מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חלוקת זכויות בין רוכשי דירות מוגנות מרשות הפיתוח

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

1.5 לגבי הסכם הרכישה בין עמידר לתובע - ביום 24.3.11 נחתם בין התובע לבין רשות הפיתוח הסכם באמצעות נציגתה עמידר לפיו רכש מרשות הפיתוח 5/6 חלקים בלתי מסוימים מתוך יחידה מס' 4, יחידה שבה החזיק כדייר מוגן (חנות בשטח של 32.27 מ"ר).
טיעוני הצדדים בתמצית 2.1 התובע טוען כי בשנת 2000, הגיעו הנתבעים להסכמה ביניהם על חלוקת הזכויות בעין ולתשריט חלוקה של הדירות בין רשות הפיתוח לחורי.
האם בהסכמים כלשהם בין רשות הפיתוח וחורי יש כדי להשפיע הממכר שרכש התובע בהסכם הרכישה ? 4.1 התובע טען כי בשנת 2000-2001 היה הסכם חלוקה בין עמידר לחורי לפיו כל הזכויות ביחידה 4 היו של עמידר, ולפיכך יש לראותו כמי שרכש את כל הזכויות ביחידה 4 ולא רק 5/6 מהבעלות.
...
יתרה מזו – טענת התובע נדחית במפורש מפי נוסח החוזה הברור והמפורש, והצהרתו בהסכם הרכישה כי הוא מודע לכך שהוא רוכש 5/6 בלבד מיחידה 4.
מאחר והוכח כי רשות הפיתוח נותרה בעלים של לפחות 1/6 חלקים מחלקה 4 , עובדה שמסתבר שגם התובע היה מודע לה, והוכח כי ההוצאה מהרכוש המשותף וההצמדות נעשו כדין, תביעתו של התובע למעשה נשענת על טענות ביחס למערכת היחסים בין הנתבעים לבין עצמם.
7.2 התביעה נדחית.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אזכיר, כי העובדות שלפיהן נקבעה ההלכה בעיניין חזון בדיון הנוסף, היו שה"ה חזון, אשר היו דיירים מוגנים בדירת מגורים בירושלים (בקרקע של רשות הפיתוח שנוהלה על ידי חברת "עמידר"), היו זכאים על פי מדיניותה של "עמידר" לרכוש את הנכס בתנאים מועדפים, במחיר מופחת וללא מיכרז.
הוסכם בין הצדדים לאותו הסכם – שלא הובא לידיעת "עמידר" – כי מור וליפשיץ יעמידו לרשות חזון את הכספים הדרושים לצורך רכישת הדירה על ידי חזון מחברת "עמידר", ולאחר מכן ייהרס המבנה הישן ויוקם תחתיו בית חדש בן 3 קומות שיכיל שלוש דירות בסך הכל וכל אחד מן הצדדים יקבל דירה אחת, בחלוקה באחוזים מן השטח הכולל של הקרקע כפי שנקבע בהסכם שם. עוד הוסכם כי "הרכישה על שם חזון תלווה בהצהרת נאמנות מצד חזון לזכות הרוכשים על פי האמור בחוזה זה". חזון אכן רכשו את החלקה מ"עמידר" בכספים שקבלו ממור וליפשיץ, ותוך 30 יום ממועד הרכישה מסרו הודעת נאמנות למנהל מסוי מקרקעין בהתאם לסעיף 74 לחוק, ודרשו כי חלק העסקה הנוגע למור וליפשיץ (72% מהחלקה) יהיה פטור ממס שבח ומס רכישה מאחר ונרכש על ידי חזון בנאמנות עבור מור וליפשיץ.
ההסכם בין המוכר לבין הרוכש הוא שיקבע ויכריע.
...
לעניין קנס פיגור גם בעניין זה דין טענת העוררים להידחות ואני מצטרף לדעתה של כב' יו"ר הועדה ולטעמיה.
סוף דבר: מכל המקובץ, אני מצטרף לדעת יו"ר הועדה, מטעמיה ומהטעמים שפורטו מעלה, כי דין הערר להידחות ובהתאם לקבוע כי ההסכם בין העוררות מיום 22.12.15 מהווה עסקה במקרקעין כמשמעותה בחוק, באופן המקים חבות במס רכישה ובמס שבח, כמו גם בתשלום קנס אי הצהרה במועד וקנס פיגור.
הערר נדחה אפוא, וכל אחת מן העוררות תישא בהוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪, ובסך הכל 30,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"א 5705-02-20 חמאתי ואח' נ' רשות הפיתוח תיק חצוני: לפני כבוד השופטים יהודית שבח, סג"נ, יונה אטדגי, שלומית יעקובוביץ מערערים 1. אנגיל חמאתי 2. חליל חמאתי ע"י ב"כ עו"ד דוד הנדל משיבה רשות הפיתוח ע"י ב"כ עו"ד אסף הורניק פסק דין
לשם הבנת המחלוקת אתייחס בעירעור לתרשים שהוגש לבית המשפט, שסומן במ/1: הצדדים לא חלקו על כך, שתרשים זה (להלן – "התרשים") משקף את המצב הפיזי של השטח הנידון, כולל החלוקה הפנימית שבתוכו (יצוין, כי התרשים הוגש לבית המשפט עם סימוני גבול צבעוניים).
ביחס לנימוק הראשון, נראה כי נפלה שגגה בדברי בית המשפט קמא, שכן "טענת החצר" נטענה במפורש בסעיף 2 לכתב הגנתם: "הנתבעים מודים באמור בסעיף 2 לכתב התביעה, למעט העובדה כי התסריט והחוזה אינם משקפים נכונה את המצב של הדירה המוגנת כאשר הדירה מיום רכישתה כללה גם חצר גדולה כאשר הדירה על כל מרכיביה וגם החצר היתה מותחמת בגדר והגישה אליה בלעדית של הנתבעים". ביחס לנימוק השני, השאלה שנדרשה להכרעה לא היתה זכותם של המערערים לבנות בחצר, שאין חולק שלא היתה להם זכות כזו, אלא זכותם להחזיק בה ולהשתמש בה כחצר.
...
לפיכך אני סבור, שאין להורות על הריסת תוספות הבנייה שנעשו בחלקים 9 ו-12.
אשר על כן אני סבור כי יש לבטל את ההוראות שנכללו בפסק הדין של בית המשפט קמא, בדבר פינויים של החלקים 9 ו-12 שבתרשים מב/1 ובדבר הריסת תוספות הבניה שנעשו עליהם, ולדחות את הערעור ביחס ליתר חלקי פסק הדין.
שלומית יעקובוביץ, שופטת התוצאה הערעור מתקבל באופן חלקי, על דרך ביטול ההוראות בפסק הדין של בית המשפט קמא, בדבר פינויים של החלקים 9 ו-12 שבתרשים מב/1 והריסת תוספות הבניה שעליהם, ובכפוף להערה שבסעיף 13 לפסק דיננו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 22277-03-16 רשות הפיתוח במובן חוק רשות הפיתוח נ' רוזיליו ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט אלעד פרסקי תובעים רשות הפיתוח במובן חוק רשות הפיתוח נתבעים 1. דוד רוזיליו 2. רוזרין רוזיליו 3. רינה (הלן) רוזיליו התובעת – באמצעות ב"כ עוה"ד לאון אמיראס הנתבעים – באמצעות ב"כ עוה"ד מוטי שמעון פסק דין
בשנת 1997, לאחר פטירת האב, ובהתאם לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972 (להלן: החוק) נרשם הנתבע 1 (להלן: הנתבע) אצל התובעת כדייר מוגן בדירה.
במהלך ניהול ההליך נעשו מספר ניסיונות להביא את הצדדים להסכמה על רכישת מלוא הזכויות בדירה על ידי הנתבע אך הדבר לא צלח.
לא הוברר האם הדירה מחולקת כיום לשתיים או שלוש יחידות (הדירה תוארה בצורות שונות בחוות דעת שמאיות שהגישו הצדדים לצורך אחר[footnoteRef:1]).
...
סוף דבר התביעה לפינוי הנתבעים מהדירה נדחית בכפוף לפינוי המרתף עד ליום 12.6.2022.
הוצאות - לאחר ששקלתי את מלוא הנסיבות, ובכלל זאת את טענות הצדדים בנוגע להתנהלות הדיונית, ואת תוצאות ההליך החלטתי כי כל צד יישא בהוצאותיו בהליך זה. ניתן היום, ב' ניסן תשפ"ב, 03 אפריל 2022, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מאז הוגשה התביעה חלו תמורות בהקף זכויות הבעלות של התובעים במקרקעין, וזאת בעקבות מספר עיסקאות מכר שבמסגרתן התובעים רכשו את זכויותיהם של חלק מהנתבעים, לרבות זכויות שנרכשו מרשות הפיתוח – לאחר שאלה הועברו אליה מהאפוטרופוס לנכסי נפקדים.
עיון בחוות דעת המומחה – שאף אחד מהצדדים לא ביקש לחקור אותו – מעלה תחילה שהמומחה מצא כי: "בהתייחס לאופי המבנה נשוא חוות דעתי, שיטחו, ואפשרויות הניצול והתכנון הצפוי, הנני בדיעה כי ניתן באופן של הקצאת זכויות רישומית (בדרך של רישום 'בית משותף') לבצע הקצאת בעלות פרטנית בדרך של ייחוד זכויות על-פי החלוקה הקיימת, בכל אחת מדירות המגורים ולחלק את המבנה על-פי המצב הקיים לדירות מגורים נפרדות" (סעיף 11 לחוות הדעת).
כפי שצוין בספרו של דוד בר-אופיר סוגיות בדיני הגנת הדייר מהדורה שנייה (2019) בסעיף 136: "ההלכה הפסוקה מורה לנו כי מי שטוען להיותו דייר מוגן בנכס פלוני עליו להוכיח קיומו של הסכם שכירות בינו לבין בעל המקרקעין, בכתב או בעל פה. בהיעדר יחסי שכירות בין המחזיק במקרקעין לבעליהם, אין תחולה לחוק הגנת הדייר מכיוון שחוק זה חל רק על שכירות (סעיף 2 לחוק) שהיא זכות שהוקנתה בתמורה להחזיק בנכס ולהשתמש בו שלא לצמיתות...ולפיכך כאשר ניתנה רשות לפלוני להתגורר בנכס או להחזיק בו, להבדיל משכירות של הנכס, לא הוכח הבסיס המשפטי להיווצרותה של דיירות מוגנת". ואכן, נתבעת 18 לא טענה שבשלב מסוים היא הייתה שוכרת של הנכס.
שלישית, עיון בהסכם הפשרה מעלה כי הוא יוצר הבחנה ברורה בין זכויות בעלות לבין זכויות חזקה.
...
על כן, אני מורה על פירוק השיתוף במקרקעין הידועים כגוש 30514 חלקה 41 בשכונת שייח' ג'ראח בירושלים, בדרך של רישום בית משותף, בהתאם לתשריט שהוגש למפקח על המקרקעין (למעט ביחס לחלק שהחזיקה בו נתבעת 18, אשר יועבר לחזקת התובעים).
לשם רישום המבנה כבית משותף, אני ממנה את ב"כ התובעים וב"כ הנתבעים ככונסי נכסים (להלן: כונסי הנכסים).
לאחר שבחנתי את מכלול טענות הצדדים, מצאתי לקבוע כי כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו