בגין ההתעמרות שחוותה התובעת תבעה פיצוי בסך של 30,000 ש"ח אותו הגדירה כפצוי בגין עגמת נפש וציינה בתצהירה:
"חשתי חסרת אונים מול הנתבעת ומנהליה אשר היו לועגים לי ומשפילים אותי, הושפלתי עקב מחלה והיחס המחפיר לו זכיתי עת חליתי".
(ר' סעיף 72 לתצהירה)
בפסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה בענין נאוה סירטו - הפניקס קרנות פנסיה מאוזנות וותיקות בע"מ (עע (ארצי) 44776-05-16 (2018)) נקבע:
"פיצוי בלתי ממוני זה, בדומה לנפסק בהקשרים אחרים שבהם נפסק פיצוי בגין נזק שאינו ממוני בחקיקה או בפסיקה, אינו צריך להיות נגזרת משכרה של העובדת, שכן הפסול בהתנהגות המעסיק, כמו גם עוגמת הנפש וצערה של העובדת, אינו מושפע מגובה שכרה"
בעניננו אנו סבורים כי יש לפסוק לתובעת, לאור מסכת ההיתנכלות התעסוקתית שעברה, סך של 15,000 ש"ח.
פיטורים מחמת מוגבלות
התובעת עונה להגדרת אדם עם מוגבלות, כמשמעות המונח בחוק, לכל הפחות מחודש ינואר 2015 עת הגיע לידי הנתבעת אישור הרופאה התעסוקתית בו נקבע כי התובעת אינה מסוגלת להמשיך בעבודתה.
יפים לעניננו דבריה של כב' השופטת אלישבע ברק אוסוסקין (כתוארה דאז) בפרשת שרון פלוטקין (דב"ע (ארצי) נו/3-129 פלוטקין ואח' – אחים אייזנברג בע"מ וערעור שכנגד (1997)):
"השאלה הנשאלת היא, מהו הסעד הראוי במקרה זה. מטרות הפצוי הן שתיים: פיצוי על נזק ממשי ופצוי עונשי. מטרתנו בפסיקת פיצויים היא במקרה זה לחנך את המשיבה ואת ציבור המעבידים כולו על-מנת להשיג את המטרה הסופית של היתנהגות שאינה מפלה כנגד פרטים ואינה נזונה מסטריאוטיפים. לשם כך על הפיצויים להיות אפקטיביים. רק כך נוכל להבטיח הגנה משפטית מלאה בפני הפליה המבוססת על סטריאוטיפים."
הבונוס מהוה חלק משכרה הקובע של התובעת
בתצהירה טענה התובעת, כי בנוסף לשכר היסוד שולם לה בונוס מכירות בגין פרויקט ה.ש.ב.ח.ה, פרויקט הנערך פעם בשנה בכל שנה כאשר התשלום בגינו מבוצע החל מיולי ועד אמצע שנת הלימודים.
ובלשונו של בית הדין הארצי לעבודה:
"השם" בו נקרא התשלום כגון "תוספת" או "פרמיה" אינו קובע לעניין ההכרעה בשאלה, האם הוא מהוה חלק משכר היסוד, המשמש בסיס לחישוב פצויי פיטורים.
למרות זאת ומשהתובעת לא הצביע על נזק קונקריטי שניגרם לה, ישיר או עקיף, כתוצאה מכך שלא מצוי היה בידה חוזה העסקה עד שנת 2014, לא מצאנו מקום לחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי לתובעת ברכיב זה.
טענת הקזוז של הנתבעת
טוענת הנתבעת כי אי גילוים של המסמכים הרפואיים אשר הוסתרו על ידי התובעת ולו היו נמסרים לעיון הנתבעת היה בהם כדי לצמצם את הנזק שניגרם הן במהלך תקופת העבודה והן במסגרת ההליך המשפטי (ר' סעיף 29 לסיכומי הנתבעת) מקימים לה זכות קזוז.
...
משכך אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 8,315 ש"ח בגין השלמת פיצויי פיטורים.
למרות זאת ומשהתובעת לא הצביע על נזק קונקרטי שנגרם לה, ישיר או עקיף, כתוצאה מכך שלא מצוי היה בידה חוזה העסקה עד שנת 2014, לא מצאנו מקום לחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי לתובעת ברכיב זה.
טענת הקיזוז של הנתבעת
טוענת הנתבעת כי אי גילוים של המסמכים הרפואיים אשר הוסתרו על ידי התובעת ולו היו נמסרים לעיון הנתבעת היה בהם כדי לצמצם את הנזק שנגרם הן במהלך תקופת העבודה והן במסגרת ההליך המשפטי (ר' סעיף 29 לסיכומי הנתבעת) מקימים לה זכות קיזוז.
סיכום ומסקנות
אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 108,720.93 ש"ח, מהם 15,000 ש"ח פיצוי בגין התעמרות בעבודה, 65,000 ש"ח פיצוי בגין הפרת חוק שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשמ"ח-1988, פיצוי בגובה 15,986 ש"ח בגין אי עריכת שימוע, 1,410 ש"ח בגין הפרשי שכר ושעות נוספות, 2,009.93 ש"ח בגין הפרשי הפקדות לקופת הגמל, 1,000 ש"ח פיצוי בגין הפקת תלושי שכר שלא כדין ו-8,315 ש"ח בגין השלמת פיצויי פיטורין.