ביום 20.10.17 פנתה המבקשת בהודעת דואר אלקטרוני למנהלת הגימלאות במשרד האוצר (להלן: "מנהלת הגימלאות") וביקשה הבהרות, בין היתר, בנושא גמלת הפנסיה התקציבית המשולמת לה. ביום 29.10.17 השיבה מנהלת הגימלאות, כדלקמן:
"במענה לפנייתך הריני להודיעך כי למי שעבד חלק עולם ישן וחלק באופק קיצבתו משולמת עפ"י עולם ישן, וכי תשלום אופק נמצא בבדיקה מול הממונה על השכר לעניין תשלום הזכאות בקיצבה. עם קבלת הנחיות נפעל בהתאם..."[footnoteRef:3].
]
לאחר פניות אלה, הובהר למבקשת בשיחת טלפון ולאחריה גם במכתב מיום 25.10.2018 כי הפער בגימלה נובע מכך שהשכר ששולם למבקשת במסגרת רפורמת 'עוז לתמורה' לא נכלל במשכורת הקובעת לצורך חישוב גמלת הפנסיה התקציבית מכיוון ש: "הסכם עוז לתמורה טרם נחתם ולכן אינו מיושם[footnoteRef:7]". עוד צוין באותו מכתב כי "עם קבלת ההסכם והנחיות לבצוע, לא נאחר לשלם". [7: נספח 13 לבקשה לאישור.
]
הנימוק כי נחתם הסכם קבוצי המסדיר את הסוגיה שהועלתה בתובענה הייצוגית (אופן חישוב גמלת הפנסיה של גימלאי משרד החינוך שיעבדו במסגרת רפורמת 'עוז לתמורה'), מתיישב עם המטרה שביסוד הסמכתו של בית הדין לאשר הסתלקות, שהיא פקוח על השמוש בכלי התובענה הייצוגית, מניעת שימוש לרעה בו והבטחת אי פגיעה בזכויותיהן של קבוצות מעוניינות[footnoteRef:11].
נציין, כי ערים אנו לפסיקת בית המשפט העליון בעיניין מי הגליל[footnoteRef:33] במסגרתה נקבע, ברוב דיעות, כי אין מקום להטיל חובת פנייה מוקדמת על המבקש ובא כוחו טרם נקיטת הליך ייצוגי נגד "רשות" לפי פרט 11 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות; כך שהיעדר פנייה ל"רשות" במקרה של הגשת תובענה לפי פרט 11 לחוק, לא יוביל, ככלל, לדחיית בקשת האישור על הסף, אלא אך עשוי לקבל ביטוי בשיקולים השונים במסגרת הדיון בבקשה לגופה ובפסיקת הגמול ושכר הטירחה.
...
לאור האמור, בהתאם לסעיפים 22 ו- 23 לחוק, אנו קובעים שההסתלקות מהתובענה אינה עונה על המקרים החריגים שמצדיקים קבלת תגמול למבקשת ואף לא פסיקת שכ"ט לבא כוחה.
עם זאת, בנסיבות העניין, לא מצאנו לפסוק הוצאות לחובת המבקשת, נוכח נושא התביעה המוצדק של תשלום גמלה בחסר; המענה הלא מפורט שקיבלה המבקשת ממנהלת הגמלאות; והזמן שחלף עד להסדרת סוגיית גמלת הפנסיה מושא המחלוקת, זמן שבמהלכו המבקשת לא קיבלה את גמלת הפנסיה שלה באופן מלא.
הבקשות לפסיקת תגמול למבקשת ושכ"ט לבא כוחה – נדחות.