נוכח זאת, המערערות עתרו להשוות את שכרן ותנאיהן לאלה של ד' וע' מכוח חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, התשנ"ו - 1996 (להלן: חוק שכר שווה); וכן עתרו לחייב את הערייה לשלם להן פיצוי בשל נזק לא ממוני בסך 100,000 ₪ לכל אחת בגין הפליה מחמת מין, וזאת מכוח חוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח - 1988 (להלן: חוק שויון הזדמנויות).
סעיף 2 לחוק שכר שווה קובע את הכלל הבסיסי של הזכות לשכר שווה:
"עובדת ועובד המועסקים אצל אותו מעסיק באותו מקום עבודה, זכאים לשכר שווה בעד אותה עבודה, עבודה שווה בעיקרה או עבודה שוות ערך; הוראה זו תחול גם לענין כל גמול אחר, שנותן מעסיק לעובד או עבורו בקשר לעבודתו; לענין חוק זה, "גמול אחר" - כל תוספת, טובת הנאה, קצובה, מענק, תנאים נלווים, תשלום לכסוי הוצאות, תשלומים בשל החזקת רכב, שימוש בטלפון, מיכסת שעות נוספות, רכישת ספרות מקצועית, ביגוד, שימוש ברכב, או כל תגמול אחר בכסף או בשווה כסף, במישרין או בעקיפין, והכל אף אם אינם שכר עבודה".
מכוח תובענה לפי חוק זה", יהיה המועד לתשלומם - לצורך חישוב הזכאות לפצויי הלנת שכר - "היום השמיני שלאחר מתן פסק הדין" (סעיף 8(ב) לחוק).
בהיעדר טיעונים מסודרים מטעם הצדדים בקשר לכך לא נקבע מסמרות בעיניין זה, אך בנסיבות העניין אנו סבורים שלא ניתן להיתעלם מתוספות ייחודיות ששולמו למערערות בגין ביצוע עבודתן (תוספת "מינהל וכוח אדם" ותוספת "מזכירה כתבנית", וייתכן שגם "תוספת חוק" ו"השלמת שכר" שלא הובררה מהותן) - ולא שולמו לשני העובדים הגברים.
התביעה בגין תוספת זו נדחתה על ידי בית הדין האיזורי מהטעם שאינה משולמת ל - ד' ולכן "לא ניתן לומר כי מדובר באפליה מחמת מין... השוואה לעובד אחד בלבד אינה מבססת טענה של הפליה מגדרית". קביעה זו של בית הדין האיזורי אינה מקובלת עלינו, ואינה נובעת מהוראותיו של חוק שכר שווה כפי שפורטו בהרחבה לעיל.
...
בהתחשב בכלל הנסיבות, ובתקופה הארוכה בה נמשכה האפליה, אנו סבורים כי על העירייה לפצות את המערערות בגין הנזק הלא-ממוני שנגרם להן בסך של 75,000 ₪ לכל אחת מהן.
סיכום
נוכח כל האמור לעיל, נדחה ערעור העירייה וערעורן של גב' גלית קידר וגב' דפנה אילוז - מתקבל בעיקרו.
אנו קובעים כי המערערות הופלו מחמת מינן בניגוד לסעיף 2 לחוק שוויון הזדמנויות, ולאור זאת העירייה תפצה כל אחת מהן בסך של 75,000 ₪, לתשלום תוך 30 יום מהיום שאם לא כן יישא הסכום ריבית כדין והפרשי הצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.