הנתבעת טענה עוד כי טענות התובע לפיהן אם לא תומצא לו ההתייעצות הדבר ישהה/ישבש את הדיון ויטריד אותו אינן ברורות; התובע הוא שלא צירף חוות דעת תעסוקתית לביסוס טענותיו הרפואיות וטענותיו להשהיית הדיון סותרות את היתנהגותו; כמו כן טענה הנתבעת כי בשוקלו האם יש להסיר חיסיון ממסמך, בית המשפט אינו לוקח בחשבון את תחושת המיטרד שנגרמת לצד השני וזו אינה מצדיקה את בקשת התובע.
...
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובמסמך שצורף במעטפה סגורה, הגעתי לכלל דעה כי דין הבקשה להידחות, ואבאר:
הנני סבורה כי ההתייעצות הפנימית של הנתבעת שהוצגה בפני נופלת בבירור תחת חיסיון מסמכים שהוכנו לקראת המשפט.
יפים לעניין זה דברי השופטת רחל ערקובי בת"א (ת"א) 41891-07 צביקה הורביץ נ' מגדל חברה לבטוח בע"מ (פורסם, 24.10.2010):
"להבדיל מחוות דעת, היינו בדיקתו של התובע על ידי מי מטעם הנתבעת לצורך בירור החבות הביטוחית, שאז, על הנתבעת להמציא את חוות הדעת לאור העובדה הפשוטה שנעשו למבוטח בדיקות והמבוטח זכאי לקבל את תוצאות הבדיקות והמסקנות שהוסקו על פיהם, בענייננו, לא נעשתה לתובע כל בדיקה. בנוסף, התובע תבע מחברת הביטוח את התשלום, ולכן כאשר ביקשה הנתבעת לדחות את תביעתו, על יסוד ההתייעצות, המדובר במסמך שהוכן לצורך הליך משפטי, שכן ההליך היה צפוי לנוכח העובדה שהתובע הגיש תביעתו לחברת הביטוח, ותביעה לביהמ"ש צפויה מקום, שהתביעה מחברת הביטוח נדחית. ניתן לטעון, כי לפני ההתייעצות לא היה ידוע לחברת הביטוח כי תדחה את התביעה של המבוטח, ולכן לכאורה עדיין לא היה ברור כי תוגש תביעה. אולם לטעמי, הכוונה כשנאמר שהמסמך הוכן מתוך צפייה להליך משפטי, צפייה שעשויה להתממש באופן סביר והגיוני את התביעה תידחה, ולא אם התביעה של המבוטח תתקבל, שאז לא יהא צורך בכל הליך דיוני. הנתבעת זכאית, לאסוף מסמכיה באופן אוטונומי שלא יפגע ביכולתה להתכונן למשפט, ולכן אני סבורה, כי התייעצות פנימית נופלת בגדר החיסיון. יש להדגיש כי המסמך אינו חלק מהמסמכים המוגשים בתיק, והנתבעת אינה מבקשת לבסס את טענותיה עליו, אלא הוגשו חוות דעת מטעם הנתבעת בנוסף לחוות הדעת מטעם מומחה ביהמ"ש."
מעבר לצורך ומבלי לקבוע מסמרות לעניין זה אציין שלא מצאתי בחוזר המפקח על שוק ההון והביטוח שמספרו ביטוח חיים 2020-1-22 קביעה חד משמעית וברורה שיש בה כדי לסטות מההלכה ביחס לחסיון מסמכים שהוכנו לקראת הליך משפטי וממילא משהחוזר יכנס לתוקף רק במאי הוא איננו רלוונטי לתביעה ולבקשה שבפני ולא ניתן לשנות הלכה פסוקה עפ"י רציונל בלבד.
סוף דבר:
בקשת התובע לחשיפת ההתייעצות הפנימית של הנתבעת שהוצגה בפני - נדחית.