לטעמה של המבקשת, שגה בית-משפט קמא בעקרונות שהפעיל משפסק את שכרם של כונסי הנכסים, הואיל וראוי היה לקבוע ששכר הטירחה של הכונסים יעמוד על 150,000 ₪, ולהבהיר שזכויות בעלי המקרקעין אינן הפקר, וכי כונסי הנכסים ראויים לשכר ראוי והוגן התואם את עבודתם ואת הנתונים הייחודיים של המקרקעין, ולא בהתאם לחישובים אריתמטיים ולפסיקת שכר טירחה מופרז.
בהחלטתו נשואת בקשת רשות העירעור, פסקה 23, ציין בית-משפט קמא במפורש:
"הזהירות מחייבת גם לשקול את ההליכים העתידים להתבצע על-ידי הכונסים. עבודתם של הכונסים צפויה להימשך ולהכיל בחובה אתגרים שונים..." (ההדגשה שלי – י.ג.)
כך גם עולה מהחלטה מאוחרת יותר של בית-משפט קמא מיום 20.7.20, פסקה 5, שם צוין כי שעה שנפסק שכרם של הכונסים, הביא בית-משפט קמא בחשבון שהכונסים ישלימו את מלאכתם עד תום, דהיינו, עד לרישום הנכס על שם הקונה, אישור דו"ח באשר לחלוקת קופת הכנוס, וסגירת התיק.
...
סבורני, ששכר הטרחה, כפי שפסק בית-משפט קמא, הולם את נסיבות העניין אשר בתיק זה, ובית-המשפט הציב לנגד עיניו את מלוא השיקולים שהיה עליו להביאם בחשבון בטרם יקבע את שכר טרחתם של כונסי הנכסים, ולא ראיתי כל הצדקה לשנות מהחלטתו זו.
ב-בר"ע 1469/93 רוזנברג מברשות בע"מ נ' עו"ד דוד אשד ואח' (לא פורסם), אשר מצוטט ב-בר"ע (מחוזי חיפה) 276/00 החברה לפיתוח מרכזים מסחריים ביו"ש בע"מ נ' אדמות שמאי יקיר בע"מ (14.6.00), נפסק כך:
"כאשר ערכו של הנכס נשוא הכינוס גבוה במיוחד, רשאי ראש ההוצאה לפועל לקבוע שכר שיהיה נמוך מאמות המידה שנקבעו בהלכה הפסוקה, גם אם פעולות הכינוס תבעו מאמץ מקצועי ניכר והליכי ביצוע מוגברים.
באותו מקרה היה שווי המקרקעין (שנמכרו על-ידי כונס נכסים בהליך של פירוק שיתוף) 91,000,000 ₪, ושכר טרחתו של כונס הנכסים הועמד על 1,365,000 ₪ בתוספת מע"מ.
נפסק שם בפסקה 3:
"עם זאת נראה לנו כי צדק בית-משפט קמא כאשר איזן בין שווי החלקה הגבוה במיוחד, לבין שיעור שכר הטרחה שפסק, שהוא אכן, ובצדק, נמוך מהדוגמאות שהובאו לפנינו..."
בנוסף, עיינו ב-ה"פ (מחוזי תל-אביב) 50614-11-16 עו"ד יעקב בויאר ואח' נ' ברקת השקעות וחניונים בע"מ ואח' (22.7.19) (להלן: "עניין בויאר נ' ברקת").
אשר על כן, לא ראיתי כל הצדקה להתערב בהחלטתו של בית-משפט קמא מיום 22.6.20, ולפיכך אני דוחה את שתי בקשות רשות הערעור.