בעיניין אופן חישוב הפצוי בגין נזק שאיננו ממוני, אני מפנה לדברי כב' השופט (בדימוס) ת. אור בע"א 180/88 יצחק עוזרי נ' ראובן שרופי ואח' (פורסם בנבו):
"... שבתביעות לפי פקודת הנזיקין יש לקבוע את שיעור הפיצויים על נזק לא ממוני בהיתחשב בכל נסיבות המקרה האינדיבידואלי הנדון בפני בית המשפט, כשבית המשפט נידרש להעריך את הכאב והסבל בנסבות המקרה המיוחדות, בהיתחשב במהות הפגיעה, שעור הנכות, הטפול והסבל שסבל התובע בעבר ואלה הצפויים לו בעתיד, וכלל הנסיבות הרלונטיות האחרות. המדובר בפיצויים בדרך אמדן בהיתחשב בנסבות המיוחדות של המקרה, הבאים לענות על הנזק הלא ממוני שניגרם בפועל. לא כן הדבר בקביעת שעור הנזק הלא ממוני בתביעה לפי חוק הפיצויים. בתביעה על פי חוק זה, קבעו התקנות דרך מכאנית לקביעת שיעור הפיצויים שאין לסטות ממנה, בכפוף לשיקול הדעת המסור לבית המשפט לפי תקנה 2(ב) לתקנות ".
הבאתי בחשבון, בין היתר, כי לתובע נותרה נכות רפואית משמעותית, לכל הפחות, בשיעור של 24% לצמיתות, התובע אושפז למשך 8 ימים לסירוגין, הניתוחים שנאלץ לעבור כתוצאה מהתאונה, תקופות אי הכושר הזמניות, ההגבלה בעבודה, הצלקת בעקב וכן יתר הטענות הנוספות שהובאו על ידי הצדדים.
...
אני מחייב את הנבעת 1 לשלם לתובע הוצאות משפט (כולל אגרת משפט) בסך כולל של 4,000 ש"ח.
אני דוחה את התביעה שהגיש התובע כנגד הנתבעת 3 (המעביד).
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת 3 הוצאות שכר טרחת עו"ד בגין ניהול ההליך בסך של 5,850 ₪.
ביחס לתביעת התובע 2 נקבע כדלקמן:
א. אני מחייב את הנתבעת 1 לשלם לתובע 2 סך של 72,352 ₪, לפי התחשיב הבא:
72,352 = 37.5% X 75% X 257,250 ₪ שיעור הנזק
אני מחייב את הנתבעת 1 לשלם לתובע 2 שכ"ט עו"ד בסך של 5,850 ₪ וזאת בהתחשב בכך שהתובע 2 הצטרף לתביעה בשלב מאוחר ביותר לאחר שהתיק היה מוכן ובשל לניהול.