הכרעת הדין
ההיבט הנורמאטיבי
פסק דין ע"ע (ארצי) 207/08 עז-רום מפעלי מתכת בע"מ (בפרוק) נ' עיצאם מוחמד אשכנתא ו-87 אחרים קובע בעיניין איזור התעשייה ארז כי בהתאם לפסק דינו של בית המשפט העליון בבג"צ גבעת זאב, הדין שיש להחיל על יחסי העבודה שבין הצדדים הוא הדין בעל מירב הזיקות לחוזי ההעסקה, וכי בנסיבות המקרה - הדין החל אינו הדין הישראלי שכן השיפוט והמינהל של מדינת ישראל לא הוחלו על ידה בחבל עזה (כמו גם בשטחי יהודה ושומרון), ולכן הדין החל על התושבים הפלסטינאים שם הוא הדין המצרי.
"
פסק דין תע"א (י-ם) 1729/10 איבראהים מסאעד נ' קבוץ גלגל מפי כב' השופטת רחל בר"ג הירשברג קובע :" 9. כידוע, על התושבים הפלסטינים בשטחים חלים שני רבדי חקיקה מרכזיים: רובד אחד, הוא המשפט שהיה קיים בשטחים המוחזקים עד שנת 1967, קרי, הדין הירדני. רובד שני, הוא הצוים שהוציא מפקד האיזור, המשמשים כדבר חקיקה ראשי ודבר חקיקת משנה בשטחים. מצב נורמאטיבי זה תואם את עמדת המשפט הבנלאומי המנהגי הפומבי ובתי המשפט בישראל, ובכללם אף בתי הדין, מחויבים לנהוג על פיו (ראה: בג"ץ גבעת זאב, סעיפים 11 ו – 12 לפסק הדין; עע 30050/98 המועצה המקומית גבעת זאב ואח' – מחמוד ואח', פד"ע ל"ח 577; ע"ע 244/99 פלוריד עזאת זורבה – המינהל האזרחי לאיזור יהודה ושומרון ואח' (ניתן ביום 24.6.2003)).
אולם מאחר ושאלת תחולת הדין ויישום הילכת בג"ץ גבע ת זאב נוגעת לחלק מרכיב תביעה נוסף, הוא פדיון ימי החופשה, לא נסתפק בפטור בלא כלום ונאמר כי למסקנתנו האמורה נגיע בדרך נוספת.
לא הוגשה תעודת עובד ציבור לעניין זה, או כל מיסמך אחר מטעם הנתבעת שיש בהם לאשש טענה זו. מעבר לכך, בתלוש המשכורת יש תיק ביטוח לאומי, תיק מס הכנסה, והנתבעת לא טענה ביחס למספרים האלה המופיעים על תלוש השכר.
על פי חישוב זה שכרו הקובע של התובע עמד על 4,907 ₪ והוא יהווה הבסיס לחישוב הזכויות.
ב"כ התובע הודיע בסיכומיו: "באשר לרכיב ימי המחלה והפגיעה בעבודה, מאחר ולא הצגנו את מיסמכי ביה"ח אני חוזר בי מרכיב תביעה זו ומסכים כי רכיב זה יידחה (עמ' 17 שו' 9-10).
...
הנוכח כל האמור, התביעה בגין דמי חגים נדחית.
סוף דבר
התביעה ברכיבי הודעה מוקדמת , פיצויי פיטורים, דמי נסיעות, ימי מחלה, דמי חגים ושעות נוספות נדחית.
הנתבעת תשלם את הרכיבים המפורטים מטה.