לעניין זה יפים הדברים כפי שהובאו בפס"ד ע"פ 8886/14 פלוני נ' מדינת ישראל (15.3.2016):
"כפי שנפסק, לא אחת, משקלה הראייתי של עדות לא ייפגע, אך ורק בשל כבישת העדות, ככל שיש בידי העד לספק הסבר סביר ומניח את הדעת לכבישת עדותו (ע"פ 4178/10 פרג' נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (19.9.2013); ע"פ 3834/10 והבה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (6.3.2013)). ועוד נקבע, כי כאשר בעבירות מין עסקינן, כבישת העדות הנה תופעה שכיחה, שכן לעיתים קרובות מתקשים קורבנות העבירה לחשוף את המעשים הקשים שהיו מנת חלקם, בשל הקשיים הנפשיים והרגשיים הכרוכים בחשיפה זו, ולנוכח ההשלכות האישיות והמשפחתיות שיש, לעיתים, לעצם הגשת התלונה (ע"פ 9478/11) פלוני נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (4.9.2014); ע"פ 5949/13 שרחה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (17.3.2014); ע"פ 9399/09 ארלקי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (10.8.2010))."
טיעוני ההגנה לעניין עדות המתלוננת
היומן - לדברי הסניגור, במהלך חקירתה הראשית, התבקשה המתלוננת להתייחס ליומן שהיא כתבה בתקופת ביצוע המעשים המיניים, ולדבריו באותו יומן אין כל זכר לארוע מיני כלשהוא, וכל שכתבה המתלוננת הוא שקשה לה. אכן, ביומנה לא פירטה המתלוננת כל פרט ממשי אודות המעשים שביצע בה הנאשם – אביה, וכל שציינה ביומן הוא: "די קשה לי אני כבר לא יכולה, מה אני אעשה עכשיו? אני מתה". "...אדוניי רק אתה יכול לעזור לי הכל נמצא בידיים שלך".
זאת ועוד, אכן כדברי הסניגור, המתלוננת לא נישאלה בחקירתה הראשית ולא השיבה מדוע לא ציינה ולו ברמז ביומנה את המעשים הקשים שבוצעו בה, אך לא נראה שיש לעובדה זו כל משמעות, ולהפך, העובדה שהמתלוננת כתבה יומן בו תעדה קורותיה ולא פירטה את המעשים המיניים שביצע בה לטענתה אביה, תוכל לחזק במידת מה את מהימנותה של המתלוננת, שכן המתלוננת כבר ניהלה יומן, ולו רצתה להטעות חוקריה, עמדה בפניה האפשרות לשרבט מן הסתם מספר מילים ביומן שיפנו ישירות למעשים המגונים, אך היא לא עשתה כן. העובדה שהסניגור לא חקר בחקירתו הנגדית את המתלוננת בעיניין לעומק, לא תעלה ולא תוריד.
יצוין כי בחקירתה, ציינה ג' דברים שאמרו לה ילדיה הקטינים אודות כך שראו את הנאשם מבצע פעולות, שיכלו לקשור את הנאשם לבצוע המעשים עם המתלוננת, ואולם, מאחר וג' ביקשה שילדיה לא יחקרו, לא ניתן יהיה לתן כל משקל לדברים שמסרה באותה "עדות שמיעה".
לטענת הסניגור, חשיבותה הרבה של עדות ג'.
בתחילת החקירה הוזהר הנאשם כי הוא חשוד בבצוע עבירות מין, בין היתר, בקטין מתחת לגיל 14, בכך שאנס את בתו במשך שנים.
העימות עם הקטין מ' - בהמשך מצוין בפרוטוקול כי הקצינה נכנסה עם בניו של הנאשם, מ' וי' למשרד, ומצוין כי "מ' נשען על הקיר ובקושי מדבר, ולאחר דיבור שלי ושל חגית מצליח לדבר".
עיון בתמליל החקירה שמצורף לפרוטוקול החקירה מעלה כי בשלב זה של החקירה אומרת החוקר "מ' תהיה רגע איתי. תספר לי רגע שאבא שלך, שאני פה, מה היה באותו יום, מה ראית?" ובתשובתו עונה מ' "ישנתי", מ.מ נישאל למה הוא קם והשיב "שמעתי רעשים" (עמ' 3 ש' 31) וכשנשאל מאיזה חדר השיב "שלו", וכשנשאל "שלו?" השיב "א' (המתלוננת – א.ח)". העד נישאל לאן הילכת? והשיב "לחדר שלי" וכשנשאל ואז מה ראית בדרך? השיב "את שתיהם בחדר" (עמ' 4 ש' 3), העד אישר שראה את אביו, וכשנאמר לו שאביו אומר שהוא משקר והקשר המיני היה בינו לבין המתלוננת השיב "לא, ... אין דבר כזה".
העד אישר שראה את הנאשם והמתלוננת בחדר, (עמ' 5 ש' 17-19).
...
ד.ט העידה באשר לאופן החשיפה ובאשר להתנהלות המתלוננת לאחר החשיפה, כאשר אירחה אותה במשך כחודש בביתה, והיא גם תומכת בעדותה של יועצת בית הספר א.ד. מנהלת בית הספר תיארה את המתלוננת כתלמידה מצטיינת שהיתה ראשונה לכל דבר שצריך להתנדב בו והיתה "משכמה ומעלה".
עדות הנאשם מצידה, מחזקת את המסקנה שתלונת המתלוננת בכל הנוגע למעשים המיניים שבוצעו בה היא תלונת אמת, ושקריו הבולטים של הנאשם בכל הנוגע לאישומים השני והשלישי יסייעו בהגעה למסקנה שהנאשם אכן עבר את העבירות המפורטות באותם סעיפים.
סוף דבר
על מנת להרשיע אדם בעבירה פלילית יש להגיע למסקנה שהיא מעבר לכל ספק סביר, שהנאשם אכן ביצע את העבירה שבה הוא מואשם.
בענייננו הגעתי למסקנה כי ראיות התביעה הן ראיות מבוססות היטב, ומנגד הנאשם לא הצליח לבסס ספק ריאלי ומתקבל על הדעת, בכל הנוגע לשאלה האם ביצע את המעשים המיוחסים לו בכתב האישום, ולאור זאת יש להרשיעו.