מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חלוקת מניות בחברות בעלות אולם שמחות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

גם הקומה הראשונה הייתה מושכרת בשכירות בלתי מוגנת לחברת אולמי טופז בע"מ (להלן: "אולמי טופז"), שבעלי המניות בה היו הנתבע מס' 1 (להלן: "הנתבע") ומר אברהם נג'ר ז"ל (להלן: "המנוח").
הנתבעים ממשיכים וטוענים כי בהסכם המכר שנחתם ביום 11/02/04 הם רכשו מהתובע 25% מהזכויות באולם השמחות שאת יתר הזכויות בו רכשו בעבר.
הנתבעים טענו עוד כי היתחשבנות בכתב שערכו הצדדים ביום 14/03/07, סותמת את הגולל על טענות התובע, שכן הוא אישר תשלום 304,900$ בגין העסקה, כולל הבחנה בין התשלומים לתובע בסך 195,000 $ לבין התשלומים ששולמו בפרעון חובותיו לבנק, כולל תשלום עודף לתובע בסך 30,000$, וסוכם על שני תשלומים של 10,000$ שהרוכשים יישאו בהם ואכן שולמו ואין כל טענה על כך מצד התובע, ולאחר מכן חלוקה לפי אחזקותיהם בחברה עד סילוק המשכנתא.
...
לאור כל האמור, התביעה נדחית.
תוצאה אשר על כן לאור כל האמור, התביעה נדחית.
הנני מחייב את התובע לשלם לנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 85,000 ₪ בצירוף מע"מ. הסכום ישולם תוך 30 יום ויישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מטרת יסוד החברה היתה להקים ולנהל על המיגרש אולם שמחות ואירועים.
עורכי הדין התקשו להגיע להסכמות, ואולם ביום 26.10.2008 נחתם מיסמך שכותרתו "זכרון דברים", בו נקבע כי בכפוף להכנת מאזן מבוקר של החברה נכון ליום 30.9.2008 על ידי רו"ח משה נחמני (להלן: "רו"ח נחמני" ו"המאזן המבוקר", בהתאמה) יחתמו הצדדים על הסכם מכר מניות החברה (להלן: "הסכם המניות") והסכם מכר המיגרש (להלן: "הסכם המקרקעין"), שנוסחיהם צורפו לזכרון הדברים (הצדדים לא חתמו בשלב זה על הנספחים הללו, שהיה צורך להשלים בהם את סכומי התמורה, אולם אישרו את נוסחיהם בראשי תיבות).
לפיכך דרש כי בית המשפט יצהיר על בטלות זכרון הדברים ויורה על מתן חשבונות באופן שיאפשר לתובע אוליאל לקבל את הזכויות המגיעות לו כבעל מניות בחברה וכשותף בבעלות בקרקע (להלן: "התביעה עיקרית").
לאחר שנחתם זכרון הדברים היו הצדדים צריכים להסכים על אופן חלוקת התמורה בין הסכם המקרקעין לבין הסכם המניות, וכן לקיים היתחשבנות בגין הזכויות וההתחייבויות בחברה.
...
המסקנה היא, איפוא, שההסכמים החתומים היו תקפים ומחייבים בעת חתימתם, וכי לא בוטלו מחמת פגם בכריתה.
סיכומו של דבר, יש לדחות גם את הטענה כי ההסכמים החתומים הופרו על ידי הנתבעים דדון ואלמליח, בכך שלא שילמו לתובע אוליאל את יתרת התמורה המגיעה לו. כל התמורה המגיעה על פי ההסכמים, למעט הסכום שהועבר לנאמנות ביום 1.3.2010, שולמה לתובע אוליאל.
סוף דבר מהטעמים שפורטו בהרחבה לעיל, יש לדחות הן את התביעה העיקרית הן את התביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

חזוק נוסף למסקנה בדבר פעילות הנתבעות ניתן למצוא גם בהחלטת בית המשפט מיום 15.7.12 במסגרת ההליך במחוזי שם נאמר כי "..מהראיות שהוצגו ברי כי המבקשת אינה אלא חוליה אחת בשרשרת הגופים שהוקמו על ידי אהרון ובני משפחתו כדי לנהל את האולם. לכל אורך הדרך היה ברור כי אהרון הוא בעל הזכויות האמיתיות, הוא בעל דברה של חוצות המפרץ, הוא שנוטל על עצמו אחריות אישית לכל חובותיה וכי הוא זה שמחליט אילו גורמים ואלו חברות ינהלו בפועל את עסקי אולם השמחות" (נספח י"א לתצהיר התובעת בסעיף 24).
אלישקוב לא ידע להסביר מדוע אהרון נימנע מלרשום עצמו בעל מניות בנתבעות 1-3 (עמ' 28 ש' 23), אך מעדותו עולה כי בכל התקופה בה היו הקבוצות שותפות בניהול האולם (עד לאוקטובר 2012), אין משמעות אמיתית לזהות החברה המחזיקה בנכס, או לרישום בעלי מניותיה, שכן העסק היתנהל על פי אותה מתכונת, בשליטתה של קבוצת חן, ובאופן ממוקד יותר - של אהרון כאשר "זה היה המילה האחרונה" (עמ' 28 ש' 27 וכן הסבריו ביחס לנתבעת 1 בעמוד 29 ש' 21-23).
" ראו גם את עדות ישי בעמ' 57 לפרוט' בש' 32 – עמ' 38 בש' 15: "ש. איך החלטתם ביניכם על חלוקת המניות בחברת ר.פ.?
...
אני סבורה כי לאור קביעותיו הברורות של בית משפט קמא לפיהן המערער היה "המנהל היחיד שטיפל בענייני המועדון", "הרוח החיה" של חברת מיכל ו"בעל השליטה בפועל", לאור העובדה כי המערער רשום ברשם החברות כמנהל החברה, והודה כי שימש כמנהל בחברה, ולאור הקביעות הברורות כי חברת מיכל נוהלה בחוסר תום לב והוקמה למטרה אחרת והיא התחמקות מתשלום ארנונה - לא יכולה להיות מחלוקת כי על פי המבחנים שנקבעו בפסיקה, יש מקום להטלת אחריות אישית על המערער.
סיכום סוף דבר, אני מורה על חיוב הנתבעים כדלקמן: הנתבעים 1, 5, 6 ביחד ולחוד יישאו בתשלום חובה של הנתבעת 1 לתובעת בסך 551,886 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית בהתאם לחוק פסיקת ריבית והצמדה תשכ"א – 1961 החל מיום 9.1.12 ועד למועד התשלום בפועל.
התביעה נגד הנתבעים 18-14 נדחית ללא צו להוצאות וזאת מחמת העובדה שמדובר בגורמים המעורבים לכאורה בעסקי הנתבעות 1-3, בצורה כזו או אחרת, אשר הגנתם נוהלה במאוחד עם הנתבעים הנוספים אשר נמצאו חייבים בדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מניות אלו יחולקו לצדדים לאחר שיפרעו הלוואות שיעמידו בעלי המניות לחברה, כך ש- 40% מהון המניות המונפק ירשמו לטובת מורבי; 30% מהון המניות המונפק ירשמו לטובת פוטשניק הבן ו- 30% מהון המניות המונפק ירשמו לטובת קורן.
מרגע מינוי הדרקטור מטעם מורבי, לא יבוצעו בחברה פעולות החורגות מהדרוש לצורך ניהול שוטף של אולם האירועים אלא בהסכמת שני הדירקטורים, מכוח החלטה של אספת בעלי המניות של החברה או בהתאם להחלטת בית משפט.
...
לפיכך סבורני כי ראוי להתייחס אליה כמשקפת את אומד דעתו של מורבי ביחס להסכמות הצדדים כאשר החליטו שלא להפוך את קורן לבעל מניות.
סוף דבר התביעה העיקרית מתקבלת, בהתאם למפורט לעיל, ויינתנו מכוחה הסעדים המפורטים בפסקה 91 לעיל.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת 2, Top Investments LTD (להלן: "טופ"), היא בעלת 50% ממניות חברת ש.ח.מ.ן (בפרוק) (להלן: "החברה"), שהחזיקה בזכויות ב"שירת ירושלים", אולם אירועים בירושלים (להלן: "העסק").
העסק הוא אולם שמחות המשמש בעיקר את המיגזר החרדי והוא מצוי במבנה מושכר הממוקם ברחוב כנפי נשרים 64 בירושלים.
לדבריו, יצחק היה איש קש של חזוני, והוא אף הקריא בעדותו ממסמך שלא הוגש, בו נכתב כי חזוני ניאות להעביר 15% מהמניות הרשומות על שמו של יצחק, וכן מהסכם חלוקת רווחים בין יצחק לאדיר שהחתום עליו בשמו של יצחק הוא חזוני (עמ' 357).
...
דינה של טענת השיהוי להידחות.
מסיבה זו, אין להיעתר לבקשה בשלב בו מצוי ההליך כעת.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה , כך שהנתבעים 1 ו־2, ביחד ולחוד, מחויבים בתשלום לתובעים כאמור בפסקה 104, קרי סך 2,000,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו