במקום אחר נישאל התובע אם החשבונות שהוגשו למועצה כללו חיובי ריבית כאמור, ועל כך השיב: "אני לא יודע מה הוגש. מה שהוגש, יש ניירת שהגשתי למועצה". בסמוך לאחר מכן הוצגה לתובע העובדה שבפרק הזמן שבין דצמבר 2002 ל-30.3.06 הוא זוכה בהפרשי ריבית בסכום של למעלה מ-4,000,000 ₪, ועל כך הוא השיב: "לא ידוע לי ולא אני עשיתי את החישוב, כל מה שעשיתי הוא מתועד וזה החישוב האחרון בשנת 2004, לפני שנתנו לי את השיטריות". כשנשאל אם יוכל להציג את החישוב, השיב: "תשאל את העורך דין שלי אם הוא מאשר" (עמ' 11 לפרוטוקול).
אני אומר לך שאני מבין שלשיטתך החומר הזה מבסס את החשבון?
לא רק זה.
על פי הבדיקות שגזברות הערייה עשתה, לאותו תעוד, יש דוקא בחומר הזה כדי להראות שנפלו טעויות רציניות בחישובים.
אחד הנספחים לחוות דעתו של עטווה הוא חוזה קבלנות בעיניין "שקום גרעין הכפר (שלב ב')", שבסעיף 5(ב)(ד) שלו הוסכם על ריבית בגין פיגורים בתשלום "בשיעור השווה לריבית על משיכת יתר ושיהיה באותה עת בבנק לאומי לישראל בחשבונות חח"ד". הוראה דומה מצויה בחוזה קבלנות שעניינו "שקום מרכז הכפר, במרכז הכפר המערבי", שהוא מיסמך שהגיש בא כוח הערייה בשלב הקודם של הדיון (נ/2).
...
אולם משהגעתי למסקנה שהסכם הפשרה וההסכמה להתחייב כלפי התובע לשלם לו באמצעות הוראות התשלום הם בבחינת התקשרות חדשה, אזי חלה על התקשרות זו הוראת סעיף 18(א) לחוק האיחוד, וכאמור לא מצאתי בחוק הביטול הוראה רלוונטית לעניין זה.
בצד זאת, נראה לי שבהיבט אחר התובע צודק כשהוא טוען שהן על רקע הוראת המעבר בסעיף 12(א) לחוק האיחוד, והן על רקע ההוראות המקבילות בחוק הביטול, יש לקבוע שהוראות התשלום נחתמו כדין.
אם היה עליי להכריע בדבר הייתי נוטה לקבל את טענות המועצה, ובעיקר את הטענה שהתביעה איננה לתשלום עבור עבודה שבוצעה ותמורתה לא שולמה, כי אם לתשלומי ריבית בשל איחור בתשלומים, כאשר לא ברור – וגם לא הוכח – כיצד חושבה הריבית ועל מה מבוססת טענת הזכאות לה.
סיכומו של דבר, על המועצה הייתה החובה להוכיח שלא נותר חוב והיא לא עמדה בכך, ולכן יש לקבוע שבזמן הרלוונטי הייתה קיימת יתרת חוב, וזאת גם אם לא עלה בידי התובע להוכיח את הסכום המדויק של יתרת החוב וכיצד הוא נוצר.
בהתאם לכך אני מחייב את המועצה לשלם לתובע את הסכום הנקוב בכל אחת מאותן הוראות, היינו סך 150,002 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית, בהתאם לחוק פסיקת ריבית והפרשי הצמדה תשכ"א-1961, ממועד הפירעון של כל אחת מהוראות התשלום האמורות ועד למועד התשלום בפועל.