בהיתחשב בכך שעדותה של האלמנה היא עדות יחידה של בעלת דין שיש לה אינטרס כספי מובהק, ועדותה אף עומדת בסתירה למסמכים רפואיים ולמסמכי המל"ל, נקבע איפוא כי בסיס השכר של המנוח יחושב על בסיס קצבת הנכות בלבד שעמדה על סך של 7,712 ₪ נכון למועד הפטירה (ללא ניכוי מס הכנסה).
קצבת הנכות מעבודה מחושבת על בסיס השכר שלפני התאונה, ותשלום הקצבה במקרים שבהם הנפגע ממשיך לעבוד עשוי להיות קשור לטעמים אחרים כגון עדוד הנפגע לשוב לעבודתו.
...
על רקע כל האמור לעיל, ומכוח סמכותנו לפי תקנה 138(א)(5) לתקנות סד"א, מצאנו להכריע בערעור על יסוד החומר שבכתב שלפנינו, ואקדים ואומר כי דין הערעור להידחות.
סופו של דבר, שמקובלת עלי מסקנתו של בית משפט קמא, כי אין לראות בקצבה המיוחדת כחלק מהכנסת המנוח אשר הפסקתה כתוצאה מפטירת המנוח מהווה נזק ממוני בדומה להפסד השתכרות.
עוד אפנה לתקנה 1(א)(1) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת הכנסה בביטוח זקנה ושאירים), התשל"ז-1976, המחריגה מהגדרת "הכנסה" קצבה מיוחדת המשתלמת מכוח סעיף 112 לחוק, מה שתומך במסקנה כי המחוקק אינו רואה בקצבה המיוחדת כמקור הכנסה.
ברם, על רקע נסיבותיו של המנוח; גילו; ומחלות הרקע שמהן סבל שאינן קשורות לתאונות, אין לפנינו מקרה "רגיל" של אובדן שירותי בן זוג, ולא מצאתי אפוא להתערב בקביעתו של בית משפט קמא בעניין זה. אי לכך, דין הערעור להידחות גם בנקודה זו.
סוף דבר, הערעור נדחה.