זה, הראייה הנסיבתית להתרשלות המשיבה היא, כאמור, עובדת קיומן הממושך והחוזר ונשנה של ההצפות, שמשמעותה אי נקיטת צעדים סבירים כדי למנוע תופעה מתמדת של סיכון בטיחותי ושל אובדן נוחות הפוגע באנשים, שהעירייה צריכה היתה בנסיבות המתוארות לראות מראש שהם עלולים, במהלכם הרגיל של הדברים, להפגע מתופעת הצפת הרחוב. תוצאתו הדיונית הרגילה של כלל זה היא הטלת נטל הבאת ראיות נגדיות על הנתבע; היינו, עליו להמציא בראיותיו תשובה כלשהיא שיהא בה כדי לעקור את המסקנה הלכאורית בדבר רשלנות (ע"א 411/70 פינס (פנטשי) נ' בן עמירה ואח', פד"י כ"ה (284 (2, 297). בסופו של דבר יוכרע הדין על פי מאזן ההסתברויות, כאשר נטל השיכנוע ממשיך לרבוץ על כתפי התובע (ע"א 705/78, רמון ואח' נ' מאוטנר ואח', פד"י ל"ב (720 ,(1, 726-725; ע"א 612/78, פאר נ' קופר ואח', פד"י ל"ה(726-725 ,720 ,(1)".
בהתאם להנחיות אלו אנתח את הראיות אשר היו בפניי.
הוא אמנם לא ראה את רגע כניסת הרכב הפרטי לצומת וציין זאת בעדותו, אך יש חשיבות לעדותו בדבר מהירויות הרכבים השונים בעת שראה אותם.
...
בנסיבות אלו, כבר בשלב זה אני דוחה את התביעה כנגד העיזבון.
אוסיף ואציין שגם מיקום הנזקים ברכבים השונים ובמיוחד ברכב התובעת מחזק את המסקנה , שרכב התובעת שנפגע בחלקו הקדמי היה זה שנכנס לצומת לא פנוי ופגע ברכב הפרטי בצד השמאלי קדמי.
סוף דבר:
לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
לעניין ההוצאות- התובעת תשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ (כולל מע"מ), וכן שכ"ט מומחה מטעם הנתבעת (מר מליחי עזריה) בהתאם להצגת קבלה, וכן שכר עדות מומחה (מר מליחי) ושכר עדות העד שהיה נהג הרכב השלישי (מר אורי ארז), בהתאם להחלטתי בדיון מיום 10.07.16, וזאת תוך 30 יום.