מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חלוקת רכוש לאחר גירושין ללא הסכם מפורט

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2021 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

האיש אמר, ולפי ההקשר וההמשך נאמרו הדברים בזיקה לתביעת הרכוש "היא כורכת תביעה שממציאה ולא הגישה". הצדדים הגיעו להסכמה שתועדה בפרוטוקול, ושברקע לה כפי הנראה המחלוקת האמורה, "שאם הסמכות לידון ברכוש תהיה של בית הדין אז הצדדים מקבלים עליהם שבית הדין ידון לפי זכויות וחובות של חוק יחסי ממון". בית הדין אישר הסכמה זו בהחלטה לפרוטוקול, במקביל העלו הצדדים על הכתב הסכם שבו נאמר כי הם מסכימים להתגרש, האשה מוחלת על כתובת ושאר התביעות יידונו לאחר הגירושין – ללא שייאמר היכן יידונו.
עוד טוען הוא כי בטופס הגשת התביעה הנזכר לעיל לא סימנה המשיבה "וי" בסעיף של חלוקת הרכוש, לציין כי כוונתה לתבוע את חלוקת הרכוש בכרוך לתביעת הגירושין וכמו כן כי לא פירטה רכוש משותף אלא את אוסף התמונות שלא זו בלבד שאינו כל הרכוש המשותף אלא שלדעתו אינו רכוש משותף כלל ואף לא רכוש שלו אלא רכוש של משפחתו.
...
לאחר בחינת הטענות האמורות באנו למסקנה כי דינו של הערעור להידחות.
סוף דבר: הערעור נדחה.
המערער ישלם למשיבה הוצאות משפט בסך של 10,000 ש"ח שייגבו מן הערובה להוצאות שהפקיד בקופת בית הדין.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

העמוד השני ניפתח בסעיף קטן "ב" (אין בהסכם ס"ק א) בו נקבע: "רכוש האישה
מעמדו של הסכם הממון שנערך בין המנוח והנתבעת ופרוטוקול הדיון במסגרתו אושר כדין אני דוחה את טענת הנתבעת כי הסכם הממון רלוואנטי לחלוקת רכוש בינה לבין המנוח במקרה של גירושין בלבד (כלשונה בסיכומים).
אני מוצאת בכך חזוק לרצון המנוח והנתבעת לערוך הסכם ממון 18 שנים לאחר נישואיהם, ולהגדיר הפרדה רכושית בין רכוש הנתבעת כפי שפורט בהסכם ורכוש המנוח כפי שפורט על ידו בדיון ולא הוכחש.
...
משכך לא ראה צורך להוסיף או לשנות מצוואתו משנת סוף דבר התנגדות הנתבעת לקיום צוואת המנוח מיום 18.11.87 – נדחית.
בקשת הנתבעת למתן צו ירושה על פי דין אחר המנוח – נדחית.
; הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות ההליך ושכ"ט עו"ד בסך 75,000 ₪.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת התברר לה בדיעבד כי הסכם הגירושין שבין הצדדים גיבש חלוקת רכוש לא שויונית באופן קצוני, כאשר היא נסמכה באופן אבסולוטי על הנתונים שהציג לה הנתבע באשר להיקפם ושווים של הנכסים המשותפים, ועל סמך הצהרות הנתבע סברה כי הסך שקבלה במסגרת ההסכם משקף מחצית מהרכוש המשותף.
עוד מפנה הנתבע לכך שבמהלך השנים לאחר הגירושין, היתנהל שיח בין הצדדים באשר לנושאים שונים כולל אלו הנוגעים להסכם הגירושין והתובעת אישרה שוב ושוב כי ההתנהלות הנה בהמשך להסכם הגירושים בלא כל טענה לפגם בכריתת ההסכם – וההיפך.
כאמור, בהסכם הגירושין פורטו כלל נכסי הצדדים ולא ראיתי כל מניעה אובייקטיבית אשר בגינה לא יכולה היתה התובעת לברר כל נתון רלוואנטי אשר היה חסר לה. לכתב ההגנה צירף הנתבע תיכתובות מהתקופה שאחרי הסכם הגירושין שבה מאשרת התובעת קבלת כספים מהנתבע ע"ח הסכם הגירושין תוך ציון במפורש כי ההסכם שריר ותקף (ראה נספח 1 לכתב ההגנה – עמ' 5 ).
...
נוכח כל האמור, לא מצאתי כל חוסר תום לב בהתנהלות והתנהגות הנתבע.
נוכח כל האמור נחה דעתי כי התובעת הגיעה להסכמות שבהסכם מרצונה החופשי כמשמעו בדין – ולא מצאתי כל בסיס שבדין לבטול הסכם הגירושין.
סוף דבר – התובענה נדחית.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2022 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

בעינייני תוקפו של ההסכם שאושר בשנת 2013, חלוקת הרכוש, הסדרי השהות והמזונות לא הוענקה סמכות לבית הדין.
מעתה חובה עלינו לברר אם התחייבות האיש בכתובה בסך של למעלה מ־800,000 ש"ח היא התחייבות מוגזמת בנסיבות של בני זוג אלו, או שבנסיבות העניין אי אפשר לומר כן. ונראה פשוט שבנסיבות העניין ההיתחייבות ודאי אינה מוגזמת, שהרי לעיל הזכרנו מה שכתב האיש בתביעתו הראשונה לגירושין: בפרק הרכוש בתביעתו פירט האיש דירות ונכסים רבים השייכים לו מלפני הנישואין, נכסים שלאישה אין בהם חלק, מלבד זאת כתב האיש שבין הצדדים הייתה הסכמה לערוך הסכם ממון המורה על הפרדה רכושית שכל מה שיצבור כל אחד יהיה שייך לו ולו בלבד, גם הסכם הגירושין שנחתם בשנת 2013 מוכיח שזו הייתה הסכמת הצדדים.
איננו יודעים על איזה רכוש ובאלו הטבות מדובר, אם בדברים שניתנו בעת הנישואין – מכיוון שהצדדים חיו ברמת חיים גבוהה או שהאיש נתן מתנות לאשה בעת הנישואין – הדבר אינו משליך לגבי החיובים לאחר הגירושין; אם מדובר בדברים שתקבל על פי חוק יחסי ממון, הרי לכאורה במקרה שלפנינו האשה לא קיבלה דבר; ואם בכספים שקבלה כפיצויי היסתגלות, הלוא כפי שכתבנו ההסכם אינו מחייב, שהרי תוקף ההיתחייבות חלף, ואם באמת נתן לה סכומי כסף כלשהם – זכותו לתבוע את השבת מה שנתן לה ולקזזו מחוב הכתובה, לאחר שיוכח שאכן ניתן סכום כנ"ל, שיכול לומר "אדעתא דאשלם כתובה לא נתתי לך". כמו כן לא ברורה אמירת בית הדין שלאישה 'אשם תורם' בגירושין – לא ברור מהו האשם התורם, ולא ברור איך הוא מפחית את חיוב האיש.
...
משכך המסקנה היא שיש לפשר ולהעמיד את סכום הכתובה על סך 120,000 ש"ח. כאמור שני הצדדים ערערו על ההחלטה, האריכו בכתבי הטענות ובתגובותיהם לערעור וצירפו מסמכים רבים לגבי נסיבות המשבר וההליכים המשפטיים, מסמכים שחלקם רלוונטיים ורובם לא רלוונטיים.
מה שכתב בית הדין שאין ויכוח שבסופו של דבר האישה קיבלה מהאיש גם כספים וגם מתנות וגם הטבות שהיא קיבלה הרבה כספים, תראו את הניסוח שלהם, זה לא הוכח בכלל.
לאור האמור אנו דוחים את ערעור האיש, ומקבלים את ערעור האישה באופן חלקי.

בהליך תמ"ש 16865-11-14 שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ההסכם משנת 2004 קיבל תוקף בתיק המזונות ונועד להסדיר עד לחתימה על הסדר כולל את מזונותיה ומדורה של התובעת בלבד; ההליכים שקדמו להסכם משנת 2004, כמו גם ההסכם עצמו עסק בנכס בלבד ואין בו כל היתייחסות לחלוקת יתר הרכוש שנצבר; ההסכם משנת 2005 אינו הסכם גירושין כולל והדבר עולה בבירור מתוכנו.
כך עולה גם מתשובת ב"כ התובעת לשאלת בית המשפט לעניין השהוי בהגשת תביעותיה (11 שנים לאחר שנחתם ההסכם משנת 2005, פרוט', עמ' 2 שורות 22-26: "לשאלת בית המשפט לגבי מועד הגשת התביעה בפברואר 2016, לאחר שנחתם ההסכם הזה, כשהתובעת היא בת 82, חיפשה חיים שקטים. התובעת התגוררה בביתה ב... פיתוח ואמרה שיום אחד היא תצטרך להיתמודד עם כל הדברים. התובעת אמרה שלפני 4 שנים הופר השקט והנתבעים באו ובקשו להשכיר את הקומה התחתונה בבית ב... פיתוח בנגוד להסכם משנת 2004". לא חל מעשה בית דין בכל הנוגע לתביעת התובעת לאיזון משאבי הצדדים ההסכם משנת 2004 מתייחס לנכס אחד בלבד ולהסכמת הצדדים להתגרש במסגרת הסכם גירושין כולל שייחתם על ידם בעתיד; תביעת גירושין אזרחית שהגיש הנתבע בארה"ב אמנם התייחסה לרכוש הצדדים אך לא נכלל בכתב התביעה שם פירוט לגבי רכוש כלשהוא, לא היתקיים דיון עינייני שם בסוגית הרכוש וטענת התובעת כי התביעה שם נמחקה בהסכמה לפני עריכת ההסכם בשנת 2004 - לא נסתרה (פרוט', עמ' 4 שורות 27-30); קודם להליך זה לא היתקיים בערכאה אחרת בארץ או בחו"ל דיון עינייני בסוגית גילוי ואיזון רכוש הצדדים וחלוקת משאביהם.
...
מסקנה זו גם מתחזקת מעדותו של א., לפיה בתקופה הקובעת לא החזיק הנתבע נכסי נדל"ן בניו יורק (פרוט', עמ' 47 שורות 28-35; עמ' 56 שורות 19-30; סעיפים 6-8 לתצהירו), אשר לא נסתרה ומהימנה עלי.
לא שוכנעתי שיש בכך ממש.
לאור כל האמור לעיל, התובעת לא הוכיחה תביעתה הרכושית והיא נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו