מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב פדיון ימי מחלה בחוזה מנהלים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בהתאם להסכם העבודה הקבוצי, כגננת היא רשאית לפדות את ימי המחלה שלה במועד פרישתה, בתנאי שלא ניצלה פחות מ-65% מימי המחלה המגיעים לה בעת פרישתה.
נוסחת חישוב פדיון ימי המחלה היא: 100* ניצול ימי המחלה / זכאות ימי מחלה (סעיף 14 בתצהיר העדה מטעם הנתבעת, הגב' עמיר).
אמנם טענת התובעת להתנהלות בנגוד לתיקון 4 לחוק הגנת השכר עלתה לראשונה במסגרת סיכומי התובעת לאחר שנשמעו העדויות, אולם במסגרת סעיף 19 לעדותה נטען כי תלוש השכר לא ניהל את יומן ימי מחלתה.
...
טענות המדינה – משרד החינוך המדינה דחתה טענות התובעת וטענה כי התובעת ניצלה מעל 65% מימי המחלה שלה ולכן היא לא זכאית לפיצוי בגין ימי מחלה שלא נוצלו על ידה, בהתאם לקבוע בתקנון שירות עובדי ההוראה ודין תביעתה להידחות.
בעניין זה מקובלת עלינו גם טענת המדינה לפיה גרסתה של התובעת בעניין זה אינה עולה בקנה אחד עם אישורי המחלה שהציגה המלמדים כי חלקם הוצאו בדיעבד (סעיף 44 בסיכומי הנתבעת).
לאחר שבחנו טענות הצדדים הגענו למסקנה כי דין טענה זו להידחות.
סוף דבר לאור האמור לעיל- התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לכך, התובע הצהיר שגם מיכסת ימי המחלה שנצברו על ידו הייתה בהתאם לסעיף 33.212 לתקשי"ר, המעגן את כללי חישוב פדיון ימי המחלה לעובדים בפנסיה צוברת, ולא בהתאם לקבוע בחוק דמי מחלה, תשל"ו-1976 (סעיף 25 לתצהירו).
בחקירה החוזרת נישאל התובע על ידי בא כוחו "נשאלת יותר מפעם אחת מדוע ההסתדרות הסכימה להסכם ההבראה ולהארכה שלו מבלי לידרוש הסדרה של פדיון ימי מחלה. האם יש קשר בין הסכם ההבראה לזכות לפדיון ימי מחלה? התובע השיב: "לפי הבנתי וגם לפי הבנתי עם אנשי ההסתדרות כל תכנית ההבראה מבוססת על צימצום הוצאות המעסיק לתקופה הבראה אבל לא על חשבון זכויות שעובדים צברו" (עמ' 27 ש' 11-16 לפרוטוקול הדיון).
בטופס זה נכתב: "סה"כ פדיון ימי מחלה: 90,385 ₪". במסגרת דיון ההוכחות הוגש באמצעות גב' גיא טופס נוסף שקבלה מהנתבעת (מוצג ת/3) שכולל תחשיב פצויי פיטורים, ועליו חתומה רו"ח דורית ורסנו, מנהלת הכספים של הנתבעת באותה העת (כך לפי עדותה של עו"ד פולטוב, עמ' 40 ש' 14-15 לפרוטוקול הדיון).
...
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע בסך 150,656 ₪ עבור פדיון ימי מחלה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 24.6.14 ועד ליום התשלום בפועל.
טענת הקיזוז של הנתבעת נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בהמשך, בחקירתה הנגדית, ציינה העדה כי הצעת העבודה שהפנתה לתובעת "תמיד זה היה ברקע והיינו מדברות על זה אבל אני לא.. לא היה איזה תוכנית, לא עשיתי איתה איזה הסכם. תמיד זה היה ברקע שאת עוזבת את קפלן מתי שהוא, את באה אלינו לעבוד אצלנו... זה לא היה ערטילאי. לא אולי יום אחד. דיברנו על זה ואמרה אין לי מה לעשות, אמרתי את יודעת לא עשינו הסכם אבל שאת מסיימת אני מחכה לך." (עמוד 9 שורה 30 עד עמוד 10 שורה 2).
לסיכום ראש נזק זה, להלן פיצוים אשר התובעת זכאית להם בגין הפגיעה בכושר ההישתכרות והפסדי שכר, סכום כולל של 124,500 ₪, בחישוב כדלקמן: הפסד בגין פדיון ימי מחלה - סך של 1,500 ₪.
מעבר לסכומים אלה, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בגין ההוצאות שהוציאה לצורך ניהול ההליך כפי שיפורט להלן, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית מיום הוצאת כל אחד מהסכומים ובכפוף להצגת חשבוניות.
...
אני קובעת כי התובעת זכאית לפיצוי בגין כאב וסבל, בהתחשב בסוג האירוע ונסיבות התרחשותו, בשיעור הנכות ובהשפעת הנכות על חייה בכל התחומים, בסכום של 70,000 ₪.
ריכוז סכומי הפיצויים הפסדי שכר, לרבות הפסדי פנסיה, בערכים להיום 124,500 ₪ עזרת הזולת 20,000 ₪ כאב וסבל 70,000 ₪ סה"כ הפיצוי המגיע לתובעת 214,500 ₪ סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך כולל של 214,500 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור של 23.4% בסך 50,193 ₪ (כולל מע"מ).
מעבר לסכומים אלה, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בגין ההוצאות שהוציאה לצורך ניהול ההליך כפי שיפורט להלן, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הוצאת כל אחד מהסכומים ובכפוף להצגת חשבוניות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנים משורת הדין בעת קליטת התובעת הוסכם כי תשלום ימי מחלה וחופשה יתחשבו גם בשעות אלה, ברם אין בכך כדי להשפיע על נוסחות הפדיון המעוגנת בהסכמים ובפקודת מטכ"ל בין מערכת הבטחון לאירגון עובדי צה"ל. הנתבעת מפנה בכל הנוגע לפדיון דמי מחלה להסכם הרלבנטי מיום 22.12.1981 [נ/6].
כפי שהוכרע לעיל, רכיבי שכר נוספים, קרי 50% משרה נוספת ותוספת שעות ניהול ממילא אינם חלק אינטגראלי משכרה של התובעת ואין מקור נורמאטיבי המחייב להביאם בחשבון בעת חישוב פידיון ימי מחלה.
...
לטענת התובעת הסכמתה לפרישה מוקדמת ניתנה, בסופו של דבר ולאחר שמספר תחשיבים אפשריים נדחו על ידה, אך ורק על יסוד תחשיב שהוצג בפניה ביום 6.7.18 ולפיו סכום קצבתה החודשית יעמוד על 14,009.78 ₪ והיא תקבל 8 חודשי הסתגלות [נספח יא' לתצהירה, להלן - התחשיב].
הרבה למעלה מן הדרוש נציין כי בתחשיב, אותו קיבלה התובעת לעיונה ובדיקתה ערב פרישתה ובו תולה התובעת יהבה בנוגע לגובה הקצבה וגובה מענק ההסתגלות, מצויין ברחל בתך הקטנה כי "במהלך הפרישה המוקדמת אין זכאות לסכומים חד פעמיים מכל סוג שהם, כגון מענק יובל, למעט שי לחג פעמיים בשנה". מהטעמים המפרטים התביעה ברכיב זה נדחית.
סיכום מהטעמים המפורטים לעיל תביעת התובעת מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, הנקובים בערכי ברוטו: הפרשים בגין פדיון חופשה בסך 16,679 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

האם יש להביא בחשבון את תקופת עבודתו של התובע בטכניון ובמוסד הטכניון מיום 11.3.1991 ועד ליום 31.3.1997 וזאת טרם קבלת קביעות בטכניון לצורך קביעת שיעור הפנסיה ולצורך חישוב פדיון חופשה ופצוי בגין ימי מחלה שלא נוצלו? – זו השאלה העומדת להכרעתנו בהליך זה. ואלו העובדות הרלוואנטיות: התובע נולד ביום 5.5.1952 בבריה"מ לשעבר והינו בעל תואר שני בלימודי פיזיקה והנדסה מאוניברסיטת טיביליסי בגיאורגיה.
סעיף 54 לחוקת הגימלאות מאפשרת הגדלת תקופת השרות בתנאים מסוימים: "וכן, עובד המועסק בתנאי עבודה שנקבעו על ידי הטכניון בתנאים מיוחדים לעניין סעיף זה עובד שבא לשירות הטכניון לאחר שהגיע לגיל 40, רשאי הוועד המנהל של הטכניון להחליט, כי לצורך קביעת זכויותיו של אותו עובד לפי חוקה זו כולן או מקצתן, תחושב תקופת שרותו, כולה או מקצתה, כתקופה גדולה משהיתה למעשה ובשעור שנקבע על ידי הוועד המנהל של הטכניון". לטענת התובע, מהותו של סעיף 54 לחוקת הגימלאות דומה להוראת סעיף 100 לחוק הגימלאות המאפשרת הגדלת תקופת השרות בתנאים מסוימים וכדלקמן: "(א) עובד המועסק בתנאי עבודה שקבעה הממשלה כתנאים מיוחדים לענין סעיף זה, רשאי נציב השרות להורות בהודעה ברשומות ובתנאים שקבעה הממשלה כי לצורך קביעת זכויותיו של אותו עובד לפי חוק זה, כולן או מקצתן, תחושב תקופת שרותו, כולה או מקצתה, כתקופה גדולה משהיתה למעשה, ובשעור שקבעה הממשלה.
האם התובע זכאי לפצוי עבור ימי מחלה לא מנוצלים ולפדיון חופשה בגין תקופת ההעסקה הזמנית הזכות לפצוי בגין ימי מחלה שלא נוצלו אינה מוסדרת בחוק, אלא היא זכות חוזית החלה מכח הסכמים קבוציים החלים על מקומות עבודה ו/או סקטורים מסוימים או מכח הסכם עבודה אישי.
...
אין בידינו לקבל גם את טענת התובע ולפיה הוא זכאי להגדלת הקצבה בשיעור של 3% בגין "איבוד מעמד בחו"ל" בהתאם לסעיף 54 לחוקת הגמלאות.
] [31: העתק הבקשה צורף כנספח 5 לתצהיר גילוי מסמכים של התובע; סעיף 30 לסיכומי התובע והנספחים שם. ] על יסוד כל האמור לעיל, אנו קובעים שהתובע לא הוכיח שהוא זכאי להגדלת שיעור הקצבה.
] על יסוד כל האמור לעיל, אנו דוחים את התביעה לפדיון ימי מחלה וחופשה.
סוף דבר התביעה נדחית במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו