בפיגוע, שני מחבלים פלסטינים, תושבי מזרח ירושלים, ניכנסו לבית הכנסת במהלך תפילת שחרית והחלו לתקוף את המתפללים.
ביום 01/07/2018, במסגרת ת"פ 50883-12-16, נחקר הנתבע 2 בבית המשפט ובהגינותו הודה כי ייתכן ושגה בכך שנירשם באסמכתא לכליאת בגיר כי אחד החשדות, שבגינם הוחלט על המשך מעצר התובע, היה בגין חשד לתקיפת שוטר, וזאת חרף העובדה כי התובע כלל לא נחקר על עבירה זו. בנוסף, ציין פקד פדר, כי יתר העבירות אשר בגינן נחקר התובע, ובעיקר בנסיבות ארועי אותו היום, הצדיקו ממילא את הארכת מעצרו עד להבאתו בפני בית המשפט בשעות הבוקר.
"... שיקול דעת שנראה בעיני סביר בהתאם לנסיבות. לא חרגתי מתחום הסמכות החוקית בישראל. לראיה, גם שופט מעצר הימים לא העיר על כך הם עושים זאת בשגרה. אם שופט הימים סבור כי נפלה שגגה בהתנהלותי, אז הוא מציין זאת בפרוטוקול. במקרה זה עצם זה שהשופט שיחרר בתנאים מחזק שפעלתי נכון ואף שיחרר למעצר בית, כך סבר שיש דבר נוסף ולכן היה צריך להגביל אותו במעצא בית. הוא יכול היה לשחררו ללא מעצר בית..." (עמוד 13 לפרוטוקול הדיון מיום 26.3.2019 שורות 13-19).
ועל כך העיד בדיון שבפני "במכלול הנסיבות של אותו היום היתה מסוכנות וחשד לשיבוש. האסמכתא היא לא הדבר היחיד עליו מאריכים מעצר. זה דף נייר. היה פיגוע בבוקר, נרצחו אנשים, בערב קריאות "אללה הוא אכבר" ו"איטבח אל יהוד" בתל-אביב, עשרות קריאות למוקד 100 זה לא בדיחה.
...
אני מקבלת את עמדת הנתבעת לפיה, גם לו היתה רשומה באסמכתא לכליאת בגיר העבירה הנכונה בגינה נחקר התובע, קרי הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, עדיין החלטתו של הקצין הממונה להמשך מעצרו של התובע עד להבאתו למחרת לבית המשפט היתה סבירה בנסיבות העניין וזאת לנוכח שאר העבירות שבהן היה חשוד התובע.
סוף דבר:
משלא הוכחה רשלנות של המשטרה, דין התביעה להידחות.
בהתחשב במכלול הנסיבות ולאור התוצאה אליה הגעתי, החלטתי לא לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת.