מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חלוקת כספי מכירת נדל"ן בחשבון בנק משותף בהסכם ממון

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

מטענות האשה לאורך ההליך ניתן להבין כי היא מתייחסת לכספים שירש האיש אשר השקעתם הניבה כספים נוספים ולחלק מבניין שירש האיש אשר נמכר תמורת סכום כסף נכבד בתקופה בה היו הצדדים נשואים.
ד' העיד כי היו מקרים בהם הוא והאיש השקיעו כספים יחד, ופרט בעיניין דרך ההתנהלות מול בתי ההשקעות והזמן המועט שנידרש לשם השקעת הכספים באמצעותם: "... זה מיועד לאנשים שאין להם את הידע ואת המיומנות ואת הזמן להתעסק בעצמם נניח בהשקעות של נדל"ן ... אז אם איזה בית השקעות כזה מנהל השקעות נדל"ן הוא מוצא היזדמנות עסקית, הוא שולח לאנשים שרשומים אצלו במיילים ליסט הינה יש פה היזדמנות, אתם יכולים להיות שותפים בהשקעה ... אין לנו את היכולת לעשות איזושהי בדיקת נאותות של העסקה זה לא המיומנות שלנו, בשביל זה אנחנו עובדים עם מישהו בדרך שהוא גם גוזר קופון עלינו ומסתכלים, מקדישים לזה אני יודע מה 5 דק', נראה או לא נראה, מה המצב עכשיו בחשבון הבנק אם יש לנו או אין לנו לשים שם את סכום המינימום שצריך, אם מחליטים לשים אז שמים ופעם הבאה שפוגשים את העסקה הזאת זה בעוד 3 שנים, כשבמקרה הטוב היא חוזרת עם תשואה ובמקרה הרע עם פחות" (עמ' 83 ש' 31 - עמ' 84 ש' 29).
כך, האשה טענה מפורשות כי האיש "ניהל נכסים, מכר ורכש נכסים, צבר פירות ולא הכניס כל כספים לחשבון הבנק המשותף של הצדדים ..." (סעיף 37 לכתב התביעה, סעיף 41 לתצהיר עדותה הראשית).
דברים אלה אינם מתיישבים עם טענת האשה לפיה בסמוך לנישואין הודיע לה האיש כי בכוונתו לבטל את ההסכם ולשתפה בכל אשר לו. ודוק, כאמור, הצדדים לא ערכו הסכם ממון כהגדרת חוק יחסי ממון, ההסכם ביניהם לא נעשה לקראת הנישואין אלא בראשית דרכם המשותפת כ- 8 שנים לפני שנישאו והוא לא אושר לפי חוק יחסי ממון.
...
האישה הוסיפה וטענה כי העובדה שהאיש שמר לעצמו כספים רבים בלי להפריש אף לא חלק מהם לחשבון המשותף, גרמה לה לתסכול רב. דברים אלה תומכים במובהק במסקנה כי לא הייתה כוונת שיתוף ביחס לפירות והשבחת נכסי הירושה.
גם עובדה זו תומכת במסקנה שההסכם לא בוטל.
גם טענות האישה באשר להיקף השיפוצים שנערכו בבית, מעבר לשאלת עלותם ומקורות מימונם, לא הוכחו במלואן ושוכנעתי כי היא הפריזה בתיאוריה.
משכך, יש לדחות את התביעה לדמי שימוש שהיא תביעה כספית על סכום דמי השימוש הנטענים ממועד הקרע ועד למועד הגשת התביעה.
סיכום: בהתאם לכל המפורט לעיל: טענת האישה בתביעתה כי היא זכאית למחצית מהפירות והתשואות שהופקו במהלך החיים המשותפים מנכסים שירש האיש – נדחית.
טענת האישה לשיתוף ספציפי בבית – נדחית.
עתירת האיש לחיוב האישה בתשלום דמי שימוש בתקופה שממועד הקרע ועד למועד הגשת תביעתו – נדחית, אין מקום לחייב את האישה בתשלום דמי שימוש לאיש עד למועד הפינוי שנקבע.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2020 ברבני באר שבע נפסק כדקלמן:

הרי שמכח זה נגזרים לאישה שתי זכויות: הזכות הראשונה, חלוקה שויונית בכסף שקיים בחשבון זה, והשניה, מכיון שהבעל זכה במיגרש לאחר חתימת הסכם הממון, הוא בבעלות משותפת.
לעניין זה יש השלכה נוספת לחלוקת הכספים במיגרש הנזכר בסעיף 1, מכח סעיף בהסכם הקובע שכל נדל"ן שירכש תהיה חלוקת הכספים מנכס זה בנכוי ה"השקעה" של כל אחד, ובשאר יחלקו בשוה.
כתוב בסוגיא מסכת קידושין (דף מט ע"ב): "ההוא גברא דזבין לנכסיה אדעתא למיסק לארץ ישראל, ובעידנא דזבין לא אמר ולא מידי; אמר רבא: הוי דברים שבלב, ודברים שבלב אינם דברים." היקשו תוספות (שם): "דברים שבלב אינם דברים - משמע דווקא משום שלא פירש דבריו אבל אם פירש דבריו להדיא ואמר בשעת המכר שהוא מוכרם לפי שהוא רוצה ללכת לארץ ישראל הוה המכר בטל וקשה אמאי הא בעינן תנאי כפול והרי לא היתנה שאם לא ילך לא יתקיים המקח ורשב"ם פירש (סוכה דף מא:) גבי אתרוג על מנת להחזיר אם החזירו יצא לא החזירו לא יצא ואף על גב דבעינן תנאי כפול הני מילי באיסור כגון התקדשי לי על מנת שתתני לי מאתים זוז וכן בגט אתקין שמואל בגיטא דשכיב מרע אבל בממון לא בעינן תנאי כפול ולא נהירא דהא כל תנאי ילפינן מבני גד ובני ראובן והתם דבר שבממון ואומר ר"י דצריך לחלק ולומר דיש דברים שאינם צריכין תנאי כפול אלא גלוי מילתא דאנן סהדי דאדעתא דהכי עביד וגם יש דברים דאפילו גילוי מילתא לא בעי כגון ההיא דהכותב כל נכסיו לאחרים ושמע שיש לו בן שהמתנה בטלה וכן הכותב כל נכסיו לאישתו לא עשאה אלא אפוטרופא לפי שאנו אומדין שלכך היה בדעתו וכמו כן אנן סהדי דלא זבן אלא אדעתא למיסק לארעא דישראל." מבואר יוצא מתוס' דיש ג' מדרגות: מדרגה ראשונה, יש דברים שלא מוכח כוונתו כלל, ובאופן כזה לא יועיל אף אם גילה דעתו בשעת המכירה, אלא צריך להתנות מפורש ע"י תנאי כפול.
אך בנגוד ל"חשבונות בנק עיסקיים ומשפחתיים" שהדגיש המפורטים בסעיף 3.2, לגבי נכסים שנצברו עד למועד החתימה על הסכם זה לא הגביל לאלו שמפורטים בסעיף 3.1, ונראה שכאן טורח הבעל לומר שכל הכספים שנצברו ערב ההסכם ואף אלו שהוא יציין בסעיף 3.4 יהיו שלו, רק בנגוד לשאר המנויים ב 3.2 שזה ימשיך להיות בבעלות וזכויות הבעל, חשבון הבנק בסעיף 3.4 יהיה משותף ושם יש מקום לחלוקה זו בין כספים שנצברו ערב החתימה על ההסכם ובין הנצבר אחר כך, כאמור.
...
מהכלל לפרט לאחר שעיינו בשאלות היסוד בניתוח הסכם, והכללים העולים ממנו, כעת ניתן לגשת להסכם הממון המונח לפיתחנו.
טענת הבעל על משיכת 17,500 ש"ח מחשבונה של האשה נדחית, שכן היתה לצורך טיסה בתקופה משותפת, והיה מתוכנן שגם הבעל ישתתף.
מסקנה לאור כל הנ"ל, ביה"ד קובע: עפ"י הסכם הממון, הזכויות במגרש שייכים לצדדים בחלקים שווים, אך בעת הפירוק יש לנכות מערכו את ה"השקעה" של הבעל בסך 222,947 ש"ח אשר יתווסף לחלקו.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כיצד יחולקו כספי תמורת מכירת הדירה שנמצאים בחשבון הבנק המשותף - האם לפי הכללים בהסכם הממון ביחס לנדל"ן (עפ"י יחס ההשקעה) או שמא עפ"י הכללים בהסכם הממון ביחס לחשבון בנק משותף (בחלקים שוים).
...
הסברו של הנתבע, כי זמן קצר לאחר הפקדת התמורה הסכימו הצדדים ופנו לבנק ע"מ להעביר לחשבונו הפרטי 7/8 מסכום התמורה, כפי השקעתם ברכישת הדירה, אולם נציגי הבנק לא אפשרו להם לעשות כן ועל כן הם הסתפקו בהעברת מחצית התמורה בלבד לחשבונו הפרטי, אינו נהיר דיו ואין בידי לקבלו במלואו.
אין בידי לקבל גרסת התובעת כי הנתבע ביקש לאזן התנהלותו משך כל שנות הנישואין, והעובדה כי במשך כל תקופת החיים המשותפים היא הפקידה כל הכנסותיה לחשבון הבנק המשותף בשעה שהוא לא עשה כן ואף חסך לעצמו כספים רבים בחשבונות נפרדים שעל הגרסה הנ"ל תמוהה.
סוף דבר אני קובע כי המומחה יכלול בחוות הדעת את יחס השקעות הצדדים ברכישת דירת המגורים.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הצדדים השקיעו את הכספים בהסכמה במספר מישורים, ביניהם תיק השקעות בחברת "***", רכישת יחידת מניה בנדל"ן ב***, הצפויה להניב רווח עתידי ובשיפוץ והשבחת בית המגורים.
2) לחוק יחסי ממון ) סעיף בטרם דיון והכרעה, טענה נוספת שדינה להדחות הנה הטענה לחלוקה בלתי שויונית של כספי מכר הדירה על דרך קזוז כספי המתנה ראו: ס' 50-51 התביעה, ס' 17 לסיכומי התובעת.
במצב של עירוב ומיזוג נכסים של בני זוג, לרבות נכסים שמקורם במתנה או בירושה שקבל אחד מבני הזוג, אשר מוטמעים בנכסים משותפים או בחשבון בנק משותף, כספים אלה הופכים להיות משותפים, ואין עוד מקום להיתחקות אחר מקורם, שכן ההנחה היא שבני זוג התכוונו לאיזון ולשוויון, וכל תרומת יתר של צד אחד היא בגדר ויתור "( (ראו: תמש (טב') 8972-05-16 ד.מ נ' א.מ (פורסם בנבו, מיום 25.10.2018
שנית, מדובר בתוכנית בלבד ולא בהתחייבות לעשות שימוש בכספי המתנה דוקא למטרות בתוך כך, לא הוכח קיומו של תנאי במסגרת הענקת כספי המתנה ו"ככלל לא יקרא אל תוך 205 " ראו: תמ"ש 17 ( חוזה מתנה, תנאי שאין בו (ראה: ע"א 384/88 זיסרמן נ' זיסרמן, מג(
...
16 ניתן היה לבוא ולומר כי מדובר בטענות שנזנחו בסיכומים ודינן להידחות ראו: ע"א 172/89 17 311 ; תלה"מ 56475-10-18 ,( סלע חברה לביטוח בע"מ נ' סולל בונה בע"מ, פ"ד מ"ז ( פלונית נ' אלמוני ]פורסם בנבו[.
יחד עם זאת ובהתאם לעיקרון שנקבע בתקנה 2 לתקנות בית המשפט לענייני משפחה, תשפ"א – 2020 "הקוראת" ל"צמצום ההתדיינות השיפוטית בין בעלי דין שהם בני משפחה", אני קובע כי כל הזכויות והחובות שנצברו בתקופת השיתוף הינם זכויות וחובות משותפים לשני הצדדים וכל צד רשאי למצות את זכויותיו במסגרת הליך משפטי מתאים, .
ככל שיפתח על ידו מכוח ס' 7 לחוק בית המשפט לענייני משפחה, תשנ"ה – לאור התוצאה, משעה שעתירתה העיקרית של התובעת נדחתה, אני מחייב את התובעת בהוצאות משפט בסך של 30,000 ₪, סך זה ישולם בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישא הפרשי ריבית והצמדה ממועד החיוב ועד למועד ביצוע התשלום בפועל.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובעת אינה טוענת לקיומו של מיסמך חתום כלשהוא בעיניין זה, וודאי לא הסכם ממון שאושר על ידי בית המשפט כדרישת החוק.
האם נתנה לתובעת מיגרש במתנה, המיגרש הופשר לבנייה, ניבנה עליו פרויקט, התובעת קיבלה זכויות נדל"ן בפרויקט, מכרה אותן ורכשה את הדירה בא'.
"בדרך", לאחר מכירת זכויותיה וטרם שרכשה את הדירה, הפקידה התובעת את התמורה שקבלה לחשבון הבנק המשותף של הצדדים, לתקופה קצרה, עד שרכשה את הדירה בא'.
כך גם לא מעורבותו של הנתבע בפרויקט ועזרתו לתובעת, וגם לא הפקדת כספי שכר הדירה לחשבון המשותף.
התובעת טוענת לחלוקת רכוש לא שויונית, בהתאם לסעיף 8(2) לחוק יחסי ממון איני מקבל טענה זו. השמוש בסעיף זה הוא חריג ומתקיים בנסיבות חריגות ויוצאות דופן.
חשבון הבנק הצדדים יחלקו בחלקים שוים ביתרה (חובה או זכות) בחשבון הבנק המשותף.
...
לאור האמור לעיל איני מקבל את טענת התובעת.
עם זאת, שעה שפסקתי מזונות זמניים ( החלטתי מיום 19.10.2020) התחשבתי בכך שהתובעת גרה עם הילדים בבית ולכן לא פסקתי לילדים מדור.
אני ממנה בזה את השמאי גיל קנטרוביץ לשום ולהעריך את דמי השכירות של בית המגורים ברחוב מ' בהרצליה, לרבות דמי השכירות הנגבים בעד יחידת הדיור הצמודה לבית.
סיכום אני ממנה בזה את ב"כ הצדדים כונסי נכסים למכירת בית המגורים והדירה ברחוב ע'.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו