מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב חופשה שנתית על פי החוק

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתה, כתוצאה מכך שלא נוכה יום העדרות משכרה של הנתבעת, זכאותה של הנתבעת לשווי יום חופשה ויום מחלה הייתה גבוהה יותר שכן ימי החופשה והמחלה חושבו לפי עבודה של 5 ימים בשבוע ולא ארבעה, וכי בפועל הנתבעת ניצלה ימי חופשה וקיבלה פדיון חופשה בסיום עבודתה, והייתה אפשרות לנצל ימי מחלה.
אמנם אין לקבל את טענת הנתבעת כי ערכו של יום חופשה אינו מושפע ממספר ימי העבודה השבועיים שלה, שכן הקף צבירת זכויותיה של הנתבעת לחופשה שנתית, על פי חוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, תלוי בהקף עבודתה.
...
התוצאה אליה הגענו הינה שהתביעה מתקבלת חלקית.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת סך 20,046 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.3.16 עד לתשלום בפועל.
הנתבעת תשלם לתובעת שכר טירחת עו"ד בסך 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עובדה שהיה בה כדי לגרום להפחתה משמעותית בשכרו בהנתן גם גובה התשלום השעתי על פי חוק במנוחה השבועית.
על פי האמור בחוק "מחיר" יום חופשה ל"עובד בשכר" כמשמעו בחוק, קרי מי ששכרו אינו משתלם על בסיס של חודש (אלא אל בסיס שעתי) הוא המכפלה של מספר ימי החופשה שלהם הוא זכאי ב"שכר העבודה היומי הממוצע".
"שכר העבודה היומי הממוצע" מוגדר בסעיף 10(ב)(2) לחוק חופשה שנתית כך: "שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד." (ההדגשה הוספה – רב"ה).
...
ובכל אופן שוכנענו כי מוקד לא שילמה את הפרש פיצויי הפיטורים מחמת חילוקי דעות בדבר עצם החוב שיש בהם ממש.
סוף דבר – על יסוד כל האמור התביעה מתקבלת בחלקה והרינו מחייבים את מוקד (היא הנתבעת) לשלם לתובע את הסכומים המפורטים מטה: [א] שכר בגין עבודה בשעות נוספות בסך 9,758 ₪ ברוטו בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה, דהיינו 15.11.2011 ועד למועד התשלום המלא בפועל (להרחבה בנושא פסיקת הפרשי הצמדה וריבית לרכיבים שמועד תשלומם חל במהלך תקופת העבודה ראו למשל: ע"ע (ארצי) 2365-01-15 מוחמד – שורי (23.1.2018)).
בנסיבות אלה ובשים לב לכך שמוקד גם ויתרה על טענת הקיזוז החלטנו שנכון יהיה כי כל צד יישא בהוצאותיו וכך אנו מורים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

פצויי הפיטורים חושבו על בסיס שכרו הממוצע של התובע בתקופה השנייה, שעל פי הנטען עמד על 9,000 ₪, במכפלת שנות העסקתו בשתי התקופות, והועמדו על סך של 49,500 ₪, בצרוף פצויי הלנת פצויי פיטורים.
נשאלת השאלה איזה לבוש יש לתת לאותם ימי העדרות רבים, האם של חופשה בתשלום, או שמא עסקינן בימים שלא היתה בהם עבודה ונאמר לתובע להשאר בביתו למרות שהיה מוכן ומזומן לעבוד (שאז ניתן להעלות את השאלה האם מדובר במתן חופשה אם לאו) או האם מדובר בהיעדרויות בלתי מוסכמות שהנתבעת בחרה שלא לתת להן ביטוי, או שמא מדובר בהיעדרויות שהיו כאלה שאינן נלקחות בחשבון בגדר ימי החופשה השנתית על פי החוק .
בהיבט המשפטי, נזכיר כי על המעסיק מוטלת חובה לנהל פנקס חופשה, ועל פי תקנות חופשה שנתית (פנקס חופשה) תשי"ז 1957 יש לכלול בו פירוט בדבר המועדים המדוייקים בהם ניתנה חופשה לעובד (להבדיל מהיעדרות מסיבה אחרת).
...
אשר על כן – דין הטענה לפיה על התובע להשיב כספים ששולמו לכאורה ביתר – להידחות.
סיכומו של דבר – קיבלנו מקצת טענותיו של התובע, ופסקנו כי הוא זכאי לסך כולל של מעט מעל 100,000 ₪, בעוד שתביעתו הועמדה על סך של מעל 500,000 ₪.
בנסיבות אלה, החלטנו שלא לחייב מי מהצדדים בהוצאות הצד השני או בשכר טרחת עורך דינו, וכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור טענת הנתבעת (ס' 10 לכתב ההגנה), סעיף 31 לחוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 (להלן – חוק חופשה שנתית) קובע כי תקופת ההתיישנות לכל תביעה על פי חוק זה היא שלוש שנים.
חישוב דמי חופשה שנתית יעשה על פי סעיף 3(ב) לחוק חופשה שנתית ולכן עבור שנה 2016 שהיא שנת העבודה השישית זכאי התובע ל-18 ימי חופשה לפי שכר יומי של 300 ₪ ובסה"כ: 5,400 ש"ח. בגין שנת 2017 זכאי התובע ל-21 ימי חופשה לפי שכר יומי של 460 ₪ וסה"כ: 9,660 ש"ח. בשנת 2018 עבד התובע יום אחד ועל כן אינו זכאי לימי חופשה.
...
משהנתבעת לא הוכיחה כי התובע סירב להצעות שיבוץ, לא מצאנו מקום להורות על קיזוז הודעה מוקדמת.
לא מצאנו כי נגרמה לתובע עוגמת נפש עקב סיום עבודתו אצל הנתבעת ולא מצאנו כי עסקינן במקרה קיצוני של פגיעה בזכויות התובע אשר מצדיק חיוב בפיצוי בגין עוגמת נפש ועל כן אנו דוחים רכיב תביעה זה. סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן: הפרש גמול שעות נוספות כמפורט בסעיף 6.6(יז) לעיל בסך 83.74 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית חוקית מיום 1.11.2017 ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יתר על כן, הגם שהתובעת טענה, כי ערכה חישוב על פי חוק חופשה שנתית תשי"א- 1951 (להלן – חוק חופשה שנתית) בפועל החישוב לא נערך על פי החוק, שכן לא נילקח בחשבון מספר הימים הנקוב בחוק (אלא ימי חופשה בפועל), ואף אין הסבר אילו חודשים נילקחו בחשבון לחישוב ערך יום חופשה.
...
התובעת לא הציגה תכתובת בין הצדדים בימים הרלבנטיים בחודש מאי 2019 ושעה שהנטל להוכיח פיטורים מוטל עליה, אין בכך אלא לחזק את המסקנה דלעיל.
משנדחתה הטענה לגבי פיטורים, נדחית גם הטענה לתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין.
סוף דבר הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (19.4.20) ועד התשלום המלא בפועל: דמי הבראה (הפרש) בסך 248 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו