מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב ימי חופשה על בסיס ותק או היקף משרה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

פיצוי פיטורים; חלף הודעה מוקדמת; פיצוי פיטורים שלא כדין התובע הועסק תחילה על בסיס שכר חודשי, וכאמור לעיל התרשמנו כי בתקופה הראשונה לא עבד התובע במשרה מלאה אלא על בסיס עבודה מזדמנת.
בהתאם לפסיקה, חישוב השכר הקובע לצורך פצויי פיטורין לעובד שעתי/יומי יעשה בהתאם לממוצע הקף המשרה בכל תקופת ההעסקה במכפלת תעריף השעה/יום האחרון ובמכפלת הותק.
עוד עולה מחישוב התובע כי הוא אינו מחשב את צבירת ימי החופשה על בסיס קלנדרי.
מאידך, מתלושי השכר עולה כי צבירת ימי החופשה נעשתה על בסיס של 0.83 ימי חופשה לחודש, כפי שמחייב החוק בארבע שנות העבודה הראשונות.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, והנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי פיטורים 26,339 ₪ הודעה מוקדמת 9,292 ₪ פיצוי בגין שימוע 25,000 ₪ הבראה 1,890 ₪ חופשה 4,620 ₪ חגים 2,940 ₪ דמי מחלה 18,480 ₪ הפרשות לפנסיה 15,769 ₪ שעות נוספות 75,448 ₪ פיצוי בגין העדר הודעה על תנאי עבודה 3,000 ₪ פיצוי בגין פגם שנפל בתלושים 5,000 ₪ סך הרכיבים לעיל הינו 187,778 ₪, ולאחר קיזוז סך של 15,000 ₪, על הנתבעת לשלם לתובע סך של 172,778 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.12.16 ועד למועד התשלום בפועל.
נוכח המחלוקות בין הצדדים, הן במישור העובדתי והן במישור המשפטי, לא מצאנו כי יש לפסוק פיצויי הלנה.
לעניין ההוצאות, נוכח תוצאות פסק הדין ושאר נסיבות העניין לרבות התנהלות הצדדים במהלך ההליכים, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 8,000 ₪ תוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוראות צו ההרחבה הענפי כלל אינן מטיבות עם כלל עובדי החברה ולמעשה פוגעות בחלק ניכר מהם (הצוו אינו קובע זכאות לדמי הודעה מוקדמת בגין עובדים בעלי ותק בן 3 חודשים ועד שישה חודשים או בעלי ותק מעל 10 חודשים).
לעניין התביעה לתשלום הפרשים בגין דמי חופשה ופדיון חופשה – לטענת המשיבה, בנגוד לטענת המבקשת, לא נפל כל פגם במיכסת ימי החופשה שניתנה למבקשת ולעובדי המשיבה ואף לא בחישוב הזכאות לימי חופשה.
בהתאם לפסיקה "סעיף 3 לחוק חופשה שנתית מגדיר את מספר ימי החופשה להם זכאי עובד, כתלות בתקופת עבודתו אצל המעביד, כאשר הקף המשרה נילקח בחשבון בעת קביעת דמי החופשה לאור סעיף 10 לחוק חופשה שנתית הקובע כי התשלום בעד ימי החופשה יהיה זהה לסכום שכרו הרגיל" (ע"ע (ארצי) 324/05 ריבה אצ'ילדייב – עמישב שרותים בע"מ (27/3/2006)).
משמע, המשיבה פעלה בנגוד להוראת סעיף 3 לחוק חופשה שנתית עת לקחה בחשבון את אחוז המשרה לצורך חישוב צבירת ימי החופשה של המבקשת ושל כלל עובדיה (ראו לעניין זה גם האמור בפסק דינה של כב' השופטת הבכירה עידית איצקוביץ בת"צ (ת"א) 43356-01-18 דור בריגה –ריקושט 3000 בע"מ (28/5/2019) עליו הוגשה בקשת רשות ערעור שנמחקה בכפוף להמלצת בית הדין ובהסכמת הצדדים שם).
חישוב התשלומים בגין הפרשות לפנסיה, ימי הבחירה, דמי החופשה השנתית וגמול השעות הנוספות יעשה על בסיס תלושי השכר ודוחות הנוכחות בהתאם לעקרונות שפורטו לעיל ולהלן.
...
האם קיים יסוד סביר להניח כי עניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב ? שוכנענו כי המבקשת מתאימה לנהל את התובענה הייצוגית.
משכך קיים יסוד סביר להניח כי עניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב. סוף דבר הבקשה מתקבלת בחלקה.
משכך אנו קובעים, כדלקמן: התובעת הייצוגית תהיה המבקשת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד חלוקים הצדדים בנוגע לזכאות התובעת להפרשים בגין פדיון ימי מחלה ופדיון ימי חופשה וכן למענק יובל בגין השנים 2017-2018.
הטענה, אשר לא הובאו לה כל תימוכין והיא אף סותרת את הכתוב בתחשיב [ר' לדוגמא סעיפים 2 ו-6] סותרת את הצהרת רמ"ד שכר, בן שושן אשר הצהירה כי "סכום מענק הגישור נגזר ממסד נתוני זכויותיה הפנסיוניות של התובעת שקיים בידי קרן מבטחים הותיקה" [סעיף 21] נובינזון העידה כי "הסימולציה שמופקת לעובד שמעוניין לפרוש היא הערכה, אנחנו כותבים את זה ועושים את זה מתוך שירות לעובד" [עמ' 16 ש' 24-25] והסבירה "מופקת סימולציה על בסיס הנותנים של העובדת שקיימים בצה"ל, אנחנו לא יכולים לצפות את כל הנתונים שיש במבטחים כי יכול להיות תקופות העסקה מזכות אחרות שיש לעובדים בקרן הפנסיה ואין לנו נתונים לגביהם ואנחנו מסתמכים על הנתונים שיש בידינו. מופקת הסימולציה משוערת שבתוכה כוללת גם את שיעור גובה הקצבה שהעובד יכול לקבל לאחר פרישתו" [עמ' 17 ש' 4-8].
כאשר הוסכם בין הצדדים על תשלום מיוחד בגין עבודה נוספת ומעל הקף משרה המלאה המוסכמת התשלום המיוחד אינו נכלל במסגרת המשכורת הקובעת (ע"ע (ארצי) 736/06 יעקב סוויסה – להקת המחול בת שבע (7.10.08), הכלל הוא כי עבודה נוספת אצל אותו מעסיק נחשבת לעבודה מחוץ למישרה אחת, היינו שעות נוספות ואין להביאה בחשבון לצורך חישוב משכורת קובעת לפצויי פיטורים.
במכתב צוין, בין השאר: "במסגרת תנאי העסקה אלו ומשום שנטען על ידה ועל מפקד המכללה ששעות עבודתה רבות יותר מאשר בי"ס רגיל סוכם שתועסק ב 150% הקף משרה, דבר שיחייב אותה לעבוד 36 שעות בשבוע (ומתוכן ללמד לפחות 6 שעות).... בעת קליטתה העובדת טענה כי 50% המשרה הנוספת תשולם כשע"ן ולא תזכה אותה בהטבות סוציאליות, כמו גם לא בתשלום בעת מחלה או חופשה ולכן הוחלט כפיתרון שהשעות בהקף של 50% המשרה הנוספת ישולמו באופן אוטומאטי בשכר – ללא שהיחידה תדווח עבורן ובכפוף לבצוע בפועל[footnoteRef:2]. היחידה הונחתה לדיווח על 100% הקף משרה בלבד." [2: ההדגשה בקוו תחתון במקור.
נטען כי החישוב נעשה על בסיס 100% משרה, כאשר 50% הנוספים בהם הועסקה התובעת נחשבים לשעות נוספות.
...
לטענת התובעת הסכמתה לפרישה מוקדמת ניתנה, בסופו של דבר ולאחר שמספר תחשיבים אפשריים נדחו על ידה, אך ורק על יסוד תחשיב שהוצג בפניה ביום 6.7.18 ולפיו סכום קצבתה החודשית יעמוד על 14,009.78 ₪ והיא תקבל 8 חודשי הסתגלות [נספח יא' לתצהירה, להלן - התחשיב].
הרבה למעלה מן הדרוש נציין כי בתחשיב, אותו קיבלה התובעת לעיונה ובדיקתה ערב פרישתה ובו תולה התובעת יהבה בנוגע לגובה הקצבה וגובה מענק ההסתגלות, מצויין ברחל בתך הקטנה כי "במהלך הפרישה המוקדמת אין זכאות לסכומים חד פעמיים מכל סוג שהם, כגון מענק יובל, למעט שי לחג פעמיים בשנה". מהטעמים המפרטים התביעה ברכיב זה נדחית.
סיכום מהטעמים המפורטים לעיל תביעת התובעת מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, הנקובים בערכי ברוטו: הפרשים בגין פדיון חופשה בסך 16,679 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יתר על כן, הגם שהתובעת טענה, כי ערכה חישוב על פי חוק חופשה שנתית תשי"א- 1951 (להלן – חוק חופשה שנתית) בפועל החישוב לא נערך על פי החוק, שכן לא נילקח בחשבון מספר הימים הנקוב בחוק (אלא ימי חופשה בפועל), ואף אין הסבר אילו חודשים נילקחו בחשבון לחישוב ערך יום חופשה.
תחשיבו של הנתבע לוקח בחשבון ערך יום חופשה של פחות משעתיים עבודה וגם מספר ימי חופשה מחושב במכפלת הקף המשרה.
דמי חגים התובעת לא פירטה את התביעה לדמי חגים, אלא דרשה תשלום רכיב זה על בסיס הקף משרה במכפלת 9 ימי חג בשנה.
בעיניין ע"ע (ארצי) 47268-07-13‏ ‏ אלכסנדר איליאסייב נ' כפיר ביטחון ומיגון אלקטרוני בע"מ (19.2.17) נקבע (בסעיף 45 לפסה"ד) כי: "בתביעה לדמי חגים יש לבחון קיומה של זכאות לדמי חגים לגבי כל חג וחג, בשים לב להוראות המקור הנורמאטיבי שחל [17]. משכך, הנטל המוטל על העובד התובע דמי חגים הוא לפרט את ימי החג שבגינם הוא תובע, על מנת להראות כי מדובר ביום חג שעשויה לקום לו זכאות בגינו – למשל כי החג לא חל בשלושת חודשי העבודה הראשונים או ביום שבת (במקרים אלה, הן לפי ההסדר הכללי לדמי חגים והן לפי הסכם 2008, אין זכאות לדמי חגים). אין מקום לנקוט תביעה גורפת שהיא מכפלה של הותק במספר ימי החג השנתיים, אלא יש לפרט במדויק את ימי החג המזכים". אמנם, באותו מקרה, נדונה לגופה התביעה לדמי חגים, חרף המחדל שבניסוח התביעה, אך זאת בשל העובדה כי העובד לא היה מיוצג.
...
התובעת לא הציגה תכתובת בין הצדדים בימים הרלבנטיים בחודש מאי 2019 ושעה שהנטל להוכיח פיטורים מוטל עליה, אין בכך אלא לחזק את המסקנה דלעיל.
משנדחתה הטענה לגבי פיטורים, נדחית גם הטענה לתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין.
סוף דבר הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (19.4.20) ועד התשלום המלא בפועל: דמי הבראה (הפרש) בסך 248 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלו, אין מקום לערוך חישוב זכויותיו לפי עבודה במשרה מלאה, ועל כן החישובים בתיק נערכו, על בסיס עדותו של התובע – לפי 71.42% משרה.
משמעות הדבר כי גם בחגים קיבל התובע שכר, אף אם לא עבד ,לכן גם מטעם זה אין מקום לראותו כמי שזכאי לדמי חג. דמי הבראה - ע"פ חישובנו זכאי התובע לדמי הבראה בשיעור של 11,822 ₪ ל- 7 שנים בהתאם לסכומים שנקבעו מפעם לפעם בצוי ההרחבה (לסקטור הפרטי) ובהתאם להקף משרתו.
ע"פ חישובנו זכאי התובע להחזר דמי נסיעות למשך 45 חודשים X 213 ₪ (חודשי חופשי) ובסה"כ סך של - 9,585 ₪ חופשה – להלן ימי הזכאות של התובע לפדיון חופשה: עבור שנת 2019 זכאי ל-16 ימי חופשה (על בסיס 8 שנות ותק לפי חמישה חודשי עבודה) עבור שנת 2018 15 ימי חופשה (7 שנות ותק , 12 חודשי עובדה) עבור שנת 2017 - 14 ימי חופשה (ותק 6 שנים, 12 חודשי עבודה) עבור שנת 2016 – 7 ימי חופשה לפי ותק של 5 שנים בעבודה, 7 חודשי עבודה.
...
האם התובע עבד ברצף מאוגוסט 2012 ועד סוף שנת 2019 (כ-90 חודשים), כטענתו, או שעבד רק בחודשים שהוצאו עבור תלושי השכר? האם יש לראות רק במעסיק הרשום ע"ג התלוש שמעסיק, או שכולם העסיקו אותו באופן משותף לאורך כל התקופה? כאמור, איננו מקבלים את הטענה התובע לא היה "עובד" וכי קיבל מספר תלושים בתור "טובה" - ובתמורה התנדב לעבוד מדי פעם תמורת טיפים.
סוף דבר: לאור כל האמור ישלמו הנתבעים ביחד ו/או לחוד את הסכומים הבאים: סך של 28,396.35 ₪ כפיצויי פיטורין; סך של 3,786.18 ₪, כדמי הודעה מוקדמת; סך של 5,000 ₪ פיצוי בגין היעדר שימוע; סך של 16,795 בגין הפרשי פנסיה; סך של 11,822 ₪ כדמי הבראה; סך של 9,585 ₪ כהפרשי נסיעות; סך של 7,455.3 ₪ כדמי פדיון חופשה.
סך של 5,000 ₪ כפיצוי בגין פגמים בתלושים; סה"כ ישלמו הנתבעים ביחד ו/או לחוד לתובע סך של 87,839.83 ₪.
בנוסף ישלמו הנתבעים לתובע סך של 5,000 ₪ כשכ"ט והוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו