מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב פיצויי פיטורים ללא שימוע כדין

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

תקנה 10(5) קובעת כי בחישוב פצויי פיטורים לא יובאו בחשבון תקופות שהייתה בהן הפסקה ארעית ללא נתוק יחסי העבודה או הפסקה תוך נתוק יחסי העבודה שאינה עולה על שישה חודשים.
האם התובע זכאי לפצוי בגין פיטורים שלא כדין? התובע טען כי הליך פיטוריו היה לקוי מכיוון שפוטר לאלתר בחוסר תום לב וללא שימוע כדין.
...
] לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, עדויותיהם והראיות שהוצגו לפנינו שוכנענו כי התובע פוטר מעבודתו ביום 25.7.2018 ולא עזב מיוזמתו כפי שטענה הנתבעת, כפי שיפורט להלן.
אי לכך, הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין עגמת נפש בסכום של 5,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.8.2018 ועד לתשלום בפועל.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין את הסכומים הבאים: 148.1.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתה, פוטרה ללא שימוע כדין, ללא גמר חשבון או אישור על תקופת העסקתה.
הנתבעים טענו כי החברה שילמה לתובעת פיצוי פיטורים ביתר בעד התקופה שמשנת 2000 ועד ליום 10.8.15 והתובעת מודה שקבלה סכום זה. מעבר לכך, אין לקבל את חישובי התובעת שכן התובעת הייתה עובדת שעתית ושכרה הקובע לפיצויים נמוך מ- 8,250 ₪, כעולה מטפסי 106.
...
טענות הנתבעים יש לדחות את התביעה נגד הנתבע 1 ולדחות את טענות התובעת להרמת מסך נגדו.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שהנתבעת 2 תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פגמים בתלושי השכר בסך 5,000 ₪ הפרש פיצויי פיטורים בסך 26,161 ₪.
טענות הקיזוז של הנתבעים לא נטענו ללא כימות בכתב ההגנה ולפיכך, ומעבר לקביעות במחלוקות לגופן, הן נדחות.
התביעה נגד הנתבע 1 נדחית, והתובעת תישא בשכ"ט עו"ד הנתבע 1 בסך 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי הדין, עמלות מהוות חלק משכרו הרגיל של עובד לצורך חישוב פצויי פיטורים (ע"ע (ארצי) 170/03 עזרא - יה"ב פרויקטים, 15.11.04; ע"ע (ארצי) 300351/97 קורן – מנן מדיקל בע"מ, 5.9.01).
פיצויים בגין פיטורים שלא כדין בחלק זה של פסק הדין יש לבחון אם נפל פגם בפיטורי התובע ומה הסעד הראוי, כאשר לפי טענת התובע, הוא פוטר ללא שימוע כדין.
...
הנתבעת הגישה תביעה שכנגד, על יסוד טענתה כי במעשי התובע, שהביאו בסופו של יום לפיטוריו, הוא הפר הפרה יסודית את חוזה העבודה ועל כן עליו לשלם לה פיצויים בגין נזקים שגרם לה. רקע עובדתי הנתבעת היא חברה העוסקת בייבוא ושיווק של מכשור רפואי המיועד לטיפולי אסתטיקה.
אשר על כן התביעה לעמלות נדחית.
לאור המסקנות המפורטות שם, יש לדחות את התביעה שכנגד.
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:   הפרשים בגין שכר עבודה בסך 56,781 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל; פדיון הבראה בסך 2,457 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל; הפרשי פיצויי פיטורים בסך 14,572 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל; דמי גמולים לפנסיה (חלק המעסיק בתגמולים) בסך 7,200 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שכרו הקובע של התובע עמד על 4,743 ₪ לחודש (25.5 ₪ * 186) ולצורך חישוב פיצוי פיטורים, אין להיתחשב בשכרו האחרון שהושפע מהרעת התנאים מצד הנתבעת, אלא לחשב את זכאותו לפצויי פיטורין על בסיס חודשים מאי 2014- ינואר 2016.
מכאן, הוא זכאי לפצויי פיטורים בסך של 10,276 ₪; יש לחייב את הנתבעת בתשלום חלף הודעה מוקדמת בסך של 4,743 ₪, שכן עת הגיע לברר מדוע אינו משובץ למשמרות, פוטר על אתר, בבושת פנים ומבלי שניתנה לו הודעה מוקדמת; יש לחייב את הנתבעת בגין פיטורין שלא כדין ובחוסר תום לב. היתנהלותה של הנתבעת אשר צימצמה את שיבוצו למשמרות במשך חודשים, ולאחר מכן פיטרה אותו מבלי שערכה שימוע ומבלי שנתנה לו הודעה מוקדמת ואף היתחמקה מתשלום פצויי פיטורין, מזכה אותו בפצוי בסך של 9,486 ₪.
הפרישי דמי הבראה - 307 ש"ח. פיטורים ללא שימוע - 10,000 ש"ח. חלף הודעה מוקדמת - 2,561 ש"ח. לסכומים דנן יצורפו הפרישי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.
...
הנתבעת אף התעלמה ממכתב ההתראה ששלח התובע בטרם הגשת התובענה שבכותרת; יש לחייב את הנתבעת בפיצוי בגין הוצאות משפטיות בסך של 1,640 ₪ בגין הכנת מכתב ההתראה ושליחתו; טענות הנתבעת לטענת הנתבעת יש לדחות את התביעה שכן עדותו של התובע הייתה לא עקבית ובלתי מהימנה.
טענת התובע לזכאותו להפרשים מתבססת על כך ששכר הבסיס עומד על 4,743 ₪, קרי היקף משרה מלא בתעריף שעתי של 25.5 ש"ח. מקום בו קבענו לעיל כי היקף משרת התובע עומד על 54%, דין התביעה בגין רכיב זה להידחות.
 בענייננו, מקום בו לא הוכח כי התובע פוטר תוך שהופנתה אליו אלימות פיזית ומילולית הרי שאין המדובר באותו מקרה נדיר ודין רכיב זה להידחות.
אחרית דבר לאור כל המקובץ לעיל, הנתבעת תפצה את התובע בגין הרכיבים הבאים – אי מתן הודעה לעובד – 4,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משכך, תהינו האם לאור ההתנהלות כאמור, העולה למצער כדי חוסר תום לב וניקיון כפיים מצד התובע, יש לחשב את זכויותיו הסוציאליות בהתאם לשכר המגולם בתלושים ה"אמתיים" בלבד מבלי לקחת בחשבון את השכר שצוין בתלושים הנוספים (לעניין חובת תום-הלב והחובה לנהוג ב"דרך מקובלת" בפנייה לערכאות ר' ע"א 765/18 ‏שמואל חיון נ' אלעד חיון, ניתן ביום 1.5.19).
נוכח האמור, עותר התובע לתשלום פצויי פיטורים מלאים, דמי הודעה מוקדמת ופצוי על פיטורים ללא שימוע כדין (ר' ס' 14-15 לכתב התביעה).
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים סברנו כי ענייננו נופל בגדר המצב הראשון בהלכת ריעני.
סוף דבר תביעתו של התובע מתקבלת בחלקה כמפורט לעיל.
נוכח הפער המשמעותי בין הסכום הנתבע (254,786 ₪) לסכום שנפסק בסופו של יום (כ-4%) מצאנו לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת בסך 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו