12.2 המשתתף מצהיר ומתחייב כי היה ומסיבה כלשהיא ייקבע על ידי גורם מוסמך, לרבות על ידי גוף שפוטי, כי בין המשתתף למפיק ו/או להוט מתקיימים ו/או היתקיימו יחסי עובד- מעבד, אזי המשתתף מסכים בזה במפורש כי שכר העבודה שהיה מגיע לו כעובד שכר של המפיק הוא בשיעור 50% מהתמורה (ללא מע"מ) שהשתלמה לו והוא יהיה חייב להשיב למפיק את מלוא הסכומים העודפים – בשיעור 50% מהתמורה (ללא מע"מ, צמוד למדד) שנתקבלו על ידו מתוקף הסכם זה. במקרה של קביעה כאמור, מתחייב המשתתף כי הוא ישפה את המפיק ואת הוט על כל סכום שישלם מי מהם בפועל או יפריש למשתתף או לצד ג' והנובעת מקביעה בדבר קיומם של יחסי עובד מעביד כאמור.
]
ביום 30.7.17 שלח הנתבע לתובע מכתב בו התבקש התובע להגיש תוך 21 ימים מסמכים חסרים לצורך בירור תביעתו כפי שאלה פורטו במכתב:
"1. חוזה עבודה חתום (היתקבל חוזה לא חתום על ידך וע"י הוט).
תלושי שכר לחודשים 3-4-5/2016 ממעסיק הקודם, אם לא עבדת מה הסיבה לכך?
האם רשמת חשבונית או קבלה להוט עבור התשלום? לא נמצא צלום ממנו.
]
לבסוף טען הנתבע כי ככל שיפסק שהתקיימו יחסי עבודה בין התובע ובין צד ג' יש לקבוע את בסיס השכר לצורך חישוב תשלום דמי פגיעה[footnoteRef:65] וכן להחיל את סעיף 369 לחוק הביטוח לאומי המאפשר הגשת תביעת שיפוי נגד המעסיק[footnoteRef:66].
הישתתפותו של התובע בתכנית דוקו- ראליטי – שונה בתכלית מההשתתפות התובע בקבוצת כדורגל כשחקן כדורגל, שעה שכבר נפסק בבית המשפט העליון כי משחק כדורגל מטבעו הוא משחק קבוצתי, והשחקן הוא חלק מהקבוצה[footnoteRef:91].
כך גם נבחנה עוצמת הקשר האישי של פילר למופעים בתאטרון, בית הדין משתמש בביטוי – "תאטרון של איש אחד"[footnoteRef:96], (ר' מבחן הקשר האישי להלן) אופן תשלום השכר לפילר ולשחקנים האחרים[footnoteRef:97] ועוד מעידים על תשלום שכר כמקובל לעובדים שכירים ולא לעצמאים.
לא מצאתי, כי הבדיקה המנהלית בדבר קיום יחסי העבודה, שביצע הנתבע על סמך המסמכים שהוגשו על ידי התובע לוקה בחסר.
...
לתשומת לבך אתה רשאי להגיש תובענה על החלטתי זו לבית הדין לעבודה ברחוב .
במסגרת כתב ההגנה העלה הנתבע טענת סף כי יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות, ואתייחס לטענה זו בחלק הראשון של פרק דיון והכרעה להלן.
התיישנות
טענות הצדדים
טענות הנתבע – טענת סף
הנתבע טען כי יש לדחות את תביעתו של התובע מחמת התיישנות, משום שזו הוגשה באיחור כשנה וחודשיים ובניגוד לתקנה 1 (ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות), תש"ל – 1969 (להלן – תקנות הביטוח הלאומי – מועדים).
נספח א' – העתק מחיפוש במאגר דואר ישראל – נשמט מקובץ סיכומיו של התובע והוגש רק בסיכומי התשובה, לאור המסקנה אליה הגענו – אין משמעות למסמך זה, שעה שהמידע מהמסמך דנן דורש בירור עובדתי – כך שלא היה מקום לצרפו בשלב בו צורף.
אכן, גם אותם לא היה מקום לצרף בסיכומיו של התובע אלא לפרט את הגרסה העובדתית הנדרשת כבר בכתב התביעה או לכל המאוחר בתצהיר במענה לטענת ההתיישנות ולצרפם כבר אז. לאור המסקנה אליה הגעתי כמפורט לעיל, ממילא המסמכים הללו לא תרמו להליך.
על יסוד כלל המפורט לעיל, הן בשל איחור בהגשת התביעה והן לגופה - התביעה נדחית.