מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חקירת מומחה לשיקום בנוגע לחוות דעתו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

על פי בקשת הנתבעת נחקר מומחה השקום ועמד על חוות דעתו בעיניין תוחלת החיים של התובע.
...
דין הבקשה להידחות.
סוף דבר אני דוחה את הבקשה.
הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות בסך של 3,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מחקירתו של פרופ' זייליג עלה כי הדו"ח שנערך על ידי ד"ר נאשף היוה את הבסיס לחוות דעתו השיקומית והקביעות העומדות ביסוד חוות דעת זו בנוגע לצרכי התובע.
נכון הדבר כי בחקירתו של מומחה השקום בבית המשפט הוא העיד כי הסתמך על האיבחון הפסיכודיאגנוסטי ועם זאת חשוב להדגיש, כי הוא ציין את האיבחון הפסיכודיגנוסטי במפורש בחוות דעתו מיום 22.4.20 שהוגשה לתיק בית משפט ביום 6.5.20, וגם כאן, הנתבעת לא בקשה לזמן את ד"ר נאשף למתן עדות בטרם חקירת מומחה השקום בבית המשפט.
...
בהתחשב בכל השתלשלות הדברים, אני סבור שהיה זה מחובתה של על הנתבעת לשקלל את צעדיה ולהגיש את הבקשה לזימון ד"ר נאשף למתן עדות עוד בטרם חקירתו השניה של פרופ' שטיינברג, שכבר אז תמונת המצב הייתה ברורה לה באופן מלא, כלומר נחיצות חקירתו של ד"ר נאשף לשיטתה, ולא בשלב זה. משבחרה שלא לעשות כן באותו מועד, ובפרט בהתחשב בהשתלשלות הדברים בתיק זה, עת פרופ' שטיינברג נחקר בבית המשפט פעמיים, בפעם השניה על חוות דעתו העדכנית, אין מקום להתיר לה לזמנו לעדות כעת.
בסופו של דבר מדובר בבדיקת עזר, וכאמור, מחובתה של הנתבעת להתנהל בהליך באופן שאינו מכביד עליו ועל פי הגיון הדברים, ולפיכך בקשה זו הייתה אמורה להיות מוגשת לפני זמן רב ובטרם חקירת המומחים מטעם בית המשפט בתחומי הנוירולוגיה והשיקום.
לא למותר לציין גם שמדובר בתיק ישן מאוד שברורו אורך זמן רב. נוכח מכלול הדברים, ובפרט עיתוי הגשת הבקשה לזימון ד"ר נאשף ערב סיום שמיעת הראיות כמו גם החשש שחקירת ד"ר נאשף תוביל לכשל דיוני ולבקשות נוספות להשלמות חקירה של מומחי בית המשפט שהסתמכו על האבחון שערך, דין הבקשה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לגבי חוות הדעת של גב' סידר נטען כי חלקה הגדול מהוה ציטוט של חוות הדעת של גב' איבניצקי; עלויות הטיפול שהיא קבעה מתייחסות לטפול שהתובע לא נידרש לו בהתאם לחוות דעתו של פרופ' דודקביץ; לבית המשפט אין צורך בחוות דעת מומחה על מנת לאמוד את עלויות העזרה הדרושות לתובע.
התובע מסכים כי קביעת צרכי השקום נעשית על בסיס חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט, אלא שלטענתו, חוות הדעת של גב' איבניצקי לא סותרת את קביעות המומחה, אלא מטרתה יישום צרכי השקום, לאחר שנקבעו בחוות הדעת.
לא די בכך שהתובע מתכוון לחקור את המומחה על האביזרים והצרכים שקבעה גב' איבניצקי כדי להשאיר את חוות הדעת בתיק.
...
פרופ' דודקביץ לא המליץ על טיפולי הידרותרפיה ועל ריפוי בעיסוק, ואני מקבלת את טענת הנתבעת כי המלצות גב' איבניצקי בעניינים אלה חורגות מקביעות המומחה.
חוות דעת גב' סידר אני מקבלת את טענת הנתבעת בכל הנוגע לסעיפים המתייחסים לרקע של התובע עד התאונה, במועד התאונה, ולאחר התאונה (קטעים אשר נלקחו כנראה מחוות הדעת של גב' איבניצקי).
סוף דבר; החלק הארי של חוות הדעת של גב' איבניצקי חורג מהקביעות של פרופ' דודקביץ, ולכן אסור בהגשה בתיק המתנהל לפי חוק הפיצויים.
אני נעתרת לבקשת הנתבעת ומורה על הוצאת שתי חוות הדעת מתיק בית המשפט.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות בסך 3,500 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהתאם למוסכם במסגרת הסדר הטיעון, הנושא העקרי שעמד במוקד טענות הצדדים לעונש היה השאלה אם מתקיימת בנאשם "הקרבה לסייג לאחריות פלילית". בעיניין זה אף הוגשה חוות דעתו של הפסיכיאטר ד"ר יהודה ברוך מטעם ההגנה (להלן גם – ד"ר ברוך או מומחה ההגנה) ושני המומחים נחקרו על חוות דעתם.
בהתאם לכך הודיעה במועד מתן הכרעת הדין, כי אף שבמובן הטכני חלה חובת הגשת תסקיר לעונש, ההגנה מוותרת על הגשתו, בין השאר גם בהעדר כל התכנות להליך שקומי בעיניין הנאשם ובשל כוונתה להסתמך על חוות דעת הפסיכיאטרים ועל מידע נוסף ובכלל זה נתוניו האישיים כפי שהובאו בתסקירי המעצר (להלן גם – תסקיר המעצר).
...
בנסיבות הנדונות ומהטעמים שיובאו עתה, הגעתי לכלל מסקנה כי לא עלה בידי הנאשם להרים את נטל ההוכחה ולבסס את טענתו בדבר הקרבה לסייג לאחריות פלילית.
בנסיבות אלו, אין מנוס מהמסקנה כי הנאשם אמנם סובל מהפרעת פירומניה לצד הפרעת אישיות אנטי סוציאלית ושימוש מופרז באלכוהול.
גזר הדין – סיכום לנוכח כל האמור, גזר דינו של הנאשם הוא כלהלן: מאסר בפועל למשך שמונה שנים וחצי (8.5), החל מיום מעצרו ביום 27.11.2000.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

באשר למינוי מומחה שקומי, צוין כי מינוי כזה לא ייעשה כדבר שבשיגרה, אלא לאחר קבלת חוות דעת מטעם מומחים אחרים שמונו ולאחר שהתברר שאין די בחוות דעת אלו כדי לעמוד על צרכי השקום של התובע.
שכן, אלו עסקו בתביעות לפי המסלול המותווה בסעיף 6א לחוק הפלת"ד ולא לפי סעיף 6ב. נטען, כי הראציונאל באותם פסקי דין, לפיו השלב הראוי לבחינת מינוי מומחה שקומי/תעסוקתי הוא לאחר קבלת חוות דעת כל המומחים בתיק וחקירתם, אינו מיתקיים במקרה דנן.
...
לסיכום, נטען, כי הואיל וסלע המחלוקת נסב סביב ההשלכות התעסוקתיות של הנכות הרפואית, יש לאפשר למבקש להוכיח טיעוניו באמצעות מינוי מומחה אשר יבחן את כושרו לעבוד.
נוכח כל האמור, עתרה המשיבה, לדחיית הבקשה על הסף, ולחלופין לגופה, תוך השתת הוצאות על המבקש.
הפרקטיקה המקובלת היא שהכרעה בעניין מינוי שכזה, תינתן לאחר חקירת המומחים הרפואיים שמונו ומקום בו הערכאה המבררת מגיעה למסקנה שאין בידה הכלים הנדרשים להגיע להחלטה מושכלת, בשאלת הנכות התפקודית והצרכים השיקומיים של הנפגע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו