אכן, מחוסנת בפני תביעה משפטית, בגדר ההגדרה המרחיבה של "פעולה מלחמתית", "כל פעולה של לחימה בטרור, במעשי איבה או בהתקוממות".
מהנתונים שבפניי נהיר לי לחלוטין כי פעולת הירי האמורה הייתה פעילות צבאית מובהקת, במסגרת מאבקה המתמיד של מדינת ישראל ולחימתה במעשי הטרור.
עמד על כך כב' השופט מנהיים בתיק בש"א (ראשל"צ) 3727/04 המפקד הצבאי באיזור עזה ואח' נ' עלי מוחמד עומר ואח' (במאגרי "נבו"), בציינו כי "עיון בטענות המשיבים (התובעים) מלמד כי ביסודו של דבר טענותיהם הם כי פעולה כזו, ובמיוחד כאשר ברור מהנסיבות שבנוסף למי שהינו היעד של הפעולה יש סבירות גבוהה כי גם אנשים נוספים (כשלעצמם אין עילה לפגוע בהם) ייפגעו, אינה לגיטימית".
ואולם, כך הוא המשיך, "על כך אפשר להתווכח, אך זהו ויכוח שאינו מתייחס כלל לשאלה שבפנינו. לגיטימיות לחוד ושאלת האופי ה'מלחמתי' של הפעולה לחוד".
ולכן, כך הוא סיכם ובכל הכבוד בצדק, "החסינות המוענקת בסעיף 5 לחוק מקורה בתפיסה מעשית לפיה פעולות מלחמתיות מטבען אינן מתאימות להחלה של דיני הנזיקין הרגילים, ולא בתפיסה ערכית כאילו במלחמה הכל-כביכול-מותר".
ולא זו אלא שהחסינות נועדה, בין השאר, לחסן את המדינה דווקא מתביעות שבהן "הנפגע דוקא לא היה שותף בעצמו לפעילות הלחימה האמורה והוא בגדר 'עובר אורח תמים'" (סעיף 9).
הנני מחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 6,000 ₪ בצירוף מע"מ ובצירוף ריבית והפרשי הצמדה כדין מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל אשר ישולמו תוך 30 יום מיום המצאת פסק דיני זה.
המזכירות תמציא העתק מפסק דיני לב"כ הצדדים בדואר רשום + אישור מסירה.
...
המסקנה האמורה גוזרת את דחייתה של התביעה, כעתירתה של הנתבעת.
שהרי דווקא על מנת לקדם פני הגנות פוטנציאליות אלו, נחקק התיקון המחסן בפני תביעות שהן פועל יוצא של "פעולה מלחמתית".
ואולם, מעבר לידרוש, בפרשה שבפניי שוכנעתי כי פעולת התקיפה הייתה פעולה מידתית, במובן זה שהיא חסכה בקורבנות, אף של פלסטינאים.
לנוכח כל אלו הנני דוחה את התביעה.
הנני מחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 6,000 ₪ בצרוף מע"מ ובצרוף ריבית והפרשי הצמדה כדין מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל אשר ישולמו תוך 30 יום מיום המצאת פסק דיני זה.
המזכירות תמציא העתק מפסק דיני לב"כ הצדדים בדואר רשום + אישור מסירה.