הנכס הוא מבנה קטן, בן שתי קומות ואליו צמודה סככה גדולה.
אלא, שמן העובדה שהדירה איננה יחידה רישומית עצמאית; ממהותו של המסמך ומהציון הנוסף בו: "סוג בעל – שכירות", ברי כי במסמך זה אין ביטוי להכרה במעמדו המשפטי של התובע כבעל-הדירה.
לשאלת בית-המשפט, השיב התובע כך:
"אני קבלתי את הזכות לפני 30 שנה, מהעירייה, לבנות את השטח הזה, אני עשיתי קיוסק ועשיתי 7 חנויות שמה, ברח' מול מ.מ. בבני ברק, מתחת למגדלי בסר מאחורה. אני הבאתי תוכניות, לבית-המשפט, לפני 7 חודשים, אבל יש לי אותן גם פה. בניתי לפני 28 שנה, 30 שנה בערך. יש לי רישיון עסק, אישי, רק לי. אני לא יודע לקרוא, לא למדתי בית ספר, לא יודע לעשות חשבונות אז ביקשתי מראש העיר, אם אני יכול להשכיר את המקום, אז היה ראש העיר, זה קרליץ האבא. הוא אמר לי: 'אתה יכול להשכיר', אין לי מיסמך בכתב, הוא אמר לי בעל פה שאני יכול להשכיר. היום אני יודע שאסור לי להשכיר" (פרוטוקול, בעמ' 9, מש' 28).
גם בכך דיברה השופטת פרוקצ'יה:
"ההגנה על החזקה המתרחבת גם על המחזיק בפועל בנכס כלפי מי שמבקש לנשלו, הולידה את הכלל שלפיו הנתבע לא יוכל להעלות כנגד התובע טענת הגנה שלפיה לתובע אין זכות טובה לנכס, אלא צד שלישי הוא בעל הזכויות בו. זוהי טענת ה-ius tertii אשר נשללה בשיטתנו כטענת הגנה אפשרית בפי מסיג גבול כנגד מחזיק בפועל במקרקעין, גם אם הוא עצמו תפס את הקרקע בעוולה" (רע"א 5518/98 יוסף נ' עוקשי הנ"ל, בעמ' 305).
...
שמיעת-העדות וקריאתם של הדברים שנכתבו והוגשו עובר לעדות בבית-המשפט מוליכה למסקנה כי התובע לא חזר בו מהיאחזותו בהסכמים שהציג וכי, לפי עמדתו, את הדירה ואת מכון-השטיפה הוא השכיר, בין ישירות ובין כשמר גרבו בתווך, לנתבע.
צירופם של הדברים זה לזה מוליך למסקנה כי עלה בידי התובע להראות כי בכל אחד משלושת מרכיביו של הנכס נושא-תביעה זו – מכון השטיפה, הדירה והקיוסק – הוא החזיק עובר להחזקת הנתבע – בין שאותה החזקה של הנתבע קמה מכוחה של שכירות מאולצת יותר או פחות, כגרסת התובע, ובין שהיא קמה מכוחה של פלישה גרידא, כגרסתו של הנתבע.
בתוך 30 ימים מיום המצאתו של פסק-דין זה לידיו ישלם הנתבע לתובע הוצאות-משפט בסך 2,200 ש"ח ועוד שכר-טרחה של עורך-דין בסך 22,000 ש"ח. סכומים אלה כוללים מע"מ ואין להוסיפו.