משכך, בהנתן טיעוני התובע, כמבואר בסעיפים 9 ו-16 לכתב התביעה, ובהיתחשב בנוסח צו המינוי כמבואר לעיל, שאלת ירידת הערך בעקבות תיקון לקוי במוסך ההסדר, וכן סוגיית תשלום ירידת ערך בשיעור 5.5% ע"י הנתבעת בהתאם לחוות דעת השמאי מטעמה, אינם מהוים סטייה מצו המינוי ואין בחיווי דיעה לגביהם כדי להוות שינוי או הרחבת חזית אסורה, ובדין היתייחס אליהם מומחה ביהמ"ש בגדר חוות דעתו, עת נתבקש כאמור לבחון את שיעור ירידת הערך ברכב עקב התאונה הנדונה.
שיקול זה הוכר גם בדו"ח ועדת ששון (פרק 3- סעיף 3.6), שבו נכתב כי "חישוב ירידת ערך לרכב, מבוסס על ההנחה כי תיקון הרכב בוצע במלואו בכפוף לדו"ח השמאי וברמה מקצועית נאותה ומקובלת". אולם, בהמשך אותו סעיף נכתב כי "יובהר, במידה ורכב לא תוקן כראוי, אין עסקינן בנושא ירידת ערך, אלא יש להחזיר את הרכב להשלמת התיקון במוסך או לחילופין להעריך בחוות הדעת את עלות התיקון החוזר בכסף ולא באחוז מערך הרכב. רק במידה והתיקון החוזר לא עלה יפה וסימניו ניכרים, יוערך התיקון הלקוי כירידת ערך וזו תצוין בחוות הדעת, כנובעת מתיקון לקוי, תוך מתן פירוט למימצאי השמאי" (ראו גם פרק 4 - סעיף 4.1.5 לדו"ח ועדת ששון).
...
להלן הנימוקים שביסוד מסקנה זו.
דין טענת הנתבעת כי מדובר בשני אירועים שגרמו ירידת ערך לרכב, להידחות
כפי כבר צוין לעיל, לאחר שרכב התובע ניזוק בתאונת דרכים במועד הנקוב לעיל, הוא הועבר לתיקון במוסך ההסדר ונבדק ע"י שמאי מטעם הנתבעת, אשר קבע כאמור ירידת ערך אגב התאונה דנן בשיעור של 5.5% משווי הרכב (נ/6).
הכרזה על הרכב כאובדן להלכה
אמנם התובע זנח בסיכומיו את טענתו בדבר חובת פיצוי לפי 'אובדן להלכה' של הרכב, לטעמי דינה של טענה זו להידחות אף לגופה.
סוף דבר
אני מקבלת את התביעה חלקית ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע בגין ירידת ערך הרכב לאחר התאונה בשיעור של 18% משווי הרכב במועד התאונה (280,250 אלף ₪), השווה לסך של 50,445 ₪.
התוצאה היא 39,235 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד התאונה (9.6.17) ועד מועד התשלום המלא בפועל.