מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב תגמולי מילואים לעצמאים

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2013 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הצדדים הסכימו, בהמלצת בית הדין לקבלת העירעור, במובן זה שענינו של המערער יוחזר לבית הדין האיזורי על מנת שיכריע תחילה בשאלות המשפטיות המתעוררות: אופן חישוב ההכנסה של עצמאי לצורך תגמולי המילואים – האם הכנסה לפני קזוזם והוצאות ומה המועד לבחינתה – לפני מועד גמר השרות או לפי הכנסה בשנה קודמת; אופן השבתן של יתרות זכות; האם יש להוסיף הפרישי הצמדה לתגמולים ששולמו כעבור שנה; האם כדין קוזז מס בריאות מתגמולי המילואים; שקילת הוצאות ההליכים.
...
המוסד סבור כי דין הערעור להדחות וכי אין זה המקרה המצדיק התערבות בפסיקה לפשרה.
" לאחר ששקלנו את טיעוני הצדדים ואת כל החומר בתיק לא שוכנענו כי בנסיבות הענין פסיקתו של בית הדין האזורי חורגת באופן קיצוני מגבולות הסביר.
בחינת הסכום שנפסק אל מול הסכום הנתבע, אפילו יונח כטענת המערער כי הסכום המשוערך נכון למועד פסק הדין עומד על סך של 46,000 ₪, על רקע השאלות המשפטיות המתעוררות וסימני השאלה התחשיביים, אינה מובילה למסקנה כי הסכום שנפסק חורג באופן קיצוני מהסביר.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע לא דווח לנתבע כעצמאי בתקופה הרלוואנטית, וממילא כלל לא הוכח מה היו הכנסותיו של התובע מעבודה או ממשלח יד בתקופה זו. לאור האמור, לא נפל פגם בהחלטת הנתבע בדבר חישוב תגמולי המילואים של התובע.
...
בענייננו, לאחר שקילת טענות הצדדים מצאנו כי דין התביעה להידחות, ונפרט.
לפיכך, לא מצאנו כי טענות הנתבע בסיכומיו חורגות מן הפלוגתאות שנקבעו ומהוות הרחבת חזית.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

(א)לענין חישוב שכר העבודה הרגיל או ההכנסה הממוצעת יראו אדם שבתכוף לפני שרותו במילואים לא היה עובד או עובד עצמאי, אך ההפסקה בעיסוקו לא עלתה על התקופה שנקבעה לכך, כאילו החל את שרותו במילואים ביום שחדל להיות עובד או עובד עצמאי, לפי הענין.חישוב ה (ב)עובד הזכאי לתגמול גם כעובד עצמאי, לא יעלה סכום התגמול ליום, שישולם לו, על התגמול המירבי לעובד עצמאי.
...
הכרעה במחלוקת שבין הצדדים, סבורים אנו , כי עם כל הצער שבדבר, אין הצדק עם התובע.
לטעמנו, הפרשנות שנותן התובע להוראות הסעיפים הרלבנטיים בחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב),התשנ"ה-1995(להלן: החוק) מאולצת ,מוציאה את לשונם מידי פשוטה ואין לקבלה.
מסקנה זו מתחייבת מאלה: כאמור כותרת הסעיף מבהירה כי המדובר בשכר עבודה רגיל והכנסה ממוצעת- קרי מונחים שהוגדרו כבסיס לחישוב התגמול בקטגוריות הראשונה והשניה בלבד.
נוכח אלה נדחית התביעה.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

" הגדרת "שכר העבודה הרגיל" קבועה בסעיף 273 לחוק בנוסחו בשנת 2005 כך: "273. (א) (1) שכר העבודה הרגיל של עובד וההכנסה הממוצעת של עובד עצמאי, לענין סעיף 272, הם סכום ההכנסה בעד רבע השנה שקדם ל- 1 בחודש שבו החל שירות המילואים (בסעיף זה - רבע השנה); חל פיצוי לאחר חודש שבתקופת רבע השנה, תוגדל ההכנסה בעד אותו חודש בשיעור הפצוי שחל לאחריו ועד סיום תקופת השרות; סכום ההכנסה המתקבל כאמור יחולק ב-90." סכום "ההכנסה" קבוע בסעיף 270 לחוק בנוסחו בשנת 2005 כך: "הכנסה" – ההכנסה שממנה מגיעים דמי ביטוח, לרבות הסכום שממנו היו מגיעים דמי ביטוח אלולא השעור המירבי הקבוע לתשלום דמי ביטוח".
לצורך חישוב הפרישי תגמול המילואים (וחישוב דמי ביטוח) בלבד יש לראות בעובדי נמל חיפה ששרתו במילואים בתקופה הרלוואנטית (9/2004 עד 11/2005) ומי שקבלו את מענק ההפרטה בחודש 8/2005 כמי שהשתכרו בכל אחד מהחודשים 9/2004 עד 11/2005 ב-4,167 ₪ נוספים, עקב תשלום מענק ההפרטה.
...
לאור האמור לעיל – הבקשה להשתק שיפוטי נדחית.
סוף דבר התביעה למתן צו הצהרתי הקובע כי הפרשי תגמולי מילואים שמקורם בתשלום למפרע של מענק ההפרטה, ששילמה התובעת לעובדיה בשנת 2005 ואשר נפרס מכוח היותו "תשלום נוסף" שייכים לתובעת וכי על הנתבע להעביר לתובעת את הפרשי הפריסה אותם היא זכאית להותיר אצלה – נדחית.
הנתבע ישלם את הפרשי תגמולי מילואים בגין מענק ההפרטה שקיבלו עובדי נמל חיפה ששירתו במילואים בתקופה הרלוונטית, ל-224 העובדים.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2007 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענתו העיקרית של התובע בעניין זה הנה כי הכנסתו בתקופת שרותו במילואים בתנאי קבע מהווה "הכנסה מעבודה" לכל דבר, ולכן יש להביאה בחשבון לצורך חישוב תגמול המילואים, בנוסף להכנסותיו ממשלח ידו כעצמאי.
...
לאחר ששקלתי את טיעוני כל הצדדים המעורבים, מצאתי כי אין מנוס אלא לדחות תביעתו של התובע.
בהתחשב במכלול נסיבות הקשר המיוחד בין החייל בשירות הקבע לבין הצבא באתי לכלל מסקנה, כי נקשר חוזה עבודה ביניהם שהוא בעל מאפיינים ייחודיים ושניתן להגדרה כ'חוזה שירות' לגביו ניתן ליישם את מבחן התכלית.
התובע, המסרב לראות בהסדר זה הטבה, עמד על כך שבמסגרת המילואים בתנאי קבע אין הוא מצוי במעמד של חייל בקבע כלל וכלל, וכי יש לראותו כמי שמצוי במעמד של אזרח, העובד עבור צה"ל. כאמור לעיל, לא מצאתי בסיס עובדתי או משפטי לפרשנות זו. על אף טענת התובע, לפיה אף הצבא עצמו אינו רואה בו "חייל בשירות קבע" בשרתו במילואים בתנאי קבע – אין פירוש הדבר שאם איננו "חייל בקבע", כי אז המסקנה היא שבמהלך מילואים מסוג זה הוא נחשב ל"עובד" או "אזרח" שחויל לעבודה עבור צה"ל. בררת המחדל היא שהתובע הינו חייל מילואים, ולא "עובד"; או חייל בקבע, שאף לגביו קובעת הפסיקה כי איננו "עובד" לכל דבר ועניין.
לפי סעיף 315 לחוק הביטוח הלאומי, רשאי הנתבע לתבוע בחזרה או לנכות מכל תשלום, גמלה ששילם בטעות או שלא כדין למבוטח, כפי שאכן קרה במקרה זה. לאור כל האמור, נדחית תביעתו של התובע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו