מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב פיצויים רשלנות רפואית לצורך כפל פטור ממס

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משהשיב בחיוב הוא התבקש להעביר תלוש גמלה לדוגמא והמבקש עשה כן. מספר ימים לאחר מכן, ביום 12.8.15, נשלח אליו מכתב בו הודע לו כי על פי תלוש הגימלה שהעביר, חל עליו סעיף 32(ב) לחוק הגימלאות בשל עבודתו בקק"ל ועל כן, עליו לשלם למנהלת הגימלאות סכום של 294,839 ש"ח. במכתב נוסף מאותו תאריך הודע לו כי בשל היות קק"ל קופה ציבורית, יש לבצע חישוב מחדש של תשלום גימלתו ולהפחית סך של 3,772.59 ש"ח מהגימלה.
ביום 16.8.16, לאחר שדין ודברים בין הצדדים לא צלח, הוגש כתב תביעה בו עתר המבקש למתן צו עשה קבוע המורה למשיבה להמנע מניכוי כספים מגמלתו בגין השבת כספים וכפל גמלאות, צו המורה לה להשיב את הסכומים שהופחתו מגמלתו, תשלום פיצוי בגין הסתמכות, עגמת נפש, חוסר תום לב ואי עריכת שימוע ופצוי בגין אבדן מענק שנים עודפות.
כן נטען כי שתי החלטותיה השרירותיות והחד צדדיות של המשיבה להפחית מגמלתו ולדרוש השבה, התקבלו מבלי שנערך לו קודם לכן שימוע והוצאו לפועל באופן מיידי, למרות היתנגדותו ובקשותיו שלא זכו למענה, כשרק ביום 14.4.16 היתקיימה פגישה במנהלת הגימלאות בה פירט לראשונה המבקש את מצבו הרפואי ונסיבותיו האישיות, אולם אף בפגישה זו המשיבה לא התייחסה לטענותיו אלא הפעילה עליו לחצים לתשלום "חובו" במלואו וכן לבצע תאום מס בעצמו.
עוד נטען כי סכויי התביעה נמוכים, שכן ללא קשר למקור הטעות בשלה קיבל כסף שאינו מגיע לו, על מנת שהמבקש יקבל פטור מהשבת הכספים, צריכות להתקיים נסיבות חריגות אשר אינן מתקיימות במקרה דנן, כאשר המבקש הוא שהתרשל בדווח אותו מסר והטעה את המשיבה.
המשיבה לא טענה וממילא לא הוכיחה לכאורה שפנתה קודם לכן למבקש בבירור באשר לקיצבה הנוספת שקבל במשך השנים ודיווח עליה לצרכי תאום מס ולא הוכיחה כי שלחה לתובע במשך 17 שנים דרישה להצהיר על קצבה נוספת, מלבד הדרישה החד פעמית בשנת 2008, ואף זאת, 9 שנים לאחר פרישתו מקק"ל. בנסיבות אלו, המסקנה המתבקשת היא כי גם המשיבה התרשלה לכאורה ותרמה בהתנהלותה לאי המצאותו של מלוא המידע הרלוואנטי אצלה, כך שהאשם באי גילוי דבר קיומן של "גמלאות הכפל" קודם לכן רובץ לכאורה הן על המבקש והן על המשיבה.
...
המשיבה לא טענה וממילא לא הוכיחה לכאורה שפנתה קודם לכן למבקש בבירור באשר לקצבה הנוספת שקיבל במשך השנים ודיווח עליה לצרכי תיאום מס ולא הוכיחה כי שלחה לתובע במשך 17 שנים דרישה להצהיר על קצבה נוספת, מלבד הדרישה החד פעמית בשנת 2008, ואף זאת, 9 שנים לאחר פרישתו מקק"ל. בנסיבות אלו, המסקנה המתבקשת היא כי גם המשיבה התרשלה לכאורה ותרמה בהתנהלותה לאי הימצאותו של מלוא המידע הרלוונטי אצלה, כך שהאשם באי גילוי דבר קיומן של "גמלאות הכפל" קודם לכן רובץ לכאורה הן על המבקש והן על המשיבה.
עם זאת, בנסיבות העניין, אני סבורה כי בשלב לכאורי מאזן הנוחות נוטה לטובת המבקש דווקא, וזאת בעיקר נוכח גילו המתקדם, מצב בריאותו והסתמכותו רבת השנים על סכום הגמלאות ששולם לו כאמור מבלי שהמשיבה פעלה באופן פוזיטיבי במשך שנים רבות לבירור ראוי של המידע הנדרש.
סוף דבר הבקשה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משכך, נשאלת השאלה, האם הנכות, כולה, נובעת מהתרשלותו של הנתבע, או שמא יש להפחית מהנכות הצמיתה שנקבעה על ידי, את הנכות הרפואית בגין מצבו הקודם של התובע, מצב שהוערך על ידי פרופ' שקד כנכות בשיעור שבין 10%-20%, ועל ידי דר' רחמימוב, בשיעור של 30%.
רו"ח ציוני נידרש לסתירה שבין האמור בתצהירו לבין הדיווח שנעשה על ידו לשלטונות המס, וטען "זה חילקנו את ההכנסה השנתית לחלק שני שליש מהשנה, שהוא חייב במס ושליש מהשנה בהתאם לחלוקה של הנכות שהוא פטור ממס, זה החלק שחייב במס" (עמ' 29 שורה 31, עמ' 30 שורה 1), אלא מאי? רו"ח ציוני הודה, כי השומה איננה כוללת הכנסות פטורות ממס, למרות שלדבריו "זה היה צריך להופיע בשומה", ובאופן מפתיע טען, כי "זה רשלנות של מס הכנסה שלא העבירו את הנתונים לשומה..." (עמ' 30 שורות 9-6).
ב"כ התובע, ערך בסיכומיו, חישוב כפול של ההפסדים להם הוא טוען.
ויובהר: אילו התובע לא היה מתרשל, היה משתפר מאד מצבו הרפואי של התובע, וממילא היה נימנע ניזקו, כולו, או חלקו, ועל כן, אין כל ספק שהוא זכאי לפצוי, אשר יביא לידי ביטוי את עוצמת ההתרשלות ואת הנזק הקשה שניגרם לתובע בגינה, וזאת מבלי להיתעלם ממצבו הרפואי של התובע עובר לבצוע הניתוחים, ואשר על כן, הנני קובעת, כי התובע יפוצה בראש נזק זה בסכום של 600,000 ₪, כאשר סכום זה כולל בחובו הן פיצוי בגין כאב וסבל, והן פיצוי בגין פגיעה באוטונומיה.
עוד הנני סבורה, כי בעוד שנים ספורות, יזדקק התובע לעזרה מוגברת, אשר ספק אם רעייתו תהיה מסוגלת להושיטה, אם כי אינני מקבלת את דברי גב' ענת שטולברג, לפיהם יזדקק להעסקת מטפל קבוע, ואשר על כן הנני מעריכה את הפצוי בגין עזרה לעתיד באופן כדלקמן: למשך השנתיים הבאות, ממועד מתן פסק הדין, יחושב הפצוי לפי סך של 1,400 ₪ לחודש באופן כדלקמן: 1,400 ₪ X 23.2660 (מקדם הוון) = 32,572 ₪.
...
עוד עותר התובע למימון הרחבת פתחים בביתו וכן הכנת חדר למטפל, אלא, משלא הובאה חוות דעת להערכת עלות הרחבת הפתחים והכנת חדר למטפל, דינה של עתירה זו להידחות.
כפי שציינתי, התובע לא המציא חוות דעת רפואית לאימות הנטען, ואשר על כן לא ניתן לפצותו בגין נזקים הנגרמים לו לכאורה, בשל כך, ואשר על כן נדחית עתירה זו. שימוש מוגבר במיזוג אויר - פרופ' עורי ציין בחוות דעתו, כי על דירתו ומכוניתו של התובע להיות ממוזגים, שכן התובע אינו מסוגל לווסת בצורה מלאה את חום גופו, ומשכך עותר התובע לפיצוי בסך 50,000 ₪ בגין הוצאות מיזוג מוגברות.
הנני בדעה, כי סכום זה מוגזם, מה עוד שהתובע אינו שוהה בביתו במרבית שעות היום, אלא במקום עבודתו, ואין כל ספק, כי הוא נוהג במכונית שמותקן בה מזגן, אולם משלא הובעה התנגדות לתשלום סכום זה על ידי ב"כ הנתבע, הנני נעתרת למבוקש וקובעת, כי התובע זכאי לפיצוי בגין הוצאות מיזוג מוגברות בסך של 50,000 ש"ח. סוף דבר, התובע זכאי לפיצוי בסך של 5,120,524 ₪, בהפחתת תשלומי המוסד לביטוח לאומי, בהתאם לחוות דעתו של האקטואר, מר שי ספיר (נספח ו' למוצגי התביעה), למעט התשלומים המשולמים על ידי המוסד לביטוח לאומי בגין קצבת וגמלת ניידות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מכל מקום, אין בבחינת כישורי הנתבעת להבנתה את משמעות הנוסח המשפטי של ההסכם, כדי לפטור את עורך הדין, שהוא בעל ההכשרה המשפטית וחב בחובת הנאמנות, מחובותיו כלפי הלקוח, גם אם זה האחרון מוכשר במיוחד.
(כך, למשל, בחינת התעריף המומלץ לפי כללי לישכת עורכי הדין מעלה כי בתביעה לקיצבה חודשית מומלץ לגבות שכר טירחה בשיעור זהה לתביעה כספית (שיעור מאקסימאלי של 15%), אך סכום התביעה לצורך חישוב שכר הטירחה, יהיה סכום הקצבה החודשית הנפסק כפול 48, היינו, שכר הטירחה נגזר בשיעור האמור מכלל סכום הקיצבאות שישולם למשך 4 שנים בלבד.
בת"א (חי') 775/08 חוסין נ' עו"ד בסטוני בית המשפט לא אישר שכ"ט בשיעור כולל של 70% מפיצויים שיקבל הלקוח במסגרת תביעה לרשלנות רפואית, כולל בערכאת העירעור, והפחיתם לשעור 25% בלבד, תוך שקבע כי גם שיעור זה חורג מהשיעור של 20% שהיה מקובל בתביעות מהסוג האמור.
...
לשון ההסכם והנסיבות שהיו באותה עת (כשהנתבעת כבר היתה זכאית לקבלת סכום כספי בגין קצבאות העבר), מתיישבות עם גרסת הנתבעת באשר להבנתה את מהות ההסכם אותה עת. אני מקבלת את טענת הנתבעת, כי לו היתה מבינה קודם לחתימת ההסכם, כי זו כוונת ההסכם, לא היתה חותמת עליו.
בכל הכבוד, אין בידי לקבל טענה זו. אין לומר כי מקום בו הסכימה הנתבעת לשלם את שכר טרחת התובע בגין התקבול החד פעמי לעבר, הרי היא מושתקת מלטעון טענותיה באשר לזכותו לקבל שכר טרחה בגין הקצבאות העתידיות.
אני מקבלת את הצהרת הנתבעת כי פעלה ככל שנדרשה לשם קבלת האישורים הנדרשים, ועם קבלתם הציגה אותם לאגד ובכך התאפשר קבלת הסכום בגין קצבאות העבר.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע וטענות המבקשת הבקשה לאישור תובענה ייצוגית דנא הוגשה על ידי הגב' רות שוורץ ז"ל (להלן "בקשת האישור") שהייתה מבוטחת אצל המשיבה בפוליסת ביטוח בריאות, המכונה פוליסת ביטוח "מושלם לעובד גמלאים" (להלן: "הפוליסה"), אשר מקנה לה זכאות לתבוע מהמשיבה סכומי פיצוי בגין הוצאות רפואיות ומצבים רפואיים שונים (להלן: "מקרה ביטוח").
בבקשת האישור, הוגדרה הקבוצה: ביחס לעילה הראשונה: "כל אדם אשר זכה לקבל מהנתבעת, במהלך שבע השנים שקדמו לתביעה זו לאחר הגשתה, פיצויים ו/או תגמולי ביטוח שלא הוצמדו למדד הידוע ביום התשלום". ובייחס לעילה השנייה: "כל אדם אשר שילם לנתבעת פרמיות ביטוח במהלך שבע השנים שקדמו לתביעה זו או לאחר הגשתה ופרמיות הביטוח הוגדלו, באופן המתואר בבקשה ו/או דומה לו, היינו שלא בהתאם לתנאי הפוליסה והודעות עידכון הפרמיות". עילות התביעה, אשר פורטו בבקשת האישור, הן הפרת הוראות חוק חוזה הביטוח, התשמ"א – 1981, הפרת הוראות הפוליסה, הפרת חובה חקוקה לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], עוולת הרשלנות כאמור בסעיפים 35 ו-36 לפקודה זו, עשיית עושר ולא במשפט לפי חוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט – 1979 והפרת הזכות לקניין המעוגנת בחוק יסוד: כבוד האדם וחרותו.
הצדדים מעריכים כי ההטבה לקבוצה ולציבור שתנתן במסגרת ההסדר תעמוד על סך של 803,852 ₪, שכן לשיטתם זוהי התוצאה של כפל הפצוי בסכום החשיפה המקסימלי, העומד על סך של 401,926 ₪.
הצדדים ביקשו לפטור ממינוי בודק בהתאם לסעיף 19(ב)(1) לחוק תובענות ייצוגיות.
עמדת ב"כ היועץ המשפטי היועץ המשפטי הודיע כי לא מצא לנכון להיתנגד לבקשה לאישור הסדר הפשרה, יחד עם זאת מצא לנכון להעיר כדלקמן: לא סופקו נתונים כלשהם, השופכים אור על אופן חישוב סכום הפצוי, על מה התבסס ומדוע הוכפל סכום החשיפה המאקסימאלי.
...
לאחר עיון בהסכם הפשרה על תיקוניו, אני סבורה כי ההסדר המתוקן סביר, הוגן וראוי בהתחשב בעניינם של חברי הקבוצה.
יחד עם זאת אני סבורה כי בשל חלוף השנים מאז תחילת המחדל יש לאפשר גם ליורשי חברי הקבוצה לקבל החזר ככל שיציגו צו קיום צוואה או צו ירושה והסכמה של כל היורשים למנות אחד מהם כמוסמך לקבל את הפיצוי בשמם.
מינוי בודק – בנסיבות העניין שלפניי, אני סבורה כי אין צורך במינוי בודק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

שאלה נוספת שנתגלעה היא-האם קיים ביטוח תקף אצל הנתבעת מס' 3 (להלן: "הפניקס"), המכסה את אחריותו של שתיווי והאם חל כפל ביטוח בין אררט לבין הפניקס, ואם כן-על מה ואיך ייעשה החישוב ואיך יחולק הסכום ביניהם? ו. השאלה האחרונה שאצטרך להשיב עליה הנה בקשר לזכות המל"ל לשיבוב מהמזיקים-למעט המעביד-כאשר, מאידך, לאררט עלולה להיות הזכות לשלוח הודעת צד ג' גם נגד המעביד!! השאלות לעיל הן שאלות כבדות שחלקן עדיין פתוחות ואין להן תשובה בפסיקה עד היום.
באותו מקרה נידונה פגיעתו של נפגע בתאונת דרכים, אשר הגיש תביעה עפ"י חוק הפיצויים כנגד נהג הרכב ומבטחתו, כאשר אלו מצידם שיגרו הודעת צד שלישי כנגד בית החולים רמב"ם בגין רשלנות רפואית בטיפול בתובע לאחר התאונה.
מאחר וחובת הפצוי המוטלת על המבטחת כלפי מבוטחה וכלפי המוטב-הנפגע הנה חובה חוזית ותו לא, מדוע לפטור מזיקים אחרים, ככל שקיימים, מלשפותה, כל מזיק כחלקו באחריות? הרי משנקבע כי חוק הפיצויים-למעט עקרון ייחוד העילה-חל מכוח חוזה הביטוח במערכת היחסים מוטב-מבוטח-מבטח הבייגר, קבענו שזהו הסיכון שהמבטח נטל על עצמו בחוזה, אבל בין כך לבין הקביעה שאותו מבטח לא יוכל לדרוש שיפוי ממזיקים אחרים, המרחק גדול.
...
עוד הסכימו הצדדים (עמ' 44 לפרוטוקול, שורות 23-21), כי במסגרת החלטתי זו אכריע ואפסוק בכל השאלות המתעוררות לגופן, גם אם לא הוגשה הגנה בהודעת צד ג' כזו או אחרת, וגם אם לא נשלחה הודעת צד ג' כנגד מי מבעלי הדין המעורבים בתיק.
הואיל והפוליסה של הפניקס אינה מכסה את אחריות וחבותו של סלטי ולאור התוצאה אליה הגעתי כמפורט לעיל, כל התובענות כנגד הפניקס נדחות, וכך גם ההודעה כנגד המפעיל ושתיווי.
אני מחייב את אררט בהוצאות משפט בסכומים, כמפורט להלן, כולל מע"מ: לתובע-סך של-.
אני קובע ישיבת קדם משפט בפני ליום 9/7/06 שעה 11:00.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו