בהעדר תחשיב מפורט מצד התובע, לא ניתן לבצע חישוב ריבית והצמדה מדויק, באמצעים סבירים.
כללו של דבר: לאור כל האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בגין אי הפרשה לקרן הישתלמות בסך של 2,505 ₪ [7,590.675 ₪ (בסיס ההפרשה לחודש) * 5.5 חודשים * 0.06 (שיעור ההפרשה)], בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום 01/07/15 (אמצע התקופה) ועד למועד התשלום המלא בפועל.
פיצויים לדוגמה לפי חוק הגנת השכר (תלושי שכר)
יא(1) טענות הצדדים
התובע טען, כי הנתבעת הפרה את חובתה הקבועה בסעיף 24 לחוק הגנת השכר, מאחר שהפיקה תלושי שכר פקטביים, שלא שיקפו נכונה את רכיבי השכר ששולמו לו בפועל.
יא(2) דיון והכרעה
נוכח קביעתנו בדבר הצגה כוזבת של שכר יסוד כרכיב פרמיה, וזאת משך כל תקופת עבודתו, ומכוח סעיפים 26א(ב)(1) – 26א(ב)(3) לחוק הגנת השכר, תשי"ח – 1958, ולאחר ששקלנו את מכלול הנסיבות, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע פיצויים לדוגמה בסך של 5,000 ₪, במונחי מועד מתן פסק דין זה.
התביעה לפצויי הלנת שכר
תביעה זו נדחית, משום שהרכיבים שנפסקו לתובע אינם בבחינת "שכר מולן" כהגדרתו בחוק הגנת השכר, ו/או אינם מקימים לתובע זכות לפצויי הלנת שכר.
...
אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים, וזאת תוך 30 ימים מיום שתקבל לידיה פסק דין זה:
פיצויי פיטורים – בסך של 13,522 ₪, בניכוי סכומים שהופרשו כמרכיב פיצויי פיטורים לקרן הפנסיה, בגין תקופת העבודה דנא, ושישוחררו לידי התובע.
בשים לב שפסקנו פיצויי הלנה, אנו קובעים כי באם סכומים אלו (פיצויי הפיטורים ופיצויי ההלנה) לא ישולמו במועד, יתווספו עליהם ריבית והצמדה כחוק מיום מתן פסק דין זה ועד למועד התשלום המלא בפועל.
פיצויים לדוגמה בגין פגמים בתלושי השכר – בסך של 5,000 ₪ במונחי מועד פסק דין זה.
לאחר ששקלנו את מכלול הנסיבות, ובפרט את הקשיים בהגנת הנתבעת, ראינו לנכון לחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט בסך של 500 ₪, שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 7,000 ₪.