בבקשה נטען, כי על מנת שהעירייה תוכל לגבות אגרת חניה, עליה להציב תמרור "עמוד" (מס' 626) המציין כי מדובר במקום חניה מוסדר, וכן לצבוע את אבני השפה הסמוכות לחניה בכחול לסירוגין (סימון 817).
נטען, כי מדובר במקומות חניה הסמוכים לקניון רמת אביב, שאבני השפה בהם נצבעו בסמוך להקמת הקניון לפני שנים, כדי להפנות את תשומת לב החונים להסדר חניה מועדפת לתושבים, וזאת לפני תיקון תקנות התעבורה, התשכ"א – 1961, עליהן נסמכת בקשת האישור.
המבקש הוסיף וטען כי בפסיקת הגמול ושכה"ט, יש להחמיר עם הערייה לאור היתנהלותה, ובין היתר לשקול שמדובר בגבייה אסורה שנמשכה שנים ארוכות ביודעין על אף דו"ח מבקר המדינה משנת 2013; שהעירייה המשיכה לעמוד על חוקיות הגבייה גם בעקבות פניות המבקש לרבות לאחר שבקש להשפט.
...
דיון והכרעה
כשנדחית בקשה לאישור תובענה ייצוגית בשל הודעת חדילה, רשאי (ולא חייב) בית המשפט לפסוק גמול ושכ"ט (עע"מ 7484/16 המוסד לביטוח לאומי נ' מוחני, פס' 12 (21.02.2018) (להלן: "עניין מוחני")).
לאחר שבחנתי את שיקולי התשומה (השקעת המשאבים והסיכון מצד המבקש וב"כ), שיקולי התפוקה (התועלת לחברי הקבוצה), שיקולי התועלת הציבורית ואת שיקולי ההגנה על הקופה הציבורית, הגעתי למסקנה שיש לפסוק למבקש ובאי כוחו סכומים מתונים, שאינם סמליים בלבד, אולם לא את הסכומים המבוקשים (להרחבה בדבר השיקולים שיש לשקול ר' ס' 22-23 לחוק; עע"מ 6687/11 מדינת ישראל נ' אבוטבול, בפס' 29-36 (25.12.2012)).
סוף דבר
לאחר שהשתכנעתי שהעירייה חדלה מגביית אגרה בגין חנייה במקומות החנייה המסומנים "אדום-אפור" מושא התובענה דנן, התובענה נדחית.